YrityselämäPuhtausala-lehti

Terveitä ja turvallisia tiloja sipoolaisille

Sipoon kunnan siivouspalvelut huolehtii rakennusten säännöllisistä ylläpito- ja perussiivouksista sekä osallistuu kehittämistyöhön kunnan muiden toimitilapalveluiden kanssa.
Terveitä ja turvallisia tiloja sipoolaisille
Teksti Sanna Tapola Kuva Sipoo

25.05.2023

Sipoon kunnan siivouspalvelut kuuluu kunnan tekniikka- ja ympäristöosastoon, ja siellä edelleen toimitilapalveluihin. Kunnan toimitilojen ylläpidon tehtävänä on varmistaa kunnan omistamien kiinteistöjen kunto, arvo, ominaisuuksien ja olosuhteiden säilyminen hyvällä tasolla. Siivouksen lisäksi toimitilapalveluihin kuuluvat kiinteistönhoito, talotekniikka, korjausrakentaminen ja muutostyöt, tekninen päivystys sekä asiakaspalvelu.

Rakennuksille halutaan Sipoossa saada mahdollisimman pitkä ja toimiva elinkaari, ja että rakennusten käyttäjillä on terveet ja turvalliset tilat käytössään.

– Me huolehdimme siivouspalveluissa rakennusten säännöllisistä ylläpito- ja perussiivouksista. Ja kehitämme puhtauteen, esimerkiksi siivottavuuteen, liittyviä asioita yhdessä muiden toimitilapalveluiden kanssa, kertoo Sipoon kunnan siivouspalveluesimies Johanna Kemiläinen.

Sipoon kunnan siivouspalveluissa työskentelee yhteensä 33 henkeä. Kemiläinen vastaa esimiehenä koko palvelusta, ja hänen apunaan toimivat siivoustöiden esihenkilö sekä kolme siivoustyöhön osallistuvaa ohjaajaa. Heidän lisäkseen siivouspalveluissa työskentelee siivoojia, ruoka- ja siivouspalveluiden työntekijöitä sekä autopartiolaisia, jotka huolehtivat tuurauksista.

– Oman henkilöstön lisäksi käytössämme on kilpailutettuja palveluntuottajia, Kemiläinen lisää.

Sote-uudistuksen myötä neljä senioreiden palveluasunnoissa työskennellyttä työntekijää siirtyi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle, samoin kuin jo aiemmin ulkopuolisena palveluntuottajana toiminut kumppani sosiaali- ja terveysasemalla.

Vertaistukea ja uutta osaamista

Puhtausalalta Kemiläinen kertoo, että verkostoitumistarve lähti liikkeelle nimenomaan sote-uudistuksesta.
– Työvoimapula on kasvava huolenaiheeni. Uusia työntekijöitä on jatkuvasti yhä vaikeampaa löytää.

Verkostoitumisesta Kemiläinen hakee näkyvyyttä ja keinoja siihen, kuinka Sipoossa voidaan vastata tulevaisuuden tuomiin haasteisiin.

– Kaipaan erityisesti vertaistukea ja ajatusten vaihtoa muiden alan ammattilaisten kanssa. Miten muualla toimitaan ja mikä on onnistunut? Verkostoitumisen lisäksi haluamme tietysti pitää yllä omaa osaamistamme ja hyödyntää Puhtausalan tarjoamia koulutuksia, Kemiläinen päättää.

Puhtausala ry