Kumppanisisältö

Hankinnat siististi Hanselilta!

Siivouspalvelujen kilpailuttamisessa on huomioitava monta asiaa, kuten mihin ja millaisia palveluita tarvitaan. Samalla pitää varmistaa hankintojen vastuullisuus ja noudattaa lain kirjainta.
Hankinnat siististi Hanselilta!
Teksti Hansel

28.11.2022

Julkishallintoa hankinta-asioissa palveleva Hansel on mainio kumppani, joka tarjoaa paitsi laajan valikoiman yhteishankintoja myös asiantuntijoiden apua kilpailuttamiseen ja tukea koko sopimuskauden ajan.

Säästä aikaa ja rahaa

Siivouspalvelut 2021–2025 -DPS (dynaaminen hankintajärjestelmä) on käytössäsi kätevästi. Voit liittyä yhteishankintaan milloin tahansa ja kilpailuttaa tarpeesi mukaiset palvelut suoraviivaisena minikilpailutuksena. Hansel on tarkistanut toimittajien taustat puolestasi. 

Kilpailutuksessa voit hyödyntää valmiita malliasiakirjoja, joiden täyttämiseen saat tarvittaessa apua kategoriapäällikkö Eija Hirvoselta ja Hankintojen tuki -tiimiltä.

Huomioimme vastuullisuuden laajasti…

Vastuullisuusodotukset ovat kasvaneet myös puhtauspalveluiden toimialalla. Kaikissa Hanselin yhteishankinnoissa pohditaan laajasti vastuullisuuden eri osa-alueita. 

Ympäristövastuullisuuden näkökulmasta korostuvat muun muassa veden, kemikaalien ja energian käytön vähentäminen, kestävän liikkumisen ja logistiikan edistäminen sekä siivottavien toimitilojen pintojen kestävyys.

Taloudellisen vastuullisuuden osalta toimittajilta edellytetään muun muassa riittävää taloudellista suorituskykyä. Sosiaalinen vastuullisuus varmistaa, että toimittaja noudattaa ja edistää työturvallisuutta, työsuojelua, työaikaa ja työoloja koskevaa lainsääntöä ja työehtosopimuksia. Lisäksi sopimustoimittaja sitoutuu kiinnittämään huomiota heikommassa asemassa olevien työllisyyden edistämiseen.

…ja seuraamme tavoitteiden toteutumista

Vastuullisuustavoitteiden toteutumiselle on määritetty kriteerit, joiden täyttymistä seurataan säännöllisesti. Toimittajan pitää pystyä esittämään, miten hiilijalanjälki tai -⁠kädenjälki on toteutunut – sekä asiakkaalle että Hanselille. 

Seurannan perusteella vastuullisuutta kehitetään entistä paremmalle tasolle. Siivouspalveluiden DPS:ssä tehdään parhaillaan Hanselin ensimmäistä vastuullisuusauditoinnin pilottia, ja kaikki siivouspalveluiden sopimustoimittajat auditoidaan. Lue, miten sujuvasti Riihimäen kaupunki kilpailutti siivouspalvelut tästä.

Puhtausala ry