Puhtausalan ammattilainen

Puhtausalan ammattilainen -kilpailu vuonna 2022

Puhtausalan ammattilainen 2022 valittiin Turun miniClean-tapahtumassa 28.4.2022. Voiton vei Liukko Mirja TL-Maint Oy:stä. Lue lisää. 

Kilpailun semifinaaleihin 13.4.2022 osallistui verkon kautta yhteensä 12 ammattitaitoista kilpailijaa. Puhtausalan ammattilainen 2022 loppukilpailuosallistujat Turun miniClean -tapahtumassa ovat aakkosjärjestyksessä:

 • Kolehmainen Tiiti, Nurmijärven kunta, Aleksia liikelaitos
 • Laurila Teija, Ähtärin kaupunki sivutoimena Kuntoutuspalvelut TeeKoo
 • Liukko Mirja, TL-Maint Oy
 • Tofferi Raija, Riveria

Varalla:

 • Erik Anneli, Sodexo Oy
 • Laurila Nina, SOL-palvelut

Puhtausalan ammattilainen edustaa ammattialansa huippua. Hän osaa työnsä perusasiat laaja-alaisesti. Hän on joustava, osaa suunnitella oman työnsä, ottaa huomioon työskentelyssään taloudellisuuden ja tämän päivän laatuvaatimukset ja kokee olevansa palveluammatissa. Hän on osa- tai kokopäivätoiminen, pääasiassa siivoustyötä tekevä työntekijä.​​​​​​

Kilpailussa arvioitavat asiat:

 • Oman työn suunnittelu
 • Työskentely
 • Asiakasyhteistyö ja -vuorovaikutus
 • Yhteistyö ja verkostoituminen
 • Oman työn kehittäminen
 • Ergonomia, työturvallisuus ja työhyvinvointi
 • Muu osaaminen

Palkinto: 1000 €

Valitusta Puhtausalan ammattilaisesta tehdään haastattelu Puhtausala-lehteen. Tehtävään kuuluu myös kahteen puhtausalan valtakunnalliseen tilaisuuteen osallistuminen. Lisäksi hän saa olla mukana kohottamassa puhtausalan imagoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyössä:

 

 

 

Puhtausalan ammattilainen 2017 on Tarja Vola Lahdesta

Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaali pidettiin Finnclean-messuilla 12.5.2017. Heti aamusta alkaen finalistit suorittivat kilpailuun kuuluvia käytännöllisiä ja kirjallisia tehtäviä ja jokaista haastateltiin ohjelmalavalla. Voittaja julkistettiin iltapäivällä ja Vuoden 2017 Puhtausalan ammattilainen -voittajaksi selviytyi Lahden Validia Talolla Lassila & Tikanojalla työskentelevä laitoshoitaja Tarja Vola. Raadin perusteluissa todettiin, että varsinaisella alan lähettiläällä ja ammattiaan ylpeydellä edustavalla Volalla on hallussa niin työturvallisuusasiat, ergonomia, vuorovaikutustaidot kuin asiakaslähtöinen asennekin.

– Työpaikkani hoitohenkilökunta ehdotti minua tähän kisaan. Tulin kivalla jännittyneellä asenteella mukaan ja halusin näyttää kykyni ja ammattiosaamiseni puhdistusalalla, voitto tietysti mielessäni. Siivoustyö on minulle hyvin antoisaa ja tämä voitto vahvistaa sitä, että haluan viedä eteenpäin puhdistusalaa ja siivoustyötä. Voitto itse asiassa poiki jo lisätöitäkin eli pääsen opastamaan muita, iloitsee Vola.

Kaikki finalistit palkittiin tuotepalkinnoilla ja Puhtausalan Seniorit ry myönsi juhlavuotensa kunniaksi kaikille finalisteille 250 euron stipendit. Lisäksi voittajan palkinto on 1000 euroa.

Tunnustus on jaettu vuodesta 2008 lähtien ja kilpailun järjestävät yhteistyössä SSTL Puhtausala ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry.

Puhtausalan ammattilainen 2017 -finalistit Maria Alasaari, Kätlin Mei, Jaana Pihlaja ja voittaja Tarja Vola.

 

 

 

 

 

 

 


 

SSTL Puhtausala ry