Koulutus

Insta 800 -standardi uudistuu käytännönläheisemmäksi

Tulevaisuudessa Insta 800 -osaamisrakenne muutetaan paremmin palvelevaan toimintamalliin, jossa osaamiskokonaisuudet on rakennettu uudella tavalla. 
Insta 800 -standardi uudistuu käytännönläheisemmäksi

21.03.2022

Kunkin osaamiskokonaisuuden voi opiskella erikseen ja edetä, kun edellinen osaamisalue on suoritettu. Henkilösertifioinnista luovutaan: osaamistasojen läpäisyt todennetaan jatkossa testein. Henkilö voi todentaa oman osaamistasonsa todistuksilla, jotka hän saa testien läpäisemisestä. Testaustoiminnan toteuttaa SSTL Puhtausala ry.

–  Olemme päättäneet henkilösertifioinnin osalta yhteistyömme Kiwan kanssa. Tähän mennessä myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa niiden päättymispäiväykseen asti. Tämän jälkeen henkilöitä ohjeistetaan osoittamaan osaamisensa uuden ohjeistuksen mukaisesti, sanoo SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila.

SSTL Puhtausala ry ja Insta 800-tukiryhmä yhdessä tarkentavat tietotaitotasot ja niiden sisällöt sekä testausprosessin tämän kevään aikana. Tänä keväänä suoritettavaa 3- ja 4-tason testaustoimintaa voi jatkaa siihen asti, kun uudistus astuu voimaan. Tulevat, juuri tehdyt ja hyväksytyt testit oikeuttavat todistukseen, joiden voimassaolo on niiden jo myönnettyyn päättymispäivään asti. 

 

 

SSTL Puhtausala ry