Alueelliset koulutukset

SSTL Puhtausala ry:n alueelliset koulutukset siivoustyötä tekeville ja ohjaaville!

     

Koulutuksia järjestetään läpi Suomen SSTL Puhtausala ry:n hyväksymien 15 alueellisen kouluttajan avustuksella. Koulutusten tavoitteena on antaa ajanmukaista tietoa siivouksen substanssiosaamiseen. Koulutukset ovat ammatillista osaamista kehittäviä ja ne toteutetaan vuorovaikutteisesti sekä käytännönläheisesti.

Koulutukset ja niiden ajankohdat ja paikkakunnat päivitetään koulutuskalenteriin sitä mukaa, kun koulutustilaisuuksia valmistuu.    
Voit myös ottaa yhteyttä ja tilata koulutuksen alueellesi tai organisaatioosi: minna.kyllinen@puhtausala.fi

Alueellisten koulutusten aiheet

Siivouksen perusteet 4h

Koulutus antaa perustietoja hygieenisen, laadukkaan, ergonomisen ja turvallisen siivoustyön tekemiseen. Koulutuksessa opitaan ammattisanastoa, esivalmistellun siivouksen periaatteita, puhdistusaineiden merkitystä puhdistustapahtumassa sekä siivoustyön toteuttamista hyvää työtapahygieniaa noudattaen.

Koulutus sopii erinomaisesti vasta alalle tulleille, omaa osaamistaan päivittäville, kesätyöntekijöille ja myös muille, jotka kokevat tarvitsevansa osaamista ammatillisen siivouksen perusasioista. Koulutus toteutetaan hyvin käytännönläheisesti.

Koulutuksessa siivoushenkilöstö saa ammatillista perusosaamista, joten esimerkiksi kohteiden haltuunottoon jää enemmän aikaa, kun puhtaudenhallinnan perusosaaminen on jo olemassa.

Lataa tästä esite!

Perussiivouksen perusteet 4h

Koulutus antaa uusimmat tiedot 2020-luvun perussiivousmenetelmistä sekä eväitä perussiivouksen suunnitelmalliseen toteutukseen laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi. Koulutuksessa opitaan mitä perussiivous tarkoittaa ja miten suunnitelmallista perussiivousta toteutetaan. Koulutuksessa saa tietoa perussiivouksessa käytettävien siivousmenetelmien, puhdistusaineiden ja koneiden valintaan vaikuttavista tekijöistä sekä perehdytään tavanomaisimpien lattiamateriaalien perussiivoukseen.

Koulutus sopii erinomaisesti perussiivoustöitä tekeville siivoojille osaamisen päivittämiseen sekä siivoojille, joilla puhtauden perusosaaminen on olemassa mutta, jotka vasta aloittelevat perussiivoustöiden tekemistä.

Tulossa myös muita aiheita vuonna 2021.

 

Koulutuksen kesto ja hinta

Koulutukset ovat aiheesta riippuen kolmesta neljään tuntiin. Koulutuksia voidaan järjestetää joko aamu- tai iltapäivällä tai sopimuksen mukaan.

Kaikille avoimissa koulututuksissa hinta on 60€ + alv /hlö ja se sisältää materiaalin ja kahvituksen. 

Kouluttaja on myös mahdollista tilata omaan organisaatioon. Tiedustele tällöin ryhmähinnoittelua: minna.kyllinen@puhtausala.fi

 

Alueellinen kouluttajaverkosto

SSTL Puhtausala ry haki syksyllä 2019 sivutoimisia alueellisia kouluttajia mukaan toimintaan. Hakemuksia tuli runsaasti ja lopulta 15 henkilöä valittiin kouluttajaverkostoon toteuttamaan siivouksen substanssiosaamista kehittäviä koulutuksia eri puolilla maata.

Kaikilla kouluttajilla on vankka siivousalan osaaminen, runsaasti kokemusta käytännön siivoustyöstä ja osalla myös runsaasti aiempaa kokemusta opetustyöstä ja/tai kouluttamisesta. Kouluttajat toimivat sivutoimisesti ja omalla lähiseudullaan pitäen 3-4 tunnin mittaisia puhtausalan ammattiosaamiseen liittyviä avoimia koulutuksia tai erikseen organisaatioihin tilattuja koulutuksia. Ajatuksena on, että kaikilla organisaatioilla on mahdollisuus tarjota koulutusta henkilöstölleen, edullisesti ja matalalla kynnyksellä.

Kouluttajat alueellisesti

Pääkaupunkiseutu: Iina Laakio, Riitta Saarni ja Päivi Vuorihuhta
Tampereen seutu: Kati Lankinen, Ritva Ruskeepää, Kaija Rönni
Turun seutu: Anu Niitynpolku
Lahden seutu, Etelä-Suomi: Marja Eikonsalo
Lappeenrannan seutu, Kaakkois-Suomi: Auli Muttonen
Joensuun seutu, Itä-Suomi: Liisa Pölönen ja Taru Tuominen
Kuopion seutu, Pohjois-Savo: Marja-Leena Strengell
Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Suomi ja Lappi: Hanne Stark-Vierimaa, Henna Uutela ja Sari Norrgård

 

Muut yrityskohtaiset koulutukset

SSTL Puhtausala ry järjestää koulutuksia yrityskohtaisesti myös muista aiheista. Tällöin aihe ja näkökulma voidaan räätälöidä juuri teille sopivaksi ja ajankohta voidaan sopia joustavasti. Kouluttaja tulee paikalle ja isompi ryhmä tai vaikka kaikki työntekijät voivat osallitua koulutukseen samalla kertaa. Koulutuksia voidaan toteuttaa myös etäyhdellä.

Koulutusten pituus vaihtelee yleensä 3 tunnin setistä aina koko päivän koulutukseen. Useimmiten yrityskohtaiset koulutukset pidetään tilaajan omissa tai järjestämissä tiloissa, mutta tarpeen mukaan myös liitto voi järjestää tilat ja tarjoilun koulutustilaisuuteen. Ota yhteyttä minna.kyllinen@puhtausala.fi tai puh. 040 626 7003 ja kysy lisää!

Tilaa uutiskirje