1000. hygieniaosaamistesti

1000. hygieniaosaamistesti

1000:s uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti


Sirpa Hyttinen (vas.) on 1000. uima-allas- ja märkäkätilojen hygieniaosaamistestin suorittanut. Hygieniaosaamistestikouluttajana kurssilla oli Merja Liimatainen.

6.6.2018 juhlittiin 1000:tta uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittanutta.  Onnittelukukat ojennettiin liikuntapaikanhoitaja Sirpa Hyttiselle Helsingin kaupungin Liikuntapalveluista.

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestikoulutuksen pitäjä Liikuntapalvelujen projektikoordinaattori Merja Liimatainen totesi tilaisuudessa, että lähes kaikki Liikuntapalvelujen uimahallisiivousta tekevät liikuntapaikanhoitajat ja uinninvalvojat ovat nyt suorittaneet testin. Liikuntapalvelujen hoidossa on neljä uimahallia, kaksi maauimalaa ja kaksi terapia-allasta.

Kisahallissa liikuntapaikanhoitajana toimiva Sirpa Hyttinen siivoaa muun muassa wc- ja suihkutiloja, kuntosalilaitteita sekä aulatiloja. Koulutukseen hän osallistui, jotta saisi pätevyyden siivota myös uima-allastiloja. Liikuntapalveluissa kannustetaan työkiertoon, mikä Hyttisen mielestä on hyvä asia.

”Olin tyytyväinen koulutukseen. Uutta ja kiinnostavaa tietoa olivat kaikki allastilojen siivoukseen ja allasveden puhtauteen liittyvät asiat”, Hyttinen toteaa. Työkokemusta monista muista tiloista on kertynyt noin 30 vuoden aikana erilaisissa siivouskohteissa.

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutuksia ja -testejä on järjestetty keväästä 2016 lähtien eri puolilla Suomea. Testin suorittaminen on yksi tapa täyttää terveydensuojelulain vaatimukset. Laissa edellytetään, että uima-allas- ja märkätilojen puhtaanapitoon ja siivoukseen osallistuvilla henkilöillä on riittävä tieto siitä, miten tilojen hygienia vaikuttaa allasveden terveydelliseen laatuun, ja riittävä osaaminen näiden tilojen siivoukseen ja puhtaanapitoon.

Hygieniaosaamiskoulutuksia järjestävät SSTL Puhtausala ry:n hyväksymät kouluttajat. Tiedot tulossa olevista koulutuksista julkaistaan puhtausala.fi-verkkosivun Ajankohtaista-palstalla. Tietoja päivitetään kerran kuukaudessa.

Lisää tietoa koulutuksista ja testeistä sekä luettelo kouluttajista löytyy hygieniaosaamistestin verkkosivulta.

Tilaa uutiskirje