OsaaminenTiede ja tutkimus

Puhtausluokan P1-mukainen rakennuttaminen ja valvonta -opas on ilmestynyt!

Puhtausluokan P1-mukainen rakennuttaminen ja valvonta -opas ohjeistaa ja yhtenäistää Sisäilmastoluokituksessa esitetyn puhtausluokan P1 rakennuttamista ja valvontaa.
Puhtausluokan P1-mukainen rakennuttaminen ja valvonta -opas on ilmestynyt!
Teksti Toimitus

19.03.2024

Sisäilmastoluokitus on yleisesti käytössä toimitilarakennusten sisäilmaston tavoitteiden asettamisessa. Sisäilmayhdistyksen kehittämä Sisäilmastoluokituksen uusin versio ilmestyi toukokuussa 2018, jolloin sen sisältö päivitettiin käyttäjäkokemusten sekä uusimman tutkimustiedon perusteella.

Uusi Puhtausluokan P1-mukainen rakennuttaminen ja valvonta -opas tuotettiin tarpeeseen ohjeistaa ja yhtenäistää Sisäilmastoluokituksessa esitetyn puhtausluokan P1 rakennuttamista ja valvontaa. Oppaassa käydään läpi puhtausluokan P1-mukaisten vaatimusten täyttyminen huomioiden myös lainsäädännön vaatimukset pölyn- ja puhtaudenhallinnan osalta erilaisissa rakennushankkeissa. Oppaan pohjalta voidaan määritellä puhtaudenhallinnan vaatimukset sekä puhtaudenhallintakoordinaattorille että rakennushankkeelle.

Opas on veloitukseton ja se soveltuu kaikille, jotka tilaavat tai valvovat Puhtausluokan P1 mukaista rakennuttamista tai rakentamista. Oppaan käsikirjoittajana toimi Juha Takkunen (Sirate Group Oy). Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimi Tarja Andersson (Ramboll Finland Oy). Ohjausryhmään kuuluivat Arto Heino (Lotus Demolition Oy), Janne Nordling (Lindab Oy), Ritva Myllyoja (SL Nissilä Oy), Jukka Isomöttönen (Rakennusteollisuuden koulutuskeskus), Sari Mattila (Puhtausala Ry), Leena Stenlund (Vantaan kaupunki), Kirsi Villberg (Oy Insinööri Studio), Kari Vähämäki (Helsingin kaupunki), Anne Valkeapää (Vantaan kaupunki), Terhi Mikkilä (Brado Oy), Pertti Pasanen (Itä-Suomen yliopisto), Jorma Säteri (Metropolia ammattikorkeakoulu), Teemu Vuolle (Senaatti-kiinteistöt) sekä Anna Kokkonen ja Milja Kiiskinen (Raksystems Oy).

Oppaan rahoituksesta vastasivat Sisäilmayhdistys ry sekä edellä mainitut yritykset.

Lataa opas käyttöösi!

 

 

Puhtausala ry