Vaikuttavuus

Taitaja 2021 Kestävän kehityksen palkinto Puhdistuspalvelulajille

Taitaja 2021 Kestävän kehityksen palkinto Puhdistuspalvelulajille

26.05.2021

Taitaja 2021 Skills Finlandin myöntämän Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon sai puhdistuspalvelulaji
 

Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden huomioon ottaminen on osa tulevaisuuden ammattilaisuutta. Myös Taitajan kilpailulajeissa asia oli huomioitu tehtävissä ja arviointikriteereissä.
Esimerkiksi matkailussa, puhdistuspalveluissa ja talonrakentamisessa kestävällä toiminnalla on iso rooli. Kaikki kilpailuun osallistuneet 43 lajia saivat hakea Kestävä kehityksen palkintoa, jonka laji 306 Puhdistuspalvelu voitti.

Oulun Palvelualan Opisto on kestävän kehityksen sertifioitu oppilaitos ja tämä näkyi myös Taitaja-kilpailun puhdistuspalvelulajin järjestelyissä. Yksi kilpailutehtävästä oli lattiapinnan koneellinen peruspuhdistus ilman kemikaaleja.

− Puhdistuspalvelujen ympäristövastuullisuus perustuu kemikaalien käytön sekä veden ja energiankulutuksen minimointiin, kestäviin hankintoihin ja tehokkaaseen kierrätykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa kemikaalivapaata ylläpitosiivousta, jolla vähennetään merkittävästi kemikaalien käyttöä, muovin kulutusta ja päästöjä vesistöihin. Uusilla siivousmenetelmillä saadaan aikaan sama, ellei jopa parempi puhtaustaso, mutta ympäristövaikutukset vähenevät, kertoo Oulun Palvelualan Opiston kestävän kehityksen KEKE-vastaava, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opettaja Maarit Nissi.

 

Palkinnon luovutti Skills Finlandin taitajapäällikkö Pertti Hörkkö ja kilpailujohtaja Sauli Jaara. Palkintoa vastaanottamassa olivat lajivastaava Sirpa Liuska, lajin varavastaava Sari Kotila sekä lajin päätuomari Päivi Vuorihuhta.

 

Parhaimmat onnittelut Puhdistuspalvelulajille!

Puhtausala ry