Alueelliset siivouskoulutukset

Siivouksen perusteet – kaikille avoimet koulutukset ympäri Suomea

Koulutus sopii erinomaisesti juuri alalle tulleille, omaa osaamistaan päivittäville ja ohjaustyötä tekeville. Se on loistava uusien kesätyöntekijöiden perehdytyksen.

Koulutus antaa perustietoa hygieenisen, laadukkaan, ergonomisen ja turvallisen siivoustyön tekemiseen. Koulutuksessa opitaan alan ammattisanastoa, esivalmistellun siivouksen periaatteita, puhdistusaineiden merkitystä puhdistustapahtumassa sekä siivoustyön toteuttamista hyvää työtapahygieniaa noudattaen.

Kouluttajina toimivat SSTL Puhtausala ry:n ammattitaitoiset aluekouluttajat.

Aluekoulutukset, kevät 2022
 

 

Koulutusten hinta

Jokaiseen koulutukseen on oma ilmoittautumislinkki. Ilmoittautuminen sulkeutuu viikkoa ennen koulutuspäivää. Jos ilmoittautuminen perutaan ilmoittautumisajan umpeuduttua, perimme 50 % osallistumismaksusta. Ilman peruutusta koulutukseen saapumatta jätettäessä, perimme koko osallistumismaksun.

Koulutuksen hinta on 65 €/hlö (+ alv 24 %)

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Tilauskoulutus omaan organisaatioosi?

Tilaa ja toteuta koulutus omalle henkilökunnallesi ja kesätyöntekijöillesi. Ole yhteydessä niin keskustellaan lisää outi.komi@puhtausala.fi

Perussiivouksen perusteet 3h, toistaiseksi vain tilauskoulutuksena, lähi- tai etäopiskellen

Koulutus antaa uusimmat tiedot 2020-luvun perussiivousmenetelmistä sekä eväitä perussiivouksen suunnitelmalliseen toteutukseen laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi. Koulutuksessa opitaan mitä perussiivous tarkoittaa ja miten suunnitelmallista perussiivousta toteutetaan. Koulutuksessa saa tietoa perussiivouksessa käytettävien siivousmenetelmien, puhdistusaineiden ja koneiden valintaan vaikuttavista tekijöistä sekä perehdytään tavanomaisimpien lattiamateriaalien perussiivoukseen.

Koulutus sopii erinomaisesti perussiivoustöitä tekeville siivoojille osaamisen päivittämiseen sekä siivoojille, joilla puhtauden perusosaaminen on olemassa mutta, jotka vasta aloittelevat perussiivoustöiden tekemistä.

 

Alueellinen kouluttajaverkosto

SSTL Puhtausala ry haki syksyllä 2019 sivutoimisia alueellisia kouluttajia mukaan toimintaan. Hakemuksia tuli runsaasti ja kouluttajia rekrytoitiin eri puolilta Suomea. Koulutukset startattiin heti alkuvuodesta 2020. Valitettavasti koronapandemia alkoi rajoittamaan lähikoulutusten toteuttamista ja alku onkin ollut hieman haastavaa.

Kaikilla kouluttajilla on vankka siivousalan osaaminen, runsaasti kokemusta käytännön siivoustyöstä ja osalla myös runsaasti aiempaa kokemusta opetustyöstä ja/tai kouluttamisesta. Kouluttajat toimivat sivutoimisesti ja omalla lähiseudullaan pitäen 3-4 tunnin mittaisia puhtausalan ammattiosaamiseen liittyviä avoimia koulutuksia tai erikseen organisaatioihin tilattuja koulutuksia. Ajatuksena on, että kaikilla organisaatioilla on mahdollisuus tarjota koulutusta henkilöstölleen, edullisesti ja matalalla kynnyksellä. Koko henkilöstä kattava koulutussuunnitelma ja henkilöstön kouluttaminen antaa yritykselle mahdollisuuden myös verovähennyksiin.

Aluekouluttajat

  • Pääkaupunkiseutu: Iina Laakio ja Päivi Vuorihuhta
  • Tampereen seutu: Kati Lankinen, Ritva Ruskeepää
  • Lahden seutu, Etelä-Suomi: Marja Eikonsalo
  • Joensuun seutu, Itä-Suomi: Liisa Pölönen ja Taru Tuononen
  • Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Suomi ja Lappi: Hanne Stark-Vierimaa ja Henna Uutela

Muut yrityskohtaiset koulutukset

SSTL Puhtausala ry järjestää koulutuksia yrityskohtaisesti myös muista aiheista. Tällöin aihe ja näkökulma voidaan räätälöidä juuri teille sopivaksi ja ajankohta voidaan sopia joustavasti. Kouluttaja tulee paikalle ja isompi ryhmä tai vaikka kaikki työntekijät voivat osallitua koulutukseen samalla kertaa. Koulutuksia voidaan toteuttaa myös etäyhdellä.

Koulutusten pituus vaihtelee yleensä 2 tunnin setistä aina koko päivän koulutukseen. Useimmiten yrityskohtaiset koulutukset pidetään tilaajan omissa tai järjestämissä tiloissa, mutta tarpeen mukaan myös liitto voi järjestää tilat ja tarjoilun koulutustilaisuuteen. Ota yhteyttä outi.komi@puhtausala.fi ja kysy lisää!