Puhtausala-lehtiYrityselämä

Diakonissalaitos: Lähimmäisenrakkaudella ja ihmisarvoa kunnioittaen

Vuonna 1867 perustettu Diakonissalaitos on yhteiskunnallinen säätiökonserni, missä jokaisen yksilön ihmisarvo, lähimmäisenrakkaus ja vastuullisuus ovat toimintaa ohjaavia arvoja.
Diakonissalaitos: Lähimmäisenrakkaudella ja ihmisarvoa kunnioittaen
Miia Manner

06.02.2023

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Diakonissalaitoksen sote-liiketoiminnat yhdistyivät Rinnekodit-markkinointinimen alle ja työllistävät 2 700 henkilöä yli 150 toimipisteessä. Diakonissalaitos liittyi SSTL Puhtausala ry:n yritysjäseneksi syksyllä 2022.

Puhdistuspalveluiden esihenkilönä työskentelevä Tiina Paussoi on työskennellyt Rinnekodilla 35 vuotta.
– Konsernin ylläpitosiivous on pääosin ulkoistettu palveluntuottajalle ja tällä hetkellä tehtäviini kuuluu toimia operatiivisena yhteyshenkilönä palveluntuottajan suhteen. Eli mitoitan ja kilpailutan uudet kohteet, seuraan laatua ja laskutusta eli kaikkea mitä palvelun ostaminen vaatii. Ylläpitosiivous ulkoistettiin vuonna 2017 ja sen myötä oma toimenkuvani muuttui hieman. Aiemmin toimin lähinnä esihenkilön roolissa.

Siivouspalveluvastaava Soile Hirvonen on työskennellyt Caritas Palveluissa 2006 vuodesta lähtien. Caritas Palvelut toimii Oulusta käsin Pohjois-Suomessa. Diakonissalaitos ja Caritas Palvelut yhdistyivät kaksi vuotta sitten. Hirvonen kertoo, että organisaation toimintaa ohjaavat arvot, jotka ovat ihmisarvo, lähimmäisenrakkaus ja vastuullisuus.

– Organisaatiossamme on ollut paljon muutoksia viime vuosina, mutta arvomaailmat ovat niin saman kaltaiset, että yhdistyminen on ollut helppoa. Sekä Paussoi että Hirvonen seuraavat mielenkiinnolla alan kehitystä.

Tällä hetkellä mielestäni kiinnostavin kysymys alalla on se, että miten siivousta pystytään ostamaan oikea määrä.

– Tällä hetkellä mielestäni kiinnostavin kysymys alalla on se, että miten siivousta pystytään ostamaan oikea määrä, ei liikaa eikä liian vähän ja miten digitalisaatio auttaa optimoimaan siivouksen. Diakonissalaitoksen tiloissa on myös paljon toimistotilaa, ja koronan jälkeen meilläkin näkyy hybridi-ilmiö, mikä jättää toimistotiloja osaksi aikaa tyhjilleen, sanoo Paussoi.

Paussoi kertoo, että kimmoke liittyä yritysjäseneksi tuli koulutusten kautta.
– Huomasimme, että jäsenet saavat alennuksia koulutuksista, joten päätimme liittyä. Toki on mukavaa, että saamme myös Puhtausala-lehden tänne työpaikalle, ja haluamme tietysti myös seurata alan kehitystä ja verkostoitua, Paussoi päättää.

155-vuotias säätiö

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodin sekä tytäryritysten Diakonissalaitoksen Hoivan ja Caritas Palveluiden kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 2700 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Puhtausala ry