SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Tapahtumat » Finnclean-messut

 

 

 

 

 

 

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 27.-28.3.2019

Pohjoismaiden suurin puhtausalan tapahtuma Finnclean on ensi kerralla Finnclean PRO koulutuspäivät ja messut, keväällä 2019. Messut pidetään perinteiseen tapaan Tampereella, tällä kertaa E-hallissa (eli siinä uusimmassa!). Messujen lisäksi ohjelmassa on monipuoliset koulutuspäivät, joiden teemoja ovat digitalisaatio, työhyvinvointi, työturvallisuus ja ympäristö.

Messut ovat auki keskiviikkona klo 10-17 ja torstaina klo 10-16. Keskiviikkona klo 17 alkaen on kutsuvierastilaisuus.

Koulutuspäivien ohjelma on keskiviikkona klo 9.00 - 16.00 ja torstaina klo 9.00 - 14.30. Koulutuspäivien osallistujat voivat tutustua messuihin lounastauolla, ohjelman jälkeen sekä keskiviikon kutsuvierastilaisuudessa. Koulutuspäiviin voi osallistua 1-2 päivänä. Lisäksi molempina päivinä on yksi koulutuspäivien ohjelmaan kuuluva workshop, johon voi ostaa lipun myös erikseen.

Lisätietoa Finnclean PRO -messuista ja koulutuspäivistä löydät sekä messujen tapahtumasivulta että finnclean.fi -sivuilta.

Puhtausala 2-2019 on Finnclean PRO -messunumero. Pääset lukemaan lehteä tästä.

 

Finnclean PRO:n kanssa yhtä aikaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on myös Liikuntapaikkamessut (Sportec, Gymtec & Welltec, A-hallissa) sekä Hankintapäivät. Kaikki kävijät voivat vapaasti vierailla kaikilla messuilla.

Seuraavat perinteiset Finnclean-messut pidetään jälleen keväällä 2021. Alta voit lukea tiivistelmän edellisiltä Finnclean-messuilta.

 

Finnclean-messut

Finnclean-messut, Pohjoismaiden suurin puhtausalan ammattitapahtuma pidettiin Tampereella 10.-12.5.2017. Messuilla esittäytyi ennätykselliset 161 näytteilleasettajaa kuudesta eri maasta ja heihin tutustui 6300 kävijää.

Messujen avajaisseminaari keskittyi puhtauspalvelun sopimuksen mukaisen laadun varmistamiseen. Tilaisuuden avasi Sdp:n kansanedustaja Ville Skinnari. Keskustelupaneelissa olivat mukana Senaatti-kiinteistöien toimitilapalvelut-ryhmän päällikkö Kirsti Liljeroos, HOK-Elannon siivouspalvelupäällikkö Aino Aho, Lassila & Tikanojan myyntipäällikkö Karri Rantasila sekä TPA Andersson Oy:n toimitusjohtaja Tarja Andersson.

Messu- ja somistusalan liitto palkitsi Paras messuosasto -kunniakirjoin Sievin Jalkine Oy:n ja Kemvit Oy:n. Molempien osastojen toteutusta pidettiin onnistuneena, toimivana ja yrityksen näköisenä.

Monet työyhteisöt hyödynsivät messuja osana henkilöstönsä kehittämistä ja koulutuksiin osallistuikin myös runsaasti ryhmiä. Aiheina oli tekstiililattiat, epidemioiden ehkäiseminen, työyhteisötaidot, työhyvinvointi, ikkunanpesu sekä perehdyttäminen. Ohjelmalavalla oli toimintaa koko päivän monien eri esittäjien toimesta, lisäksi siellä nähtiin kaksi työasumuotinäytöstä.

 

Puhtausalan Vuoden teko 2016 -tunnustus Sosiaali- ja terveysministeriön Ympäristöterveysryhmälle
 

Finnclean-messuilla palkittiin ensimmäistä kertaa Puhtausalan Vuoden teko. Tunnustuksen voitti Sosiaali- ja terveysministeriön Ympäristöterveysryhmä. Se valmisteli lakimuutoksen, jonka mukaisesti terveydensuojelulakiin tehtiin lisäys allasvesihygieenisestä osaamisesta. Laki edellyttää uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta riittävää osaamista näiden tilojen siivoukseen. Tunnustuksen valitsi finalistien joukosta SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen.

Katso video: Jari Keinänen, Sosiaali- ja terveysministeriö: "Olemme ylpeitä Puhtausalan Vuoden teko -palkinnosta"

 

Puhtausalan ammattilainen 2017 on Tarja Vola
 

Messuilla pidettiin myös Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaali. Voittajaksi selviytyi Lahdessa Lassila & Tikanojalla laitoshoitajana työskentelevä Tarja Vola, joka raadin mukaan hallitsee niin työturvallisuusasiat, ergonomian kuin vuorovaikutustaidotkin. Lue lisää ja katso videohaastattelu.

 

Messujen merkittävimpänä innovaationa palkittiin Orbotech Finlandin Ultra H2O by Orbotech
 

Vuoden Uutuustuotteiksi messukävijät äänestivät Vileda Professionalin MultiDuster-kalustemopin (välineet), joka sai myös tuomariston palkinnon; Kärcher Oy:n Kärcher Fleet -kalustonhallintajärjestelmän (palvelut) sekä BR 45/22 C Bp Pack -yhdistelmäkoneen (koneet) ja Diversey Suomen SURE-tuotesarjan (aineet).

Tuomaristo palkitsi koneet-sarjassa Nilfisk Oy:n Nilfisk A50 Libertyn ja palvelut-sarjassa Lindström Oy:n Washroom Experiencen. Merkittävimpänä innovaationa palkittiin Orbotech Finlandin Ultra H2O by Orbotech, jonka myös tuomaristo palkitsi aineet-sarjassa. Tutustu kaikkiin ehdokkaisiin.

 

Messujen omat sivut löytyvät osoitteesta finnclean.fi.