Puhtausala-lehti

89 prosenttia lukijoista tyytyväisiä Puhtausala-lehteen

Lukijoiden mielestä Puhtausala-lehti on tärkeä ammatillinen tiedonlähde ja lehteä luetaan monipuolisesti. Eniten lukijoita kiinnostaa uusi teknologia, tiede ja tutkimus. Lehden suositteluindeksi on 60.
89 prosenttia lukijoista tyytyväisiä Puhtausala-lehteen
Teksti ja kuvat toimitus

05.06.2024

Alkuvuodesta 2024 toteutetun lukijakyselyn mukaan 89 prosenttia lukijoista on erittäin tai melko tyytyväisiä Puhtausala-lehteen. Kiitettävän arvosanan lehdelle antaa 66 prosenttia lukijoista. Verkkokyselyyn vastasi 6 prosenttia Puhtausala ry:n henkilö- ja yritysjäsenten edustajista.

Lukijoiden mielestä lehden mielenkiintoisimmat sisällöt ovat puhtausalan teknologia, tiede ja tutkimus, innovaatiot, koulutus ja opiskelu sekä vastuullisuus.

Kyselyn tulosten mukaan paperiversio on edelleen lukijoille mieluinen: 75 prosenttia lukee mieluummin lehden printtiversiota. Lehden nykyinen laajuus miellyttää myös lukijoita, sillä vastaajista 87 prosenttia pitää nykyistä laajuutta hyvänä. Selkokielistä sisältöä pitää tärkeänä 75 prosenttia lehden lukijoista.

Lehti on tärkeä ammatillinen tiedonlähde

85 prosenttia lukijoista kokee Puhtausala-lehden tärkeäksi ammatilliseksi tiedonlähteeksi ja 73 prosenttia lukijoista kokee, että lehdessä on ammattisisältöä, jota ei voi lukea muualta.

Lehteä luetaan monipuolisesti. Lukijoista 38,8, prosenttia lukee lehden kaikki artikkelit, 9 prosenttia lukijoista lukee lehden yhdellä kerralla ja 38,8 prosenttia lukijoista palaa lehden pariin vähintään kerran ensimmäisen lukukerran jälkeen.

Lukijakyselyssä selvitimme myös Net promoter scoren (NPS) avulla, kuinka todennäköisesti lehden lukijat suosittelisivat lehteä ystävilleen tai kollegoilleen. Suositteluindeksimme on kyselyn vastausten perusteella 60.

Puhtausala-lehden lukijoiden mielestä lehteä on helppo lukea, peräti 91 prosenttia lukijoista oli jokseenkin tai täysin samaa mieltä väittämän kanssa. 81 prosenttia lukijoista kokee, että lehti luo Puhtausalasta myönteistä mielikuvaa. 
85 prosenttia lukijoista pitää lehden sisältö luotettavana, ja 85 prosenttia kokee, että lehti tarjoaa uutta tietoa. 

Saimme vastaajilta toimitukseen myös paljon kivoja kommentteja ja uusia sisältöideoita. Lämmin kiitos kaikista viesteistä, pyrimme ottamaan kaikki meille lähetetyt ehdotukset huomioon!

---------------------

Haluatko lukea lisää?

Pääset lukemaan lisää mielenkiintoisia artikkeleita tilaamalla Puhtausala-lehden kotiisi tai työpaikalle näin: 

  1. Liity Puhtausala ry:n jäseneksi.
  2. Tilaa lehti ilman jäsenyyttä. 
  3. Osta digitaalinen näköislehti verkkokaupastamme.​​​​
Puhtausala ry