Digisovellus infektioiden torjuntaan sai palkinnon

eLaitoshuolto-niminen digisovellus sai Puhtausalan Vuoden teko -palkinnon. Sovellus on kehitetty omavalvontaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Voittaja julkistettiin miniClean-tapahtumassa Seinäjoella 12.4.2018.

Vuoden teko 2017 -finalistit (vas.) Hygieeninen sisäympäristö RT-korttisarja: Kari Laine Rakennustieto Oy ja Aino Pelto-Huikko Satakunnan ammattikorkeakoulu, eLaitoshuolto: Aila Kerosalo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä kotisiivouspaketit: Eeva-Leena Lappalainen ja Suvi Toivola Puhdas Ilo Oy.

”Omavalvonnan merkitys korostuu terveydenhoitoympäristössä, etenkin nyt, kun maailmalta tulee Suomeen uusia sairauksia ja mikrobeja. Omavalvonta on yksi tärkeä osa potilasturvallisuuden varmistamista. Pitkään on puhuttu terveydenhoitoalan omavalvonnasta, joten on hienoa, että nyt on kehitetty toimiva sovellus, jossa asiakaskin saa tietoa laadusta reaaliaikaisesti”, voittajan valinnut Erja Suikkanen perustelee. Hän toivoo, että osaamista ja tietoa omavalvontaan liittyvissä asioista jaetaan myös muille alalla toimiville.

Muut ansioituneet finalistit olivat Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Rakennustieto Oy:n tuottamat Hygieeninen sisäympäristö RT-kortit sekä Puhdas Ilo Oy:n kehittämät tuotteistetut kotisiivouspaketit.

Vuoden Teko 2017 -voittaja julkistettiin miniClean-tapahtumassa Seinäjoelle 12.4.2018.

Kilpailun ja miniClean-tapahtuman järjestäjä on SSTL Puhtausala ry, puhtausalan ammatillinen keskusjärjestö.

Puhtausalan Vuoden teko on SSTL Puhtausala ry:n kilpailu koko puhtausalalle. Palkinto jaetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle. Tänä vuonna voittajan valitsi Saimaan Tukipalveluiden laitospalvelupäällikkö Erja Suikkanen, joka on toiminut SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtajana 2008-2017.

Puhtausalan Vuoden teko voi olla esimerkiksi teko, joka on vaikuttanut positiivisesti organisaation työhyvinvointiin, asiakastyytyväisyyteen, toimintaprosesseihin tai vaikkapa tuotelanseeraus, jonka ansiosta työ helpottuu tai nopeutuu. Kyseessä voi olla myös yksittäinen henkilö, joka on tehnyt tai kehittänyt idean, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle.

Lisätietoja antavat SSTL Puhtausala ry Per-Olof Ekström 0400 707 736 ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Aila Kerosalo 040 551 4683.

Tilaa uutiskirje