Puhtausalan ammattilainen

 

 

 

 

 

Puhtausalan ammattilainen -kilpailu vuonna 2021

Puhtausalan ammattilainen -kilpailu pidetään ja voittaja valitaan tuttuun tapaan Finnclean-messuilla, seuraavan kerran siis marraskuussa 2021. Ilmoittautuminen kisaan käynnistyy syksyn alussa, seuraa tiedotusta!

 

Puhtausalan ammattilainen edustaa ammattialansa huippua. Hän osaa työnsä perusasiat laaja-alaisesti. Hän on joustava, osaa suunnitella oman työnsä, ottaa huomioon työskentelyssään taloudellisuuden ja tämän päivän laatuvaatimukset ja kokee olevansa palveluammatissa. Hän on osa- tai kokopäivätoiminen, pääasiassa siivoustyötä tekevä työntekijä.

Kilpailussa arvioitavat asiat

  • Oman työn suunnittelu
  • Työskentely
  • Asiakasyhteistyö ja -vuorovaikutus
  • Yhteistyö ja verkostoituminen
  • Oman työn kehittäminen
  • Ergonomia, työturvallisuus ja työhyvinvointi
  • Muu osaaminen

Palkinto: 1000 €

Valitusta Puhtausalan ammattilaisesta tehdään haastattelu Puhtausala-lehteen. Tehtävään kuuluu myös kahteen puhtausalan valtakunnalliseen tilaisuuteen osallistuminen. Lisäksi hän saa olla mukana kohottamassa puhtausalan imagoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyössä:

 

 

 

Puhtausalan ammattilainen 2017 on Tarja Vola Lahdesta

Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaali pidettiin Finnclean-messuilla 12.5.2017. Heti aamusta alkaen finalistit suorittivat kilpailuun kuuluvia käytännöllisiä ja kirjallisia tehtäviä ja jokaista haastateltiin ohjelmalavalla. Voittaja julkistettiin iltapäivällä ja Vuoden 2017 Puhtausalan ammattilainen -voittajaksi selviytyi Lahden Validia Talolla Lassila & Tikanojalla työskentelevä laitoshoitaja Tarja Vola. Raadin perusteluissa todettiin, että varsinaisella alan lähettiläällä ja ammattiaan ylpeydellä edustavalla Volalla on hallussa niin työturvallisuusasiat, ergonomia, vuorovaikutustaidot kuin asiakaslähtöinen asennekin.

– Työpaikkani hoitohenkilökunta ehdotti minua tähän kisaan. Tulin kivalla jännittyneellä asenteella mukaan ja halusin näyttää kykyni ja ammattiosaamiseni puhdistusalalla, voitto tietysti mielessäni. Siivoustyö on minulle hyvin antoisaa ja tämä voitto vahvistaa sitä, että haluan viedä eteenpäin puhdistusalaa ja siivoustyötä. Voitto itse asiassa poiki jo lisätöitäkin eli pääsen opastamaan muita, iloitsee Vola.

Kaikki finalistit palkittiin tuotepalkinnoilla ja Puhtausalan Seniorit ry myönsi juhlavuotensa kunniaksi kaikille finalisteille 250 euron stipendit. Lisäksi voittajan palkinto on 1000 euroa.

Tunnustus on jaettu vuodesta 2008 lähtien ja kilpailun järjestävät yhteistyössä SSTL Puhtausala ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Kiinteistötyönantajat ry, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry.

Puhtausalan ammattilainen 2017 -finalistit Maria Alasaari, Kätlin Mei, Jaana Pihlaja ja voittaja Tarja Vola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Tilaa uutiskirje