YrityselämäPuhtausala-lehti

Osaamista, valmennusta ja työkaluja yrityksen kehittämiseen

Suomen Laatutakuuyhtiö haluaa olla mukana kehittämässä koko puhtausalaa.
Osaamista, valmennusta ja työkaluja yrityksen kehittämiseen
Teksti Sanna Tapola Kuva Kristi Vilmunen

28.06.2023

Suomen Laatutakuuyhtiö Oy on tarjonnut konsultointi- ja koulutuspalveluja eri toimialoille jo lähes 30 vuotta. Vuonna 1995 perustetussa yrityksessä työskentelevät nykyisin Jari ja Marjo Taimela sekä tyttäret Noora Ja Laura.

Puhtausalalla Suomen Laatutakuuyhtiö on toiminut aina perustamisesta lähtien.
– 90-luvulla olimme kehittämässä laatuluokkia, joita sovelletaan alalla edelleen. Lisäksi olemme tarjonneet yrityksen alkuvuosista lähtien puhtausalalle monipuolisesti erilaisia koulutuksia, niin kunta kuin yrityspuolelle, kertoo Jari Taimela.

Vuosien saatossa yrittäjät ovat olleet monessa mukana, muun muassa kehittämässä laatutakuu.fi-franchisingketjua. Vuodesta 1999 lähtien Suomen Laatutakuu Palvelut on ollut osa ISS Palvelut -konsernia.

Osaamisen verkkopankki on täyttynyt käytännön tarpeista

Suomen Laatutakuuyhtiöt keskittyy nykyisin Puhtausalalla oppimisympäristöjen kehittämiseen, esihenkilöiden verkko- ja livevalmennuksiin sekä kehittää erilaisia työkaluja esihenkilöiden työn helpottamiseksi. Työkalut on koottu erilaisiksi verkkokursseiksi.

– Palvelumme ovat syntyneet aina asiakkaiden toiveista ja käytännön tarpeista. Olemme kehittäneet ratkaisuja asiakkaidemme ongelmiin ja näistä on syntynyt merkittävä tietopankki vuosien varrelta. Olemme koonneet kantapään kautta opittuja asioita osaamisen verkkopankkiin, Taimela kertoo.

Taimelan mukaan kaikkea yrityksen koulutustarjoamaa yhdistää vastuullisuus.
– Kun yrityksen perustat ja prosessit ovat kunnossa, ohjaa se yrityksen liiketoimintaa vastuulliseen suuntaan. Pienemmillä resursseilla voidaan saada aikaan enemmän, kun asiat on järkiperäistetty yrityksessä, Taimela toteaa.

Suomen Laatutakuuyhtiö toimii myös verkostoyhteistyössä kumppaneidensa kanssa. Yritys on esimerkiksi mukana kehittämässä kemikaalitonta HYGISAFE-puhdistusmenetelmää, jossa yhdistyy HYGISAFE-kuivahöyryteknologia ja ZANZONATE-nano-otsonivesi.

”Nyt tarvitaan jokaisen apua ja tukea”

Puhtausala ry:n kanssa yhteistyö alkoi tammikuussa 2023.
– Tavoitteemme on olla mukana kehittämässä puhtausalaa. Tuotamme sisällön Puhtausalan esihenkilövalmennuksiin, jotka ovat ostettavissa Puhtausalan verkkosivuilta. Koulutusten avulla esihenkilöt tai yrittäjät voivat kehittää monipuolisesti organisaation tai yrityksen toimintaa, Taimela tarkentaa.

Taimelalla on myös viesti Puhtausalalle, joka kärsii työvoimapulasta, hintakilpailusta ja huonosta imagosta. Isot muutokset ovat väistämättä edessä.

– Nyt tarvitaan jokaisen apua ja tukea. Vain yhdessä toimimalla meillä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Pienistä teoista voi syntyä jotain merkittävää, jos me kaikki yhdistämme voimamme. Siinä porukassa Suomen Laatutakuuyhtiöt haluaa ehdottomasti olla mukana, Taimela sanoo lopuksi.

Puhtausala ry