YrityselämäPuhtausala-lehti

”Mitä haastavampi, sen parempi”

Benoa Palvelut Oy huolehtii muun muassa Helsingin Redin ikkunoiden pesemisestä.
”Mitä haastavampi, sen parempi”
Teksti Sanna Tapola Kuvat Benoa Palvelut

21.12.2023

Benoa Palvelut Oy on kasvanut nopeasti merkittäväksi puhtausalan toimijaksi pääkaupunkiseudulla. Yrityksen perustaja ja omistaja Jani Jokela aloitti toiminnan yksin vuonna 2017, ja palkkasi seuraavana vuonna ensimmäisen työntekijänsä.

– Siitä se sitten lähti. Palkkasimme kolmannen työntekijän vuonna 2019, ja nyt meillä työskentelee sesonkiaikana noin 30 henkeä. Talvisin työntekijöitä tosin on vähemmän, ja palkkaamme silloin lisäapua tarvittaessa, Jokela kertoo.

Ikkunanpesujen lisäksi erikoissiivouspalveluita

Benoa on erikoistunut erityisesti haastaviin ikkunanpesukohteisiin. Jokelan mukaan vastaan ei ole tullut vielä yhtään kohdetta, johon yrityksen osaaminen tai käytössä olevat välineet eivät olisi riittäneet. Benoa huolehtii esimerkiksi Helsingin Redin tornitalojen ikkunoiden pesusta.

– Mitä haastavampi kohde, sitä parempi meille, toteaa Jokela hymyillen.

Vaikka ikkunanpesu on Benoan ydinliiketoimintaa, yritys tarjoaa myös muita erikoissiivouspalveluita. Benoan liikevaihto on 1,3 miljoonaa euroa, josta ikkunanpesujen osuus on noin miljoona euroa. Muita Benoan tarjoamia erikoissiivouspalveluita ovat esimerkiksi lattioiden peruspesut, vahaukset, tekstiililattioiden pesu ja suojakäsittely, yläpölyjen puhdistus, aurinkopaneelien puhdistus ja julkisivujen pesut.

– Päivittäissiivousta me emme tee, mutta tarjoamme monenlaista muuta puhtauteen liittyvää palvelua, usein asiakkaamme pyynnöstä, Jokela toteaa.

Benoa Palvelut Oy huolehtii muun muassa Helsingin Redin ikkunoiden pesemisestä.
Benoa Palvelut huolehtii muun muassa Helsingin Redin ikkunoiden pesemisestä. 

”Mukava työpaikka kaikille”

Jokelan mukaan Benoan vahvuus on yrityksen ammattitaito ja luotettavuus.
– Haluamme hoitaa työmme niin, ettei asiakkaamme tarvitse huolehtia mistään. Työturvallisuus ja luottamus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, ja ne ovat varmasti yksi syy siihen, miksi asiakkaamme ovat halunneet tehdä yhteistyötä pitkäjänteisesti juuri meidän kanssamme, Jokela pohtii.

Benoa Palveluiden omistaja Jani Jokela

Jokela kertoo, että puhtausalan työvoimapula ja alan hintakehitys haastavat ajoittain myös Benoaa.
– Ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuden lisäksi kausivaihtelu on meille toisinaan haastavaa. Haluaisin mieluummin työllistää olemassa olevaa henkilöstöä ympäri vuoden kesän sesonkiajan sijaan. Lisäksi siivousalan hintakehitys on haasteellinen, sillä töistä halutaan maksaa koko ajan vähemmän.

Jokela näkee kuitenkin tulevaisuuden valoisana puhtausalalla.
– Haluan jatkaa yrityksen kasvattamista ja luoda Benoasta mukavan työpaikan kaikille, hän sanoo.

Puhtausalan jäsenyydestä Jokela on ollut kiinnostunut jo pitkään.
– Olen lukenut Puhtausala-lehteä ja törmännyt alaan usein LinkedInissä. Toivon, että saan jäsenyyden myötä lisää tietoa ja mahdollisuuden verkostoitua alan muiden ihmisten kanssa, Jokela päättää.

Puhtausala ry