Innovaatiot

Tutustu Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailun osallistujiin nyt!

Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailussa tuodaan esille ratkaisuja, joiden avulla puhtausalaan liittyvän tuotteen tai palvelun käyttäjän elämä helpottuu tulevaisuudessa.
Tutustu Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailun osallistujiin nyt!

21.02.2023

Finnclean Innovaatio 2023 -kilpailussa jaetaan kaksi palkintoa torstaina 16.3.2023. Toisen voittajan valitsee tuomaristo ja toinen voittaja valitaan yleisöäänestyksellä messujen aikana. Innovaatiokilpailun tuomaristoon kuuluvat Puhtausala ry:n hallituksen puheenjohtaja Aino Aho, Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila ja Tampereen Messujen toimitusjohtaja Tuomas Räsänen.

Innovaatiokilpailuun osallistuvat tuotteet tai palvelut ovat esillä Finnclean-messuilla Puhtausala ry:n Innovaatio-loungessa (A 271), ja tarkemmin tuotteisiin voi käydä tutustumassa yritysten omilla näyttelyosastoilla. Omaa voittajatuotetta voi äänestää verkossa. Äänestys sulkeutuu 15.3.2023 klo 24.00.

Äänestä suosikkiasi

Innovaatio-kilpailun osallistujat

Taqt One

Taqt sas

Taqt One on IOT-laite, jonka kiinteistöpalveluyritykset voivat asentaa asiakkaidensa tiloihin ja mahdollistaa sen avulla reaaliaikaisen vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa. Laitteella voidaan seurata läsnäoloa, työaikaa, tehtäviä, palvelupyyntöjä ja käyttäjätyytyväisyyttä reaaliaikaisesti. Laitteen toimintotapa voidaan muuttaa vaihtamalla laitteen etupaneeli.

Tutustu näyttelyosastolla A 153. 

Cederroth Silmänhuuhtelukaappi

Orkla Wound Care AB, Cederroth

Kompakti pölyltä ja vedeltä suojaava silmänhuuhtelukaappi, jossa on kaksi 500 ml Cederroth Silmänhuuhtelupulloa, jotka sisältävät neutraloivaa silmänhuuhtelunestettä. Soveltuu korkean riskin työpaikoille, jotka ovat pölyisiä ja likaisia. Läpinäkyvä kansi antaa hyvän näkyvyyden ja samalla suojaa pulloja lialta.

Tutustu näyttelyosastolla A 681. 

Whiz

Softbank Robotics Corp

Whiz on ammattikäyttöön tarkoitettu robotti-imuri, joka vapauttaa työntekijöiden työaikaa raskaasta imuroinnista. Whizin käyttöjärjestelmä on tehty helpoksi ja toimintavarmaksi. Käyttöjärjestelmä voi käyttää suomeksi, mutta myös kaikki muut yleisimmät kielet ovat saatavilla. Reittien uudelleenohjelmointi on myös nopeaa ja helppoa.

Tutustu näyttelyosastolla A 321. 

Hako Scrubmaster B5

Hako Ground & Garden

Hako Scrubmaster B5 on patentoituun kaksoisorbitaaliteknologiaan perustuva yhdistelmäkone delta-muotoisella pesuyksiköllä. Hako Scrubmaster B5:llä on perinteisiä menetelmiä parempi pesuteho. Pesuyksikön muotoilu mahdollistaa tarkan puhdistuksen ahtaissa tiloissa ja nurkissa. Matala pesuyksikkö ja nivelletty varsi mahdollistavat tehokkaan ja ergonomisen pesun kalusteiden alta.

Tutustu näyttelyosastolla A 501.

HETI Turva

Berner

HETI Turva -tuotesarja on uusi ja innovatiivinen tapa puhdistusaineiden turvalliseen annosteluun. Promax-annostelujärjestelmään liitettynä HETI Turva -sarja muodostaa suljetun järjestelmän, jolloin käyttäjä ei joudu annostelun yhteydessä kosketuksiin laimentamattoman puhdistusaineen kanssa.

Tutustu näyttelyosastolla A 429. 

Akkukäyttöinen reppuimuri Kärcher BVL 5/1 Bp Alfred

Kärcher GmbH & Co. KG

Huippukevyt Kärcher BVL 5/1on akkukäyttöinen reppuimuri, jonka imuteho vastaa verkkovirralla toimivia pölynimureita. Se on varma valinta kaikkeen liikkuvaan työhön ja ahtaisiin kohteisiin sekä erityisesti kohteisiin, joissa pistorasiat ovat hankalasti saatavilla tai joissa johto saattaa muodostaa kompastumisvaaran.

Tutustu näyttelyosastolla A 811.

Swep Pro -sarja

Freudenberg Home & Cleaning Solutions/Vileda Professional

Kierrätetyistä materiaaleista valmistettu Swep Pro -sarja on uuden sukupolven moppausjärjestelmä, joka tarjoaa kaikki hyödyt yhdessä paketissa. Järjestelmä tarjoaa laajan kokovalikoiman moppeja ja levykehyksiä, joista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen kohteeseen ja tarpeeseen. Swep Pro -sarjalle on myönnetty monia sertifikaatteja ympäristöystävällisyydestä.

Tutustu näyttelyosastolla A 479. 

Tork Kirkas -vaahtosaippua S4

Essity

Käsien pesuun tarkoitettu biohajoava Tork Kirkas -vaahtosaippua mahdollistaa hyvän käsihygienian, mutta pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Vastuullisuus on otettu huomioon niin valmistusaineiden valinnassa, tuotteen käyttöominaisuuksissa kuin sen käytöstä syntyvän jätteen määrässä. Vaahtosaippua sisältää yhteensä vain 10 ainesosaa, mukaan lukien vesi. Saippuaan ei ole lisätty tuoksuja ja se on hellävarainen iholle.

Tutustu näyttelyosastolla A 581. 

ATOPflow-toiminnanohjaus

Atop-Tieto

ATOPflow-toiminnanohjaus on tarkoitettu ylläpito-, perussiivous- ja jaksotöiden kuittaamiseen, seurantaan ja raportointiin. Työntekijä, työnjohtaja sekä asiakas näkevät kuittaukset ja lisätyöt reaaliaikaisesti. Työn tekemistä ohjaa kohteen kerroskuvien huonekohtainen värikoodaus. Huoneita kuitataan yksi tai useampi huone kerrallaan tai voidaan kuitata erikseen sovittuja toistuvia työtehtäviä.

Tutustu näyttelyosastolla A 48.

Gausium Phantas

Gausium

Imuri- & yhdistelmäkonerobotti Phantas hoitaa niin pehmeät kuin kovatkin lattiat. Se pesee, imuroi, lakaisee ja poistaa pölyt itsenäisesti. Suunniteltu erityisesti toimistotiloihin, ja soveltuu myös erinomaisesti esimerkiksi kouluihin, myymälöihin ja sairaaloihin.

Tutustu näyttelyosastolla A 321.

Tork Natural -pehmopaperit uudesta kierrätyskuidusta

Essity

Uusissa luonnollisen värisissä Tork Natural -käsi- ja wc-papereissa käytetään innovatiivisesti uutta kierrätyskuitumateriaalia, käytettyjä pahvilaatikoita. Tork Natural -pehmopapereissa ei käytetä väriaineita, vaan niiden vaaleanruskea väri tulee käytetystä kierrätysmateriaalista. Tork Natural -tuotteissa on sama pehmeys ja laatu kuin vastaavissa Tork Advanced -pehmopapereissa.

Tutustu näyttelyosastolla A 581.

Tork PaperCircle® käsipapereiden kierrätyspalvelu

Essity

Suomessa keväällä 2023 aloittava Tork PaperCircle® on käsipapereiden kierrätyspalvelu, joka varmistaa, että Tork-paperikäsipyyhkeet palautuvat takaisin kiertoon. Kaikki palvelun avulla Suomessa kierrätykseen kerättävä käsipaperi kierrätetään uusiksi paperikäsipyyhkeiksi ja muiksi pehmopaperituotteiksi Essityn tehtaalla Nokialla. Tork PaperCircle® on maailman ensimmäinen ja ainoa käsipapereiden kierrätyspalvelu.

Tutustu näyttelyosastolla A 581.

ALERT Pro 1000 asbestihälytin

ASTQ Supply House

ALERT PRO 1000 on maailman ensimmäinen ennakko-varoituslaite, jonka patentoitu rakenne analysoi reaaliaikaisesti sisäilman epäpuhtauksia. Laite pystyy erottamaan asbestikuidut muista hiukkasista ja kuiduista. Teknologia perustuu laservalon sirontaan sekä asbestikuitujen paramagneettisiin ominaisuuksiin.

Tutustu näyttelyosastolla A 170.

Voimian Combo-malli

Pirkanmaan Voimia

Combo-mallissa puhtauspalveluiden hankinta sekä palveluiden tuottamisen tapa on erilainen kuin perinteisessä mallissa. Yksittäisessä toimipaikassa puhtauspalveluita tuottaa kaksi palveluntuottajaa eli Voimian oma palvelutuotanto sekä valittu ostopalvelukumppani. Combo-mallin mukaisessa tavassa tuottaa puhtauspalveluita voidaan hyödyntää kahden toimijan voimat monessa mielessä.

Tutustu näyttelyosastolla A 38.

Allas- ja märkätilojen siivous- ja hygieniaopas

Ympäristökustannus, Marita Koskinen, Elina Lähdeaho, Veikko Kuurne ja Pentti Pernu

Allas- ja märkätilojen siivous- ja hygieniaopas on perusteellinen opaskirja allas- ja märkätilojen siivoukseen. Alan asiantuntijoiden kirjoittama laaja opas on runsaasti kuvitettu ja havainnollinen tietopaketti kaikille allastiloissa työskenteleville ja niiden puhtaudesta vastaaville.

Tutustu näyttelyosastolla A 160.

HYGISAFE BUSINESS kemikaaliton puhdistuspalvelu

Alimou Diallo ja Jari Taimela

Innovaatiossa yhdistyvät Medicleantec/Thermostar-kuivahöyryteknologia ja HYGISAFE BUSINESS -konsepti, jossa itsenäiset jäsenyritykset tuottavat laadukasta puhtauspalvelua vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti – ei kemikaaleja, 90 prosenttia vähemmän vettä, ei muovijätettä. Tämä puhtausalalle kehitetty uusi ja ainutlaatuinen kokonaisuus yhdistää puhdistusmenetelmän, laadun, asiakastyytyväisyyden, palvelua tuottavan henkilöstön ja yrittäjyyden. 

Tutustu näyttelyosastolla A160.

Digitaalinen oppimisympäristö

Puhtaustieto

Puhtaustiedon tuottama innovatiivinen oppimisalusta tarjoaa monipuolisen kattauksen oppimismateriaaleja puhtausalan ammattitaidon kehittämiseen verkkokursseina. Kurssit sisältävät lukumateriaalin ohella motivoivia oppimistehtäviä, visuaalisia ja pelillisiä elementtejä. Helppokäyttöinen oppimisalusta tukee tehokasta oppimista ajasta ja paikasta riippumattomasti.

Tutustu näyttelyosastolla A 230.

 

Puhtausala ry