Finnclean on Pohjoismaiden suurin puhtausalan tapahtuma

Finnclean-messut pidetään jälleen maaliskuussa 2021 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

Lue tiivistelmä ja kuulumiset kevään 2019 Finnclean PRO koulutuspäiviltä ja messuilta sekä kevään 2017 Finnclean-messuilta:

Finnclean PRO koulutuspäivät ja messut 2019

Finnclean PRO koulutuspäivät ja messut, eli Finnclean hieman tiivistetyllä konseptilla pidettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.-28.3.2019. Messuilla vieraili kahden päivän aikana mahtavat 6300 kävijää. Näytteilleasettajat oli rajattu tarkasti vain puhtausalan toimijoihin ja heitä oli 78.

Finnclean PRO:n kanssa yhtä aikaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettiin myös Liikuntapaikkamessut (Sportec, Gymtec & Welltec, A-hallissa) sekä Hankintapäivät. Kaikki kävijät saivat vapaasti vierailla kaikilla messuilla. Kaikilla messuilla kävijöitä oli yhteensä 7809, jotka jakaantuivat siten, että Finnclean PRO veti 5559 ja muut 2250 kävijää. Lisäksi muista kävijöistä arviolta ainakin kolmannes kävi myös Finnclean PRO:ssa ja siitä kävijäluku 6300.

Messuilla oli Cleantalk-lava, jonka ohjelma kiinnosti kävijöitä ja katsomo oli täynnä jokaisessa esityksessä. Messujen teemat digitalisaatio, työhyvinvointi, työturvallisuus ja ympäristö näkyivät lavan ohjelmassa.

Messujen lisäksi ohjelmassa oli monipuoliset koulutuspäivät, joiden ohjelma rakentui koko tapahtuman teemojen (digitalisaatio, työhyvinvointi, työturvallisuus ja ympäristö) ympärille. Koulutuspäivien ohjelma oli rakenteeltaan sama molempina päivinä: Aamupäivällä oli kolme asiantuntijapuheenvuoroa ja iltapäivällä lounastauon jälkeen työhyvinvointiaiheinen keynote-puheenvuoro. Seminaariosallistujia oli noin 120 ja heistä kolmannes osallistui ohjelmaan molempina päivinä.

Voit tutustua messuihin myös finnclean.fi -sivuilla.

 

 

Finnclean-messut 2017

Finnclean-messut, Pohjoismaiden suurin puhtausalan ammattitapahtuma pidettiin Tampereella 10.-12.5.2017. Messuilla esittäytyi ennätykselliset 161 näytteilleasettajaa kuudesta eri maasta ja heihin tutustui 6300 kävijää.

Messujen avajaisseminaari keskittyi puhtauspalvelun sopimuksen mukaisen laadun varmistamiseen. Tilaisuuden avasi Sdp:n kansanedustaja Ville Skinnari. Keskustelupaneelissa olivat mukana Senaatti-kiinteistöien toimitilapalvelut-ryhmän päällikkö Kirsti Liljeroos, HOK-Elannon siivouspalvelupäällikkö Aino Aho, Lassila & Tikanojan myyntipäällikkö Karri Rantasila sekä TPA Andersson Oy:n toimitusjohtaja Tarja Andersson.

Messu- ja somistusalan liitto palkitsi Paras messuosasto -kunniakirjoin Sievin Jalkine Oy:n ja Kemvit Oy:n. Molempien osastojen toteutusta pidettiin onnistuneena, toimivana ja yrityksen näköisenä.

Monet työyhteisöt hyödynsivät messuja osana henkilöstönsä kehittämistä ja koulutuksiin osallistuikin myös runsaasti ryhmiä. Aiheina oli tekstiililattiat, epidemioiden ehkäiseminen, työyhteisötaidot, työhyvinvointi, ikkunanpesu sekä perehdyttäminen. Ohjelmalavalla oli toimintaa koko päivän monien eri esittäjien toimesta, lisäksi siellä nähtiin kaksi työasumuotinäytöstä.

Puhtausalan Vuoden teko 2016 -tunnustus Sosiaali- ja terveysministeriön Ympäristöterveysryhmälle

Finnclean-messuilla palkittiin ensimmäistä kertaa Puhtausalan Vuoden teko. Tunnustuksen voitti Sosiaali- ja terveysministeriön Ympäristöterveysryhmä. Se valmisteli lakimuutoksen, jonka mukaisesti terveydensuojelulakiin tehtiin lisäys allasvesihygieenisestä osaamisesta. Laki edellyttää uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta riittävää osaamista näiden tilojen siivoukseen. Tunnustuksen valitsi finalistien joukosta SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen.

Katso video: Jari Keinänen, Sosiaali- ja terveysministeriö: "Olemme ylpeitä Puhtausalan Vuoden teko -palkinnosta"

Puhtausalan ammattilainen 2017 on Tarja Vola

Messuilla pidettiin myös Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaali. Voittajaksi selviytyi Lahdessa Lassila & Tikanojalla laitoshoitajana työskentelevä Tarja Vola, joka raadin mukaan hallitsee niin työturvallisuusasiat, ergonomian kuin vuorovaikutustaidotkin. Lue lisää ja katso videohaastattelu.

Messujen merkittävimpänä innovaationa palkittiin Orbotech Finlandin Ultra H2O by Orbotech

Vuoden Uutuustuotteiksi messukävijät äänestivät Vileda Professionalin MultiDuster-kalustemopin (välineet), joka sai myös tuomariston palkinnon; Kärcher Oy:n Kärcher Fleet -kalustonhallintajärjestelmän (palvelut) sekä BR 45/22 C Bp Pack -yhdistelmäkoneen (koneet) ja Diversey Suomen SURE-tuotesarjan (aineet).

Tuomaristo palkitsi koneet-sarjassa Nilfisk Oy:n Nilfisk A50 Libertyn ja palvelut-sarjassa Lindström Oy:n Washroom Experiencen. Merkittävimpänä innovaationa palkittiin Orbotech Finlandin Ultra H2O by Orbotech, jonka myös tuomaristo palkitsi aineet-sarjassa. Tutustu kaikkiin ehdokkaisiin.

Messujen omat sivut löytyvät osoitteesta finnclean.fi.

Tilaa uutiskirje