Vaikuttavuus

Maailman älykkäin rakennus löytyi Suomesta

Maailman älykkäin rakennus löytyi Suomesta

25.05.2021

YIT:n kehittämä Workery+, uudenlainen ja innovatiivinen toimitila ja etätyöpiste, on voittanut kansainvälisesti arvostetussa Real Estate Futureproof 2021 -tapahtumassa Smartest Building Award -palkinnon. 

Palkinnon myöntänyt yhteisö Smart Building Certification arvioi rakennusten ”älykkyyttä” kriteereinään rakennusten käyttö, käyttäjäkokemus ja yhteistyö, rakennusten suorituskyky, rakennusympäristö, integroiva suunnittelu sekä turvallisuus.

YIT:n Workery+ on uudenlainen työtila, joka vastaa tulevaisuuden työntekijöiden ja työnantajien tarpeisiin. Sen toimitilat sijaitsevat Helsingin Vallilassa. Workery+:ssa yhdistyvät joustavat työpisteet, hotellitason palvelut sekä älykäs kiinteistöteknologia, joka varmistaa parhaat mahdolliset työskentelyolosuhteet muuttuvan ihmismäärän mukaisesti. Workery+:sta maksetaan käytön ja tilan käyttäjämäärän mukaan. Uudenlainen liiketoimintamalli varmistaa sen, että kiinteistöjen vuokraus on joustavaa eikä yritysten tarvitse sitoutua monien vuosien vuokrasopimuksiin.

Ohjelmistoyritys Nuuka Solutions yhdistää Workery+:n kiinteistöt pilveen ja varmistaa, että työtilan lukuisat sovellukset saavat rakennusten hallintajärjestelmän datan reaaliaikaisesti. Lisäksi Nuuka diagnosoi rakennuksia 24/7 varmistaen, että rakennukset operoivat optimaalisesti kuluttamatta turhaa energiaa. Nuuka informoi kiinteistöomistajia ja -huoltajia automaattisesti ja reaaliaikaisesti rakennusten toiminnasta ja mahdollisista vioista. Nuuka käyttää tekoälyä varmistaakseen työskentelylle parhaan mahdollisen sisäilmaston ja säätää esimerkiksi ilmanvaihtoa automaattisesti muuttuvan ihmismäärän mukaan.

“Modernit tietotyöläiset ovat hyvin tietoisia sisäilmaston tärkeydestä. Hyvällä sisäilmalla on positiivinen vaikutus työntekijöiden tuottavuuteen ja hyvinvointiin ja nyt tutkimuksissa on myös löydetty yhteys tehokkaan ilmanvaihdon ja viruksen vähenemisen välillä. Vuokralaiset ja kiinteistönomistajat ovat arvostaneet sitä, että ratkaisumme mukautuvat automaattisesti muuttuviin tilanteisiin ja säätävät tarvittaessa esimerkiksi ilmanvaihtoa automaattisesti samalla kustannuksia merkittävästi vähentäen”, sanoo Tuomas Pippola, Nuukan toimitusjohtaja.

Voitto arvostetussa kilpailussa osoittaa, että myös laajempi yleisö ja tuomaristo ovat tunnistaneet tarpeen rakentaa ja hallita työtiloja uudella tavalla hyödyntäen uusinta kiinteistöteknologiaa.

“Olemme tyytyväisiä, että tuomaristo ja vuokralaiset arvostavat uutta palvelukonseptia, joka pohjautuu hybridimaiseen tapaan tehdä töitä, sanoo Anders Stenbäck, YIT:n Tarjoama ja palvelut -yksikön johtaja.

 

KUVA: Toukokuussa 2021 avattu Workery+ hyödyntää uusinta ja innovatiivisinta kiinteistöteknologiaa

Puhtausala ry