Kehittyvä puhtausala

Interclean Amsterdam 2022: Robotiikkaa, digitalisaatiota ja kestävää kehitystä

Interclean Amsterdam kokosi 10.–13.5.2022 ihmiset ja puhtausalan uudet innovaatiot yhteen. Interclean Amsterdam tarjosi kävijöilleen rutkasti uutta tietoa, kontakteja ja ideoita. Messujen pääteemoiksi nousivat robotiikka, digitalisaatio ja kestävä kehitys. Yksi mieleenpainuvin teema Amsterdamissa oli ehdottomasti sosiaalisuus – iloinen jälleennäkeminen puhtausalan ammattilaisten kesken koronapandemian jälkeen.
Interclean Amsterdam 2022: Robotiikkaa, digitalisaatiota ja kestävää kehitystä

20.05.2022

Roboteista kobotteihin

RAI Amsterdamin messukeskuksessa tuotteitaan ja palveluitaan esitteli 669 näytteilleasettajaa 125 maasta. Vierailijoita tapahtumassa oli 25 886. Robotiikka oli vahvasti esillä Amsterdamissa, ja robotti-imureita pyörikin työssään monella osastolla. Robottien lisäksi Intercleanissa päästiin tutustumaan vieläkin uudempaan trendiin, kobottiin. Kobotti on yhteistyörobotti, joka työskentelee ihmisen kanssa vuorovaikutuksessa. Robot Arenalla kobottia pääsi myös kokeilemaan omakohtaisesti. 

Digitaaliset ratkaisut esillä

Puhtausala on digitalisoitunut nopeasti, ja myös tämä näkyi Intercleanissa 2022. Langattomien laitteiden määrä on kasvanut ja tekniikasta on tullut alalla yhä tärkeämpää. Äly ja se, miten sitä voidaan hyödyntää tulevaisuudessa erilaisissa tuotteissa ja palveluissa kiinnosti laajasti tapahtumaan osallistuneita. RAI Amsterdamin Management & Mobility -alueella oli monia uusia toimijoita tutustumassa puhtausalaan sekä esittelemässä tuoreimpia ohjelmistoja ja hallintaratkaisuja. 

Kestävä kehitys on välttämättömyys

Ympäristöystävällisyyden ja kestävien ratkaisujen merkitys on kasvanut puhtausalalla jo vuosia, ja niinpä kestävä kehitys ja siihen liittyvät ratkaisut näkyivät nyt lähestulkoon jokaisen näytteilleasettajan osastolla. 
Moni näytteilleasettaja toi esiin vastuutaan koko tuotantoketjusta, eivätkä vain tyytyneet esittelemään niin sanottuja virheitä tuotteita. Tapahtumaan oli myös luotu Future Friendly -reitti, joka johdatti tapahtuman kävijät kestävien ratkaisujen äärelle. 

Interclean järjestetään seuraavan kerran 14.–17.5.2024.
Lue lisää: intercleanshow.com/amsterdam/

Tampereen Messujen Sami Siurolalla ja Puhtausala ry:n Sari Mattilalla on katse jo vuoden 2023 Finnclean-messuissa

Interclean 2022 -tapahtumasta kohti Finncleania 2023

Interclean 2022 -messuilta matkataan jo kohti Finnclenia 2023. Tampereen Messujen Sami Siurola ja Puhtausala ry:n Sari Mattila nappasivat Amsterdamista mukaansa parhaat messutärpit Tampereella 15.–16.3.2023 järjestettävään Finnclean-tapahtumaan. 
 
Seuraa viestintäkanaviamme ja tule rakentamaan kanssamme puhtausalalle vuoden 2023 ilmiötä, Finnclean-messuja. 

SSTL Puhtausala ry