Asiakas turvallisesti keskiössä

09.04.2025
Oulunkylän kuntoutuskeskus (OKKS) on vuonna 1992 valmistunut, 124-paikkainen kuntoutussairaala, jossa hoidetaan sotainvalideja, veteraaneja ja muissa maanpuolustus- ja kriisinhallintatehtävissä palvelleita henkilöitä. Keskus on Helsingin kaupungin tytäryhteisö ja se toimii säätiömuotoisena.
– Teemme paljon yhteistyötä Helsingin kaupungin, HUSin ja Valtiokonttorin kanssa, ja lisäksi palveluitamme käyttävät myös vakuutusyhtiöt. Suurin osa kuntoutuskeskuksen asiakkaista tulee jatkohoitoon Helsingin kaupungin sairaaloista, kertoo hygieniahoitaja ja siivoustyönohjaaja Marjut Paro.
Laitoshuoltajan työ on monialaista
Paron mukaan kuntoutuskeskuksen toiminnan keskiössä on aina asiakas, jotta hän saa laadukasta ja turvallista kuntoutusta ja hoitoa. Tavoite näkyy myös puhtaanapidossa, ja laitoshuoltajat ovatkin merkittävässä roolissa ylläpitämässä puhtautta ja turvallista ympäristöä Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa.
Laitoshuoltajilla on kuntoutuskeskuksessa monipuolinen työ, jossa tarvitaan paljon puhtaanapidon erikoisosaamista.
– Laitoshuoltajien työ ei meillä rajoitu vain tilojen puhtaanapitoon, vaan he osallistuvat myös ruuan jakamiseen, työhön osaston keittiössä sekä muihin monialaisiin tehtäviin, kuten fysioterapiaosaston, saunan ja uima-allastilan siivoukseen.
Kuntoutuskeskuksen henkilökunta on koulutettua, sitoutunutta ja ammattitaitoista. Paro painottaa, että henkilöstön jatkuva kouluttautuminen ja yhteistyö alan muiden asiantuntijoiden kanssa ovat avainasemassa kuntoutuskeskuksen toiminnassa.
– Työn sujuminen varmistetaan oikeilla välineillä, siivousaineilla ja työskentelytavoilla. Huolehdimme myös siitä, että henkilöstömme osaaminen kehittyy jatkuvasti, hän kertoo.

”Olemme ketteriä ja osaamme reagoida muutoksiin”
Puhtausalan tulevaisuuden haasteena on koulutetun henkilöstön riittävyys. Myös tiedonkulun parantaminen ja uusien toimintatapojen omaksuminen vaativat jatkossa entistä enemmän huomiota. Digiaikaan siirtyminen tuo sekin omat haasteensa, mutta kuntoutuskeskuksessa uskotaan jatkuvaan kehittämistyöhön ja siihen, että välineet, joilla kehitysaskeleet voidaan ottaa, ovat jo olemassa.
– Korona-aika osoitti, että olemme ketteriä ja osaamme reagoida muutoksiin nopeasti.
Puhtausala ry:n jäsenenä OKKS toivoo erityisesti ajankohtaisia tietoiskuja ja sote-alan koulutuksia. Alan uutuudet ja uudet toimintamallit kiinnostavat Paroa myös.
– Ajantasainen osaaminen on puhtaanapidossa välttämätöntä, siksi panostamme jatkuvasti, hän päättää.
Yritysesittely on julkaistu Puhtausala-lehdessä 1/2025.