Allas- ja märkätilojen puhtausosaaminen

Allas- ja märkätilojen puhtausosaaminen -koulutukseen osallistumisen jälkeen opiskelija voi suorittaa allas- ja märkätilojen puhtausosaamistestin. Testin hyväksytysti suorittaneella katsotaan olevan terveydensuojelulain uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellyttämä riittävä osaaminen näiden tilojen siivoukseen.

Testi koulutusten yhteydessä

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti voidaan tehdä koulutuksen yhteydessä tai erikseen sovittuna testiaikana. Etä- tai läsnäolevan testitilaisuuden valvoo Puhtausala ry:n hyväksymä kouluttaja.

Testissä on yhteensä 30 kysymystä. Testin läpäisee, kun vastaa vähintään 80 % kysymyksistä oikein (24 oikeaa vastausta). Kysymyksiin on aina yksi oikea vastaus.

Hyväksytysti suoritetusta testistä saa todistuksen, joka on voimassa 5 vuotta. Testaustoiminnan organisoijana on Puhtausala ry.

Tilaa testi

Testitilaukset tekee kouluttaja. Paperitesti on saatavilla suomeksi (päivitetty 10/2023), selkokielellä, ruotsiksi ja englanniksi. Verkkotesti on saatavilla suomeksi.

Tilaa testit vähintään 1 viikko ennen testipäivää ja ilmoita testattavien etu- ja sukunimi sekä verkkotestitilauksissa henkilön sähköpostiosoite.

  • Verkkotestin hinta on 35 euroa + alv.
  • Paperitestin hinta on 40 euroa + alv.

Tilaa testi

Allas- ja märkätilojen puhtausosaaminen
Puhtausala ry