YrityselämäPuhtausala-lehti

Puhtausala ry:n hallitus, osa 2

Esittelyvuorossa Marju Haarala, Päivi Vuorihuhta ja Päivi Hurttia.
Puhtausala ry:n hallitus, osa 2
Teksti Miia Manner

26.10.2022

Päivi Vuorihuhta

”Olen työskennellyt viimeiset 20 vuotta Espoon Omniassa puhtaanapidon opettajana. Lisäksi viime syksystä lähtien olen ollut ensi vuonna järjestettävän Taitaja 2023 Espoon kilpailupäällikkö. Olen käytännössä ollut alalla aina, enkä päätynyt sattuman kautta vaan hakeuduin alalle, sillä pidän alasta. Opiskelin aluksi siivousteknikoksi ja myöhemmin olen opiskellut myös ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot. Liiton jäsen olen ollut pitkään. Näin Puhtausala-lehdessä ilmoituksen, että hallitukseen tarvittiin uusi jäsen, päätin hakea ja tulin valituksi. Pidän siitä, että pääsen asiantuntijaorganisaation kanssa vaikuttamaan alaan ja kehittymään itsekin aitiopaikalla. Hallituksessa on niin osaavia ihmisiä, että on todella hienoa olla mukana. Haluan innostaa muitakin hakemaan ulkopuolelta yhteistyötä ja tietoa, ja jakamaan ja saamaan osaamista. Lisäksi haluan kasvattaa omaa ammattitaitoani. 

Asun arkena lähellä työpaikkaani ja viikonlopuiksi ajan Ikaalisiin, joten viikonloput vietän kotiseudullani Ikaalisissa perheen kesken ja ystävien kanssa. Kassialman elämää jaksan työni voimalla, pidän työstäni ja työyhteisöstäni niin paljon, etten ole hakeutunut työhön lähemmäs kotia. Arkena harrastan työporukan kesken lentopalloa ja kollegan kanssa käyn vesijuoksemassa. Minusta harva tietää sen, että olen paljasjalkainen lappilainen. Olen kotoisin Sodankylässä, muutin 40 vuotta sitten etelään. Nykyään käyn Lapissa pari kertaa vuodessa äitini ja siskon luona. Olen sosiaalisen median suurkuluttaja, joten kesti hetken keksiä jotain, mitä kukaan ei minusta tiedä.”  

Marju Haarala

“Työskentelen puhtauspalveluasiantuntijana Compass Groupilla täällä Oulun alueella. Alalla olen ollut kohtapuolin nelisenkymmentä vuotta ja siinä ajassa on ehtinyt yhtä sun toista alalla nähdä ja kokea. Olen tullut alalle vähän kuin äidinmaidon mukana. Äitini oli koulusiivoojana koululla, joka sijaitsi toisella puolen tietä kotoani. Siihen aikaan iltatöitä tekevä äitini saikin minusta aika ajoin oivan apulaisen työhönsä. Tästäpä olikin sitten teini-ikäisenä helppo sujahtaa kesätöihin ja erilaisiin äidin sijaisuuksiin ja myös muihin kotikaupunkini siivouskohteisiin. Olen aina pitänyt siivousalasta ja nähnyt siinä mahdollisuuksia. Koulutuspolkuni on johtanut siivousteknikosta alan opettajakoulutuksen kautta Yamk-restonomin koulutukseen saakka. Palo on suuri, kun sydän on mukana.

Olen toiminut ja toimin yhä paikallisyhdistyksen hallituksessa ja mielelläni osallistunut alan tapahtumiin ja kehittämisprojekteihin ja saanut verkostoitua sekä työni että yhdistystoiminnan kautta. Mäkkelin Marjan ehdotuksesta lähdin ehdolle hallitustyöhön ja sillä tiellä olen toista kautta. Yksin on hankala kehittää ja vaikuttaa, mutta hallituksessa meitä on rautainen joukko alan ammattilaisia eri sektoreilta, joilla on halua ja intoa kehittää alaa. Jokaiselle meille hallituksen jäsenelle puhtausala on se The Ala ja tiedämme mitä kaikkea sillä on tarjottavana. Parasta on yhteiset keskustelut ja pohdinnat, joiden näkee tuottavan tulosta. Vapaa- aikani kuluu kotoillessa, Viivi-koiran kanssa ulkoillessa ja luonnosta nauttiessa. En tiedä onko tämä enää salaisuus, mutta en todellakaan ole aamuihminen. Herätys ennen kello kuutta on kuin karhua herättelisi talviuniltaan.” 

Päivi Hurttia (ex Sihvonen)

”Olen Päivi Hurttia ja työskentelen Vileda Professional Suomen myyntijohtajana. 

Puhtausalalle päädyin onnekkaan sattuman kautta. Pian opiskelujen päättymisen jälkeen sain työpaikan logistiikka- ja asiakaspalvelutehtävissä Vileda Professionalin Salon tuotantoyksiköstä. Vuoden mittainen määräaikainen sijaisuus on vaihtunut yli 20 vuoden työuraan puhtausalalla. Näiden vuosien aikana olen päässyt tutustumaan puhtausalaan sekä Suomessa että muualla maailmassa. Olen osallistunut vuosien varrella useisiin SSTL Puhtausala ry:n ja Siivoussektorin järjestämiin tilaisuuksiin, ja sitä kautta päässyt tutustumaan toimintaan.  Koin, että hallitustyöskentelyn kautta pääsisin vaikuttamaan myös SSTL Puhtausala ry:n tulevaisuuden suuntaan ja miettimään yhdessä muiden kanssa, miten pidämme Puhtausalan vetovoimaisena myös tulevaisuudessa.

Parasta hallitustyöskentelyssä on ollut kokemus yhteisestä tahtotilasta uudistua ja vastata muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin rohkeasti kokeilemalla uusia ratkaisuja.  Olen todella iloinen, että olen hallitustyöskentelyn myötä tutustunut uusiin ihmisiin, jotka tuntevat aitoa innostusta puhtausalaa kohtaan ja haluavat viedä alaa eteenpäin ja kehittää uusia palveluita jäsenistöllemme.  Viime vuosina on vapaa-aikani kulunut mökkeilyn parissa Keski-Suomessa. Mielelläni vietän vapaa-aikaani myös ystävieni seurassa hyvästä ruuasta nauttien. Puhtausala-lehden lukijat eivät tiedä minusta sitä, että ihan ensimmäinen kesätyöpaikkani oli leirintäalueella mökkisiivouksessa.”

Julkaistu Puhtausala-lehdessä 4/22.

Puhtausala ry