YrityselämäPuhtausala-lehti

Puhtauspalveluja Urho-asenteella

Urhopesu tarjoaa ikkunanpesua sekä koti-, toimitila- ja muuttosiivousta yksityisille ja yrityksille Pirkanmaalla.
Puhtauspalveluja Urho-asenteella
Teksti Sanna Tapola Kuvat Urhopesu

17.04.2024

– Meidät tunnistaa iloisesta ja reippaasta otteesta, kertoo Jaakko Huura, yrityksen perustaja ja yksi nykyisistä omistajista.

Huura kertoo, että vuonna 2019 perustettu yritys tarjosi aluksi asiakkailleen ikkunanpesua. Yritys laajensi nopeasti myös muuhun siivoustoimintaan, kun Huura sai kumppanikseen Juho Vähätalon ja Oona Huuran. Myöhemmin johtoryhmään liittyi myös Miisa Hiltunen.

Tulevaisuuden siivouspalvelun rakentajia

Ilon ja reippauden lisäksi Huura haluaa, että Urhopesu tunnistetaan palvelun selkeydestä ja hyvästä laadusta.

– Haluamme olla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Meidän on oltava hyvin tietoisia siitä, kenelle ja mitä tarjoamme, jotta voimme taata asiakkaillemme hyvän laadun. Siksi on oltava myös rohkeutta karsia palvelutarjontaa.

Yrityksen omistajat ovat iältään 23–34-vuotiaita, ja porukalla on vahva visio tällä hetkellä 20 henkilöä työllistävän yrityksen tulevaisuudesta.

– Haluamme rakentaa tulevaisuuden siivouspalvelua, olla mukana kaikessa uudessa ja toisaalta tehdä asioita, joilla on oikeasti merkitystä.

Yksi merkityksellinen esilletulo Urhopesulle on muodostunut Urhon Kesäpäivistä, jotka yritys on järjestänyt jo kolmesti Urhon nimipäivänä 17.6. Tampereen Eteläpuistossa. Tapahtuman tuotot lahjoitetaan joka vuosi hyväntekeväisyyteen.

– Viime kesän tuotto – lähes 7000 euroa – ohjattiin nuorten mielenterveystyöhön Mieli ry:lle, Huura kertoo.

”Johtaminen on entistä tärkeämpää, kun yritys kasvaa”

Yrityksen kasvuvuodet ja haasteet ovat kasvattaneet myös yrittäjiä. Huura pitää tärkeänä, että sama kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Johtaminen on entistä tärkeämpää, kun yritys kasvaa. Siksi on tärkeää, että me omistajat kasvamme myös ihmisinä yrityksen mukana. Meidän on kaikkien opittava jatkuvasti uutta ja omaksuttava uusia asioita. Uuden oppiminen on meille iso arvo.

Työvoimapulaa Urhopesulla ei ole ollut. Huuran mukaan kellä tahansa on mahdollista tulla työskentelemään puhtausalalla.

– Meillä ei ole muita vaatimuksia, kuin Urho-asenne – se meillä pitää olla. Suhtaudumme työntekoon nöyrästi, mutta positiivisella ja oppivalla asenteella. Hyvän perehdytysmateriaalin avulla kaikki oppivat nämä hommat, jos haluavat, Huura sanoo.

Puhtausalan jäseneksi Urhopesun johdatti toive olla siellä, missä puhtausalan parhaat osaajat kokoontuvat ja missä yhteisistä asioista keskustellaan.

– Haluamme oppia lisää puhtausalasta ja verkostoitua muiden alalla toimivien kanssa, Huura toivoo.

Puhtausala ry