OsaaminenPuhtausala-lehti

Puhtauspassilla ketterästi osaamista henkilöstölle, opiskelijoille ja kesätyöntekijöille

Puhtauspassin avulla yritykset voivat kouluttaa henkilöstöä puhtausalalle aiempaa nopeammin ja ketterämmin. Myös oppilaitokset voivat hyödyntää Puhtauspassin sisältöjä osana tutkintotavoitteista koulutusta.
Puhtauspassilla ketterästi osaamista henkilöstölle, opiskelijoille ja kesätyöntekijöille
Teksti Sanna Tapola

14.03.2023

Puhtauspassi on Puhtausalan ry:n suunnittelema ja toteuttama koulutuskokonaisuus, johon sisältyy neljä erillistä verkkokurssia: siivouksen perusteet, tiimityö, perehdytys ja perussiivous.
– Puhtauspassin avulla yritykset tai oppilaitokset voivat kouluttaa henkilöstöä puhtausalalla aiempaa ketterämmin. Sen avulla voi saada nopeammin työvoimaa perustekemiseen, kertoo Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila.

Hyödyttää laajasti puhtausalan toimijoita

Puhtauspassi on tarkoitettu kaikille puhtausalan toimijoille. Erityisen hyvin se soveltuu henkilölle, joka aloittaa työskentelyn puhtausalalla, kuten esimerkiksi laitoshuoltajille, toimitilahuoltajille, palveluvastaaville, siivoojille tai muille alan tekijöille. Lisäksi koulutuskokonaisuus soveltuu esimerkiksi henkilöstöpalveluyrityksille, jotka rekrytoivat ja huolehtivat alkuperehdytyksestä. – Puhtauspassi on loistava apu kesätyöntekijöiden perehdyttämisessä, Mattila vinkkaa.

Mattila kertoo, että Puhtauspassi on suunniteltu osaksi puhtausalan koulutuspolkua, heti osaamispolun alkuun uusille työntekijöille. Sitä voidaan hyödyntää myös läpi koko koulutuspolun osaamisen varmistamiseen ja kouluttajien tueksi.
– Puhtauspassin suorittamisen jälkeen henkilö voi halutessaan jatkaa opintoja ammatillisessa oppilaitoksessa tutkinnon osiin tai koko tutkintoon tai ammattikorkeakoulussa.

Toisaalta Puhtauspassi on oivallinen opintojen sisältölähde myös oppilaitoksille.
– Puhtauspassin sisällöt ovat helposti hyödynnettävissä myös osana tutkintotavoitteista koulutusta. Yksi Puhtauspassin vahvuuksia onkin se, että passi voi hyödyttää toimijoita todella laajasti puhtausalalla, Mattila toteaa.

Koulutusta nykypäivän haasteisiin

Puhtauspassin voi opiskella helposti itse tai perehdyttäjän kanssa, ja sen voi suorittaa helposti työn ohessa.
– Verkkokurssit on rakennettu tukemaan nykypäivän vaatimuksia esimerkiksi digitaalisten taitojen ja teknologian suhteen. Materiaalit sisältävät monipuolista sisältöä, ja tekstin ja harjoitusten lisäksi koulutuksessa hyödynnetään muun muassa animaatiota ja videoita.

Toteutuksessa on otettu huomioon myös verkkopedagogiikka eli siinä on huomioitu opetusmuodot, -menetelmät ja -välineet siten, että koulutuksen tavoitteet täyttyvät mahdollisimman hyvin.
– Vaikka Puhtauspassissa painotetaan nopeaa oppimista, verkkokursseissa ei kuitenkaan oiota oppimisessa. Nopeus perustuu siihen, että toteutus on suunniteltu ketteräksi ja monimuotoiseksi, jotta oppimisen voi tehdä siinä tahdissa tai tavalla, joka tukee oppijaa parhaiten.

Puhtauspassiin sisältyy myös testi, jonka läpäistyään oppija voi todentaa hallitsevansa perusasiat ja aloittaa työskentelyn turvallisesti.

Puhtauspassi-koulutuskokonaisuus on saatavilla tällä hetkellä suomeksi, mutta kokoisuus on tulossa myös englanniksi. 

Lue lisää Puhtauspassista

Osta puhtauspassi verkkokaupasta

Puhtausala ry