Insta 800 -osaamisen hankkiminen ja osoittaminen

Insta 800 -osaamiskokonaisuutta hallinnoi Puhtausala ry. Se myös organisoi testitoimintaa ja antaa todistuksen hyväksytystä testisuorituksesta.Insta 800 -koulutusta järjestävät Puhtausala ry:n hyväksymät kouluttajat.

Osaaminen osoitetaan hyväksytyllä testillä tai käytännön näytöllä ja testillä kunkin moduulin kriteerien mukaisesti. Näytön ja testin voi suorittaa INSTA-koulutuksen yhteydessä tai jos osaaminen on riittävää, näyttöihin ja testeihin voi tulla suoraan. Siivousalan peruskoulutusta tai työkokemusta ei edellytetä.

Ensimmäisenä suoritetaan Puhtauden perusteet moduuli. Sen suorittamisen jälkeen voi suorittaa muut Insta 800 -moduulit halutussa järjestyksessä.

  • Todistus on voimassa viisi vuotta (5 v)
  • Valvotut testit järjestetään sähköisesti sekä tarvittaessa paperitesteinä

Hyväksytyt kouluttajat järjestävät myös osaamisen suorittamiseen tarvittavat näytöt ja testit. Mikäli moduulissa tarvitaan pelkkä testi (Puhtauden perusteet -moduuli ja Ostajan ja myyjän moduuli), sen voi tilata täältä

Osaamisen osoittaminen eri moduuleissa:

  • Puhtauden perusteet moduuli, joka suoritetaan aina ensimmäisenä > testi (sisältää myös verkkokurssin), rajaton määrä yrityskertoja
  • Arvioijan moduuli > näyttö ja testi, testin tekoon aikaa 90 min
  • Arvioinnin suunnittelijan moduuli > näyttö ja testi, testin tekoon aikaa 90 min
  • UUTTA! Ostajan ja myyjän moduuli > testi, rajaton määrä yrityskertoja 90 min ajassa. Tukimateriaalina tässä moduulissa voi hyödyntää Erasmus hankkeen aineistoa INSTA 800 -standardin käyttö - Opastusta ostaja-asiakkaalle

  • Mittalaitteet moduuli näyttö > testi, testin tekoon aikaa 90 min

Insta 800 -testit, näyttö ja verkkokoulutus

 

 

 

 

Insta 800 pätevyyden uusinta tietotasolla 3 ja tietotasolla 4 (aiempi toimintamalli)

Uusiaksesi aiemman toimintamallin mukaisen tietotason 3 tai 4 pätevyyden, tee Insta 800 -pätevyyden jatkohakemus SSTL Puhtausala ry:lle. Lähetä lisäksi kopio tai kuva Insta 800 todistuksestasi liitteenä sähköpostiin [email protected].

Aiemman toimintamallin mukaiset 3- ja 4-tietotason todistukset ovat voimassa niiden myönnettyyn päättymispäivään asti.

  • Entisellä tietotason 3 todistuksella saat pätevyydet neljään (4) moduuliin (puhtauden perusteet, arvioija, arvioinnin suunnittelija, ostaja ja myyjä)
  • Entisellä tietotason 4 todistuksella saa pätevyyden kaikkiin viiteen (5) moduuleihin (edellisten lisäksi myös mittalaitteet)

Jatkohakemuksen hyväksynnän edellytyksenä on, että olet tehnyt Insta 800 -laadunarviointiin liittyviä töitä viimeisen 5 vuoden aikana. Mikäli Insta 800 -toimintasi viimeisen 5 vuoden aikana on ollut vähäistä, voit uusia pätevyytesi Insta-näyttöjen ja testauksen kautta.

Insta 800 pätevyys on hakemuksen hyväksynnän jälkeen voimassa 5 vuotta.

Huom! Lähettämällä lomakkeen tiedot, vahvistat samalla antamiesi tietojen oikeellisuuden.

 

Insta 800 -uudistuksessa on hyödynnetty Cost Effective, Need Based Cleaning -hankkeen tuloksia. 

Puhtausala ry