YrityselämäPuhtausala-lehti

Tuki- ja kunnossapitopalveluita Pohjanmaalla

Alerte huolehtii puhtaudesta ennakoivasti ja ketterästi Pietarsaaren kaupungin ja Pohjanmaan hyvinvointialueen kiinteistöissä.
Tuki- ja kunnossapitopalveluita Pohjanmaalla
Teksti Sanna Tapola Kuvat Alerte

26.09.2023

Alerte tuottaa tuki- ja kunnossapitopalveluita omistajilleen Pietarsaaren kaupungille ja Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Alertessa työskentelee yhteensä noin 250 henkilöä, joista siivouspalveluiden parissa työtä tekee noin 130 henkilöä.

– Siivouspalvelut on yksi meidän kolmesta osastostamme. Muut ovat ruokahuolto ja tekniset palvelut, johon kuuluvat kiinteistöhuolto, rakentaminen, viheralueiden hoito, urheilutilojen kunnossapito, katujen kunnossapito sekä ajoneuvojen korjaamo, kertoo siivouspalveluiden osastopäällikkö Sari Aho.

Siivousosasto huolehtii Ahon mukaan puhtaudesta muun muassa vapaa-ajankeskuksissa, kouluissa, päiväkodeissa sekä terveys- ja sairaanhoitopalveluissa.

– Ylläpito- ja perussiivousten lisäksi teemme paljon muitakin muita puhtaanapitoon liittyviä tehtäviä ja lisäksi tehtäviimme kuuluvat siivouksen lisäksi esimerkiksi Malmin sairaalan ruoanjakelu ja vuodehuolto, Aho kertoo.

Ratkaisuja, ei ongelmia

Työssään Alerte pyrkii olemaan aloitteellinen, ennakoiva ja valpas.
– Haluamme tarttua asioihin heti ja viestimme asiakkaallemme välittömästi, jos näemme jotain korjattavaa tai sellaista, mihin on puututtava välittömästi. Haluamme olla tarjoamassa apua jo ennen kuin asiakas tietää sitä tarvitsevansa, Aho lisää.

Juuri valmistunut asiakastyytyväisyyskysely paljastaa, että Alerte on myös onnistunut tavoitteessaan.

– Saimme ihanan palautteen asiakkaaltamme, tulemme heidän mukaansa palavereihin aina ratkaisujen, emme ongelmien kanssa, Aho kertoo iloisesti hymyillen.

Ruotsinkielistä koulutusta kaivataan lisää

Vaihtelevasti Alertea vaivaavaa työvoimapulaa on ratkottu omilla koulutuksilla, oppisopimuksilla sekä yhteistyöllä alueen oppilaitosten kanssa.

– Työvoimapula ei varmaankaan ole vielä saavuttanut meitä ihan samassa mittakaavassa kuin esimerkiksi Etelä-Suomea. Teemme paljon yhteistyötä Kpedun ja Optiman kanssa, ja panostamme myös palveluiden johtamiseen. Johtoryhmä ja koko työnjohto ovat mukana Alerte Leadership Academyssa, jolla pyrimme siihen, että kaikilla on Alertessa yhtenäiset johtamistavat, Aho kertoo.

Puhtausalalta Aho kertoo toivovansa pääsevänsä osaksi alan ammattilaisten verkostoa, lisää osaamista ja tietoa kaikesta uudesta. Yksi lisätoive liittyy ruotsin kieleen.

– Meidän on toisinaan vaikeaa saada puhtausalaan liittyvää koulutusta ruotsiksi. Tarvitsemme siis lisää ruotsinkielistä koulutusta, Aho toivoo.

Artikkeli on julkaistu Puhtausala-lehdessä 3/2023.

Puhtausala ry