YrityselämäPuhtausala-lehti

Uusi yritysjäsen Moneks-Siivous Oy: Alan houkuttelevuus ja kehittäminen keskiössä

Moneks-Siivous Oy liittyi alkuvuodesta yritysjäseneksi Puhtausala ry:hyn.
Uusi yritysjäsen Moneks-Siivous Oy: Alan houkuttelevuus ja kehittäminen keskiössä
TEKSTI MIIA MANNER KUVAT MONEKS-SIIVOUS OY PUHTAUSALA-LEHTI 2/22

04.09.2022

Toimitusjohtaja Kai Fagerlund mainitsee heti alkuun, että ensivaikutelma yhdistyksen toiminnasta on ollut positiivinen.

– Haluamme olla mukana kehittämässä puhtausalaa alaa eteenpäin vievän toimijan kanssa. 

Moneks-Siivous Oy on toiminut vuodesta 2007. Fagerlund on ollut yrityksessä toimitusjohtajana vuodesta 2020 ja vuodesta 2010 päivittäistoiminnassa mukana erilaisissa tehtävissä. 

– Vuonna 2020 ostin yrityksen äidiltäni, joka perusti Moneks-Siivouksen vuonna 2007, Fagerlund kertoo. 

Ammattiylpeys edellä

Yritys tuottaa ylläpito- sekä perussiivouspalveluita ja myy saniteettituotteita sekä tilapalveluratkaisuja Uudenmaan alueella toimiville yrityksille. Tällä hetkellä yritys työllistää noin 50 työntekijää ja sopimusasiakkaita on noin 350. Moneksille tärkeitä arvoja ovat työntekijöiden ja asiakkaiden arvostus, työn merkityksellisyys, työn laatu, reiluus ja läpinäkyvyys.

– Haluamme kehittää alaa ja tuoda houkuttelevuutta esiin, että saisimme alanvaihtajia ja uusia tekijöitä alalle. Se tarkoittaa mielestäni sitä, että työntekijöille pitää luoda olosuhteet pärjätä työssään, maksaa asianmukaista palkkaa ja kohdella ihmisiä hyvin. Pyrimme tukemaan ihmisten henkilökohtaisia toiveita ja tulevaisuudensuunnitelmia. Pidämme myös kiinni ammatillisesta osaamisesta ja sitä kautta nostamme ammattiylpeyttä. Näin kasvatamme myös työn merkityksellisyyttä ja laatua. 

Alalla on paljon potentiaalia

Henkilökunnan vaihtuvuus on pientä, vuokratyövoimaa ei käytetä lainkaan. 

– Meillä on paljon sitoutuneita työntekijöitä, jotka ovat olleet meillä yli kymmenen vuotta. On ilo muistaa ihmisiä kymmenvuotispäivänä. Myös asiakkuudet ovat meillä pitkiä, pisimmät asiakkuudet ovat kestäneet toistakymmentä vuotta. 

Työkykyä ylläpidetään yksilön kautta ennaltaehkäisevästi. 

– Jos työntekijällä ilmenee fyysisiä oireita tai haasteita jaksamisen kanssa, istumme kahden kesken alas ja pohdimme ratkaisuja, miten voisimme auttaa, ettei asiat etene pahaksi. Hyvinvoiva työntekijä on myös sitoutunut asiakkaaseen, ja haluamme toimia alalla työhyvinvoinnin suunnannäyttäjänä. 

Halu kehittää alaa oli Fagerlundille yksi tärkeimmistä syistä liittyä yhdistykseen. Alalla on paljon potentiaalia, Fagerlund sanoo. 

– Alan yleisen ammatillisen osaamisen tason nostaminen ja uusien menetelmien ja toimintatapojen esiintuominen ovat tärkeitä seikkoja, joissa mekin haluamme olla mukana. 

Koko Suomi haltuun 

Ammatillista ylpeyttä voisi Fagerlundin mielestä kohentaa osaamisen avulla. Osaamista Fagerlund haluaa kehittää perehtymällä itsekin huolella uusiin asioihin. Huolta aiheuttaa muun muassa se, että siivousalan työntekijöiden kemian tietämys on usein heikolla tasolla. Siivousalan tekijän tulee tunnistaa vähintäänkin se, millä menetelmillä ja kemikaaleilla vaikutetaan mihinkin likaan. Fagerlundin mielestä siivoojalla on hyvä olla sisäsyntyinen halu tehdä puhtausalan työtä.

– Siivousala on kuitenkin matalapalkka-ala, joten työntekijän pitää mielestäni tuntea intohimoa tehdä työtä yhteisesti tärkeiden asioiden eteen, nauttia yleisesti puhtaudesta tai yleisestä järjestyksestä. 

Etenemismahdollisuudet ovat Moneksilla hyvät. 

– Meillä on suunnitelmissa laajentua seuraavien vuosien aikana toimimaan valtakunnallisesti, Fagerlund päättää. 

 

​​Moneks-Siivous Oy on vuonna 2007 perustettu perheyritys, jonka perustajajäsenet ovat yhdessä tuottaneet siivouspalveluita yli 30 vuoden ajan.  Yrityksen visiona on olla Suomen houkuttelevin siivousalan toimija yritysasiakkaille ja siivousalan ammattilaisille. 

 

SSTL Puhtausala ry