Vaikuttavuus

Puhtausalan Etuviisaat -podcastit

Podcasteissa etsitään ratkaisuja puhtausalaa koskevaan työvoimapulaan sekä työn vastuulliseen tekemiseen ja teettämiseen.
Puhtausalan Etuviisaat -podcastit

14.02.2023

Kuka tekee työtä tulevaisuudessa?

Työperäinen maahanmuutto on yksi vastaus tulevaisuuden työvoimaongelmaan. Mutta miten varmistetaan, että muualta tulevan työvoiman rekrytointi ja työskentely Suomessa tapahtuu vastuullisesti? Entä kuinka maahanmuuttoon liittyvää byrokratiaa saadaan purettua? Miten saamme maahan tulleet kotoutumaan ja sopeutumaan nopeasti suomalaiseen työelämään ja kulttuuriin? 

Työvoimapulasta, vastuullisuudesta ja inhimillisyyden huomioimisesta rekrytoinnissa keskustelevat vt. toimitusjohtaja Anne Mykrä RTK-Henkilöstöpalvelu Oy:stä, vastuullisuusasiantuntija Saara Haapasaari Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti HEUNI:sta sekä Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila.

 

Miten puhtautta tuotetaan tulevaisuudessa?

Suomen väestöllinen huoltosuhde on vuonna 2030 huolestuttava: Koko väestöstä on töissä tuolloin vain 35 prosenttia. Pelkästään kunta-alalta jää vuoden 2030 loppuun mennessä eläkkeelle joka kolmas kuntatyöntekijä. Sairaala- ja laitosapulaisista katoaa 47 prosenttia ja kiinteistöhuollon työntekijöistä 46 prosenttia. Tilanne vaikuttaa puhtausalaan voimakkaasti. Miten alalla voidaan vastata näin suureen muutokseen? Ja miten samaan aikaan huolehditaan vastuullisuudesta? 

Puhtausalan muuttuvista toimintamalleista ja digitalisaatiosta ovat keskustelemassa myyntijohtaja Vappu Vanhala Kärcheriltä, Business Designer Jussi Pullola Vere Design Oy:stä sekä Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila. Jaksoa sponsoroi Kärcher Oy.

 

 

Puhtausala ry