Kiitä siivoojaa valtakunnallisena Puhtauspäivänä

Valtakunnallista Puhtauspäivää vietetään perjantaina 3.12. Tänä vuonna on jälleen erityisen tärkeää kiittää puhtausalan ammattilaisten tekemää työtä, joka edistää hyvinvointia ja terveyttä työpaikoilla, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa.
Kiitä siivoojaa valtakunnallisena Puhtauspäivänä
TIEDOTE

03.12.2021

Puhtausalan ammattilaisten tekemää arvokasta työtä tuskin huomaa silloin, kun kaikki toimii, mutta siivoamisen puute huomataan heti. Puhtauspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota siivoustyön merkityksellisyyteen.

Etenkin terveydenhuollon kohteissa siivous on kriittinen tekijä, mutta puhtaus vaikuttaa myös jokaisen arkeen työpaikoilla, päiväkodeissa, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa.

– Puhtauspäivän merkitys korostuu etenkin tässä ajassa, jossa vastuullisuus, henkilöhygienia ja puhtaus ovat arjen keskustelun keskiössä. Jotta voimme elää turvallisessa ympäristössä ja maailmassa, on syytä nostaa puhtaus ja sen tekijät esiin todellisina arjen sankareina. Puhtaus ja sen tekijät ovat tärkeitä meille jokaiselle, toteaa SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila. 

Laitetaan yhdessä kiitos kiertämään!

Vuoden teko 2021 julkistetaan Puhtauspäivänä 3.12.2021

Puhtausalan vuoden teko on tehnyt merkittävällä tavalla puhtausalasta entistäkin paremman kuluneen vuoden aikana. Ehdokkaina ovat tänä vuonna Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riverian puhtausalan lehtori Seija Ikonen, Sodexon siivouspalvelujen digiloikka ja Puhtausala kiinnostavaksi -hanke.

Voittaja julkistetaan Puhtauspäivänä järjestettävässä livelähetyksessä, joka koostuu Vuoden teko -finalistien esittelystä ja voittajan julkistamisesta. Livelähetys alkaa klo 13.00 ja kestää noin 1,5 tuntia.

Lisätietoja: SSTL Puhtausala ry, toiminnanjohtaja Sari Mattila, puh. 040 738 7780

Pohjoismaista Puhtauspäivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016, jolloin Ruotsi liittyi mukaan. Suomessa ensimmäinen Puhtauspäivä vietettiin vuonna 2015, Norjassa perinne on jatkunut jo useampia vuosia.

SSTL Puhtausala ry