Yrityselämä

Ekologista pesuainetta Kotkasta

Pienessä perheyrityksessä kaikki osallistuvat tuotteiden suunnitteluun, valmistukseen ja tuotteiden toimitukseen. Ekologisuus, korkea laatu sekä asiakastyytyväisyys ovat Green Beelle sydämen asia.
Ekologista pesuainetta Kotkasta
Teksti Sanna Tapola

17.05.2023

Kotkalainen perheyritys Green Bee juhlii ensi vuonna peräti 80-vuotista taivaltaan.
– Green Bee perustettiin sodan aikana vuonna 1944, jolloin elettiin vaaran vuosia. Green Bee oli alun perin sopimuspakkaaja, eli yritys pakkasi ja pussitti asiakkaiden tuotteita. Oma tuotekin, maalareiden suosima kidesooda, oli silloin myynnissä, kertoo Green Been toimitusjohtaja Katja Sainio.

Kidesoodaa Green Beessä ei enää valmisteta, ja yritys on vuosien saatossa uudistunut paljon. Nykyisin liiketoiminta pohjautuu pesu- ja desinfiointiaineiden valmistukseen ja saunatarvikkeiden jälleenmyyntiin.

– Päätuotteemme on ekologinen Euca® yleispesuaine, jota olemme valmistaneet jo 20 vuotta. Se on puhdas luonnontuote, jossa ei ole luontoa haittaavia kemikaaleja. Bonuksena Eucassa on aidon eteerisen eucalyptusöljyn raikas tuoksu.

Ympäristö ja asiakkaat keskiössä

Sainio kertoo, että ekologisuus ja luonnonmukaisuus ovat Green Beelle sydämen asia.
– Haluamme omalta osaltamme pitää huolta luonnosta ja ympäristöstä niin, että se voi tulevaisuudessakin olla virkistyksen, rauhan ja ilon aihe meille kaikille, sanoo Sainio ja jatkaa:
– Meille on myös ominaista, että olemme tukena asiakkaidemme arjen haasteissa. Moni asiakkaamme ongelma onkin ratkennut, kun olemme pohtineet asiaa yhdessä. Haluamme auttaa asiakkaitamme muutenkin kuin vain tuotteidemme kautta.

Tunnettuus kasvaa pikkuhiljaa

Eucalla on vireä jälleenmyyntiverkosto etenkin Kymenlaaksossa, jossa tuote tunnetaan toistaiseksi muuta Suomea paremmin.
– Tuotteitamme voi ostaa esimerkiksi Kymenlaaksossa Prismoista, S-Marketeista ja K-Marketeista Kotkassa, luontaistuotekaupoista ja lahjatavaraliikkeistä. Vähittäistavarakauppojen lisäksi olemme saaneet asiakkaaksemme siivousalan yrityksiä koko ajan enemmän, Sainio sanoo iloisena.

Kotkan Ristinkalliolla sijaitsevassa tuotantolaitoksessa työskentelee vakituisesti kolme henkilöä, mutta välillä tarvitaan myös ruuhka-apua vakinaisen työvoiman avuksi.

– Green Bee on pieni perheyritys, jossa tehdään kaikki itse alusta loppuun asti. Meillä sekoitetaan, pullotetaan, tarroitetaan ja pakataan tuotteita, mutta samaan aikaan huolehditaan myös tuotekehityksestä, myynnistä, markkinoinnista ja yrityksen pyörittämiseen liittyvistä asioista. Pitkästymään ei ehdi, Sainio nauraa.

Green Been tehtaanmyymälä palvelee Kotkan Ristinkalliolla ja tarjoaa kävijöille pesuaineiden lisäksi saunalahja.fi-verkkokaupan tuotteita.

Puhtausala ry