miniClean -tapahtumat

miniCleanit ovat puhtausalan alueellisia näyttely- ja koulutustapahtumia, joita järjestetään (lähtökohtaisesti) parillisina vuosina. miniCleanissa pääsee päivittämään tietojaan tutustumalla puhtausalan tärkeimpien toimijoiden uusiin tuotteisiin, palveluihin ja menetelmiin. Pitempään alalla toimineet saattavat muutaman tutunkin tavata!

Suomi on omalla tavallaan iso maa ja alueellisuus on miniClean-tapahtumien olennainen lähtökohta. Tapahtumat pidetään eri puolilla Suomea, jotta mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus osallistua kohtuullisen välimatkan päästä. Viime vuosina miniClean-tapahtumia on pidetty mm. Seinäjoella, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Jyväskylässä, Lahdessa, Helsingissä, Oulussa, Joensuussa ja Turussa. Alueellisuuden ansiosta miniClean-tapahtumat ovat myös aina hieman erilaisia ja kunkin alueen paikallisyhdistys on usein ollut merkittävässä roolissa oheistapahtumien järjestämisessä ja päivän toteutuksessa. Yhteistä niille kuitenkin on hyvä tunnelma paikkakunnasta riippumatta.

Tauon jälkeen näyttelytapahtumia on taas tulossa! MiniClean-tapahtumia on vuonna 2022 seuraavasti:

  • Turku 28.4.2022
  • Oulu 20.9.2022
  • Lahti 30.9.2022

Tietoa näytteilleasettajille

miniClean 2022 TURKU / osasto numerot

 

1.    Velimark

2.    Tammiholma

3.    Orbotech

4.    CleanKey

5.    Cleanbots

6.    Nilfisk

7.    Puhdistus tekniikka

8.    Diversey

9.    Pamark

10.  Kaarea

11.  Hygisafe

12.  Hako

13.  Vileda

14.  Kristall Pro

15.  Kärcher

16.  Lindström

17.  Kemvit

18.  Miele

19.  Turun Akk

20.  Alfa clean

21.  Standa

22.  Sinituote

23.  Essity Finland

24.  Arkea Oy

25.  Esteri

26.  Metsä tissue

27.  Finntensit oy

28.  Beretta

29.  Estko Nordic

30. Brang

31. CC-Tukku

32. Laskuttamo Oy

Ammattimessujen hyödyntämisestä veroetua yritykselle

Yritysten kannattaisi käyttää ammattimessuja nykyistä enemmän hyödyksi henkilöstönsä koulutuksissa. Harva tietää, että verottaja kannustaa yrityksiä tähän ylimääräisellä laskennallisella verovähennyksellä. Koulutusvähennys koskee kaikkia elinkeino- tai maataloustoimintaa harjoittavia työnantajia.

Veroedun saa, kun messukäynti on osa työnantajan koulutussuunnitelmaa, liittyy työntekijän ammatillisen osaamisen edistämiseen ja on työntekijän palkallista työaikaa. Messukäynnin tulee kestää vähintään kuusi tuntia. Myös vähintään tunnin kestävä messuvierailu käy jos se on osa etukäteen suunniteltua koulutuskokonaisuutta, jonka kokonaiskesto on vähintään kuusi tuntia.

Nämä edellytykset täyttyvät ammattitapahtumissa helposti, sillä tavallisesti ammattimessut tarjoavat laajan näyttelyn ja kymmenien tai jopa satojen yrityskontaktien ohella runsaasti ajankohtaisseminaareja, tietoiskuja, tapaamismahdollisuuksia ja muuta ohjelmaa. Ammattimessut ovat läpileikkaus oman toimi-alan tilanteeseen ja tehokas verkostoitumispaikka samaa työtä tekevien kollegojen kesken. Lisäksi messut ovat tehokas rekrytointipaikka. Suosituimmat ammattitapahtumat keräävät Suomessakin vuosittain kymmeniä tuhansia messuvieraita.

Koulutusvähennyksestä tehdään verottajalle selvitys omalla lomakkeellaan. Sen jälkeen verohallinto arvioi tapauskohtaisesti edellytysten täyttymisen. Vastuu vähennysten oikeellisuudesta on aina työnantajalla. Verohallinnon ohje koulutusvähennyksen perusteista ja laskentatavoista löytyy sivulta http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Tyonantajan_koulutusvahennys(31685)

Lisätietoja: Messujärjestäjien Unioni ry, sihteeri Reija Könönen (Osuuskunta Suomen Messut), puh. 050 560 4614, reija.kononen@messukeskus.com