Täsmäaseet epidemia-ajan siivoukseen

Alalle tuleville ja alalla jo toimiville siivoojille ja ohjaajille

 

Kurssin sisältöä voidaan käyttää Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon tukimateriaalina Toimitilahuollon osaamisalan tutkinnon perusteiden opiskelussa, Ylläpitosiivouspalvelut sekä Kodin siivous erityistilanteissa -tutkinnon osissa.

Erilaiset epidemiat ovat osa elämää, niitä aina tulee ja niiden kanssa ollaan opittu elämään. Kesäisin tilanne on yleensä rauhallinen, mutta syksyn tultua alkavat myös epidemiat - milloin on liikkeellä noroa, milloin influenssaa, täitä, kihomatoja tai vesirokkoa. Lisäksi meneillään oleva tilanne on poikkeuksellinen monella tapaa ja vaatii siivoukselta vielä normaalia enemmän.

Hyvällä siivouksella on tärkeä rooli epidemioiden hillitsemisessä. Jos tietoa oikeista työtavoista ei ole, päädytään helposti siirtelemään ja levittelemään mikrobeja paikasta toiseen. Pahimmassa tapauksessa tämä johtaa epidemian leviämiseen! Ajattele vaikka noron kanssa tuskailevia päiväkoteja. Ei siis ole yhdentekevää miten siivotaan. Siivouksen tarkoituksena on tuottaa puhtautta hygieenisesti ja tämä onnistuu kun tietää mitä tekee ja miten. On helppoa tehdä työ hyvin, kun voi luottaa omaan osaamiseensa.

Puhtausala ry:n tuottama Täsmäaseet epidemia-ajan siivoukseen -verkkokurssi antaa lisätietoa tai kertausta hygieenisen puhtauden tuottamiseen erilaisten epidemioiden aikana.

Kurssi antaa valmiuksia seuraavien asioiden oppimiseen:

  • tärkeimmät asiat hygieenisen puhtauden tuottamiseen
  • suojaimien käytön merkitys
  • Covid-19 virus, miten se säilyy pinnoilla ja leviää, miten virusta voidaan siivouksella tuhota
  • ammattitaidon merkitys epidemioiden torjunnassa
  • miten tehostettua siivousta epidemia-aikana toteutetaan
  • miten valita oikeat puhdistusaineet mikrobien tuhoamiseen
  • miten tuottaa turvallisesti puhtautta kotitalouksiin
  • miten voi omassa kodissa huolehtia turvallisesta puhtaudesta epidemia-aikoina

Verkkokurssin avulla opiskelu on joustavaa, sen voi käydä läpi myös osissa, eikä kouluttautumisesta tule matka- tai muita kuluja. Kurssin myötä voi varmistua siitä, että tarvittavat valmiudet epidemia-aikaiseen siivoukseen ovat olemassa.

Materiaalin käyttöaika on 6kk sen aloituksesta ja materiaalin voi käydä läpi niin monta kertaa kuin haluaa, myös osissa. Kurssi toimii hyvin sekä pöytäkoneella että mobiililaitteilla.

Materiaali sisältää videoita, niiden tekstikoosteet sekä linkkejä lisätietoihin.

Kurssi on jaettu moduuleihin:
Moduuli 1: Neljä askelta turvalliseen puhtauteen
Moduuli 2: Suojautuminen siivoustyössä
Moduuli 3: Mitä koronaviruksesta tiedetään
Moduuli 4: Epidemia-aikainen siivous
Moduuli 5: Vastuullinen kotisiivous

Sisällön videomateriaalin kokonaiskesto on 2h.

Hinnat:

Henkilökohtainen lisenssi 120 € (sis. alv, hinta ilman arvonlisäveroa 96,80 €) / 6kk käyttöaika. Ota yhteyttä [email protected] niin saat laskun ja tunnukset.

Yritys- tai oppilaitoslisenssi (sis. 5 tunnusta) 450 €+ alv. / 6kk käyttöaika. Ota yhteyttä [email protected] niin saat laskun ja tunnukset.

 

Täsmäaseet epidemia-ajan siivoukseen
Puhtausala ry