YrityselämäPuhtausala-lehti

Teknologiaa tarvelähtöiseen siivoukseen

Taqt-laitteista on apua, kun tilojen siivous halutaan toteuttaa ja hallinnoida kyseisen tilan käytön mukaan.
Teknologiaa tarvelähtöiseen siivoukseen
Teksti: Sanna Tapola Kuvat: Taqt

10.07.2024

Ranskasta Suomen markkinoille laajentanut Taqt on vuonna 2016 perustettu IOT-alan yritys. Nykyisin Taqtilla on konttorit Ranskan pääkonttorin lisäksi Suomessa, USA:ssa, Saksassa, Espanjassa, UK:ssa ja Arabiemiraateissa. Yrityksessä työskentelee noin 30 henkilöä.

– Toimme TaqtOne-laitteen markkinoille pahimpaan pandemia-aikaan. Tuote oli kuitenkin hyvä ja saimme sen avulla Ranskassa loistavan startin haastavasta ajasta huolimatta. Kotimaassaan Ranskassa, Taqt:lla on nyt vakiintunut markkina-asema ja useissa muissa maissa meillä on jo hyvä jalansija, kertoo Taqtin Itä- ja Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Ilkka Manner.

Idea TaqtOne-laitteeseen lähti Mannerin mukaan siitä, että yritys halusi digitalisoida julkisten wc- ja pesutilojen siivouksen paperiset kuittausmenetelmät. Tuotetta on tästä kehitetty edelleen ja nykyisin laite on omiaan erityisesti tarvelähtöisen siivouksen hallinnoinnissa.

– Taqt-laitteella voidaan edelleen kuitata tila siivotuksi, mutta sen lisäksi eri toiminnoilla voi tilata siivouksen, tehdä huoltopyynnön, seurata tilan käyttöä, pyytää palautetta siivouksesta ja tehdä työaikakirjauksia. Tiedon avulla voidaan ohjata ja suunnitella yrityksen toimintaa. Taqt on erinomainen apu silloin, kun tilojen siivous halutaan toteuttaa ja hallinnoida kyseisen tilan käytön mukaan, Manner sanoo.

Versailles’n palatsista Euroopan parlamenttiin

TaqtOne-laite on helppokäyttöinen, kosketusvapaa ja sen käyttötarkoitusta voi helposti muuttaa vaihtamalla laitteen etulevyä. Taqt-laitteessa on sim-kortti ja se toimii AA-pattereilla jopa 8 vuotta, riippuen siitä, haluaako asiakas jatkuvaa reaaliaikaista tiedonsiirtoa.

– Laitteet valmistetaan Ranskassa ja kaikki data säilytetään turvallisesti EU:ssa, lisää Manner.

Manner kertoo, että Taqt-laitteita on asennettu Euroopassa yli 30 000 kappaletta. Isoimmat ja tunnetuimmat Taqt-kohteet ovat ADP eli Pariisin lentokentät, Louvre museo ja Versailles’n palatsi Ranskassa, sekä viimeisimpänä Lontoon The National Gallery. Siivousfirmoista asiakkaina ovat muun muassa ISS, Sodexo, Apleona ja GSF.

Taqt-laitteita on asennettu Euroopassa yli 30 000 kappaletta. Isoimmat ja tunnetuimmat Taqt-kohteet ovat ADP eli Pariisin lentokentät, Louvre museo ja Versailles’n palatsi Ranskassa, sekä viimeisimpänä Lontoon The National Gallery.

– Taqt soveltuu parhaiten kohteisiin, joissa tilat ovat kovassa käytössä ja siivousta halutaan suunnitella sen mukaan. Yksi hyvä esimerkki ovat Euroopan parlamentin kokoustilat, joissa olevista Taqt-laitteista kuitataan kokous päättyneeksi. Sen jälkeen siivoojilla on kymmenen minuuttia aikaa siivota kokoustila seuraaville käyttäjille, Manner kertoo.

Mannerin mukaan Suomessa on hyvät edellytykset tehostaa siivousta digitaalisten ratkaisujen avulla. Puhtausalan jäsenyydestä Taqt hakee erityisesti näkyvyyttä alan ammattilaisten verkostossa.

– Suomessa digitaalisuus on hyväksytty osa arkea, toisin kuin esimerkiksi Saksassa, jossa suhtautuminen on varautuneempaa. Uskon vahvasti, että Taqtilla on paljon annettavaa puhtausalalle Suomessa, Manner toteaa lopuksi.

Puhtausala ry