Puhtausalan esihenkilö- ja asiantuntijapäivät 25.–26.1.2024

Yli sata puhtausalan ammattilaista suuntasi Helsinkiin hakemaan uusia ideoita ja innostusta työarkeensa. Uuden tiedon ja vinkkien lisäksi päivien tärkeä anti oli toisten ammattilaisten tapaaminen ja kokemusten vaihtaminen. Pääset lataamaan esihenkilö- ja asiantuntijapäivien esitykset alla olevasta ohelmasta. Nähdään taas ensi vuonna! 

Kokosimme esiintyjien linkkivinkit hyödynnettäväksesi! 

Torstai 25.1.2024

Puhtausalan innovatiivinen tulevaisuus – mitä meillä on näkyvissä?
Ville Solja, Vice Chairman & CBDO - liiketoiminnan kehitysjohtaja, Kiilto Oy


Ville Solja on neljännen polven kiiltolainen, joka suhtautuu intohimoisesti kestävään kasvuun. Ville kertoo, kuinka liiketoimintaa kehitetään suunnitelmallisesti usealla eri horisontilla ja miten kilpailukyvyn ja kilpailuedun kehittämisestä huolehditaan. Mitä on tulevaisuuden suunnitelmallinen kehittäminen – mitä on näkyvissä, mitä emme vielä näe?

Katso esitys (pdf-tiedosto)

 

Turvallista puhtautta
Sampo Holm, riskipäällikkö, Fennia


Mistä hyvä työturvallisuuskulttuuri rakentuu? Johdammeko työturvallisuutta peruutuspeiliin katsomalla vai pyrimmekö ennakoimaan? Mikä on Safety Egg ja mitkä ovat työturvallisuuden kymmenen käskyä? Sampo haluaa innostaa ihmisiä ajattelemaan työturvallisuusasioita, koska loppujen lopuksi tärkeintä on se, että kaikki pääsevät töistä terveenä kotiin

Katso esitys (pdf-tiedosto)

 

Puhtausalan askelmerkit tulevaisuuteen
Sari Mattila, toiminnanjohtaja, Puhtausala ry

Lataa esitys pdf-tiedostona

 

Vastuullinen rekrytointi ja henkilöstön johtaminen
Saara Haapasaari, Vastuullisuusasiantuntija, HEUNI (Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti)
Mika Fräntilä, Toimialajohtaja, Barona

Puhtausala ei ole immuuni tulevaisuuden työvoimapulalle. Ratkaisuja haetaan niin työperäisestä maahanmuutosta, työurien pidentämisestä kuin osa-aikaisen työnteon tarjoamasta joustavuudesta. Vastuullisuuden ja inhimillisyyden huomioiminen työvoimapulasta huolimatta on alan elinehto.

Katso Haapasaaren esitys (pdf-tiedostona)

Mikä Fräntilä tuo meille inspiraatiota puhtautta lähellä olevalta horeca-alalta. Mika kertoo myös teknologian hyödyntämisestä esimerkiksi pelillistämällä työntekijöiden perehdytystä.

Katso Fräntilän esitys (pdf-tiedostona)

 

Miten vahvistan organisaationi palautumiskykyä ja psykologista turvallisuutta?
Lilly Korpiola, tietokirjailija, viestinnän ja johtamisen asiantuntija


Lilly Korpiola on tietokirjailija, viestinnän ja johtamisen asiantuntija, joka uskoo, että vaikuttavaa viestintää ja johtamista syntyy vain aidon vuorovaikutuksen kautta. Lillyn esitys tuo uusia oivalluksia sekä sytyttää ja voimaannuttaa kuulijat.

Katso esitys (pdf-tiedostona)

Perjantai 26.1.2023

Terve rakennus ja mitä sitten tapahtui?
Niina Kesti, Rakennusterveysasiantuntija (RTA), homesiivousten suunnittelu, Poistoa Oy


Niina Kesti on tehnyt uraauurtavaa työtä sisäilmaan liittyvien siivousten parissa, ja perustanut Suomen ensimmäisen homesiivouksiin erikoistuneen puhtausalan yrityksen, Poistoa Oy:n. Niinan ainutlaatuinen koulutus- ja työkokemus ovat tehneet hänestä maamme johtavan rakennusterveys- ja homesiivousasiantuntijan.

Katso esitys (pdf-tiedostona)

 

Tutkittua puhtautta
Leila Kakko, lehtori, TAMK


Leila Kakolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus siivousmenetelmien kehittämisestä ja puhtausosaajien kouluttamisesta. Hän on ollut mukana useissa puhtauteen liittyvissä hankkeissa, joista on julkaistu loppuraporttien lisäksi myös artikkeleja ja konferenssijulkaisuja sekä suomeksi että englanniksi.

Tallenne tulossa

 

Matkalla metaversumin ja tekoälyn mahdollisuuksiin
Vesa Auvinen, AI & Metaverse Strategist, Chief Imagination and Impact Officer, Dazzle Oy


Vesa on strategisti, innovaattori ja tulevaisuusilon rakentaja, joka on työskennellyt satojen yritysten, organisaatioiden, johtoryhmien, hallitusten ja omistajien kanssa. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus ennakointi-, strategia- ja innovaatiotyöstä, uusista teknologioista, tekoälystä ja digitalisaatiosta sekä yritysten uudistumisesta.

Lataa esitys pdf-tiedostona

 

 

 

 

 

 

Puhtausala ry