ATOPflow-toiminnanohjaus voitti Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailun

Puhtausalan innovaatiot esiteltiin Finnclean-messuilla 15.-16.3.2023. Innovaatiokilpailussa palkittiin tuomariston valitsema voittaja sekä yleisön suosikki.
ATOPflow-toiminnanohjaus voitti Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailun

15.03.2023

Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailu järjestettiin Pohjoismaiden suurimman puhtausalan tapahtuman Finncleanin aikana 15.–16.3.2023. Kilpailussa tuotiin esille ratkaisuja, joiden avulla puhtausalaan liittyvän tuotteen tai palvelun käyttäjän elämä helpottuu tulevaisuudessa. Kilpailuun osallistui yhteensä 17 tuotetta tai palvelua.

Parhaaksi innovaatioksi palkittiin Atop-Tieto Oy:n ATOPflow-toiminnanohjaus, joka mahdollistaa ylläpito-, perussiivous- ja jaksotöiden kuittaamisen, seurannan ja raportoinnin reaaliaikaisesti verkossa.

Innovaatioiden määrä oli tuomariston mielestä ilahduttava ja se teki tuomariston työstä haastavaa.
– Kilpailu oli tiukka ja osallistujien joukossa oli monta hyvää voittajaehdokasta. ATOPflow-toiminnanohjaus nousi osallistujista esiin, sillä se mahdollistaa laajasti puhtausalan kaipaamat kehitysaskeleet niin teknologian kehityksen osalta kuin työn suunnittelussa, toteutuksessa sekä viestinnässä, toteaa tuomariston puheenjohtaja Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila.

Tuomaristo näki ATOPflowssa myös hyviä jatkokehitysmahdollisuuksia.
– Kun ATOPflown dataan voidaan jatkossa yhdistää tietoa robotiikan ja muun teknologian hyödyntämisestä kohteessa, tuote saa taas uudenlaisia ulottuvuuksia, Mattila visioi.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Mattilan lisäksi Puhtausala ry:n hallituksen puheenjohtaja Aino Aho ja Tampereen Messujen toimitusjohtaja Tuomas Räsänen.


Kuva: Jyri Kivimäki

Yleisön suosikkina maailman ensimmäinen käsipapereiden kierrätyspalvelu

Myös yleisö pääsi äänestämään suosikkiaan Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailussa. Yleisöltä eniten ääniä keräsi Essityn Tork PaperCircle® käsipapereiden kierrätyspalvelu. Kierrätyspalvelun avulla Suomessa kierrätykseen kerättävä käsipaperi kierrätetään uusiksi käsipaperipyyhkeiksi ja muiksi pehmopaperituotteiksi. Yleisöäänestys oli käynnissä 8.3.– 15.3.2023.

Lisätietoja: Sari Mattila, toiminnanjohtaja, Puhtausala ry, p. 040 738 7780, [email protected]

 

Puhtausala ry