YrityselämäPuhtausala-lehti

Uusi yritysjäsen Removal Finland Oy: Palvelua sydämellä

Removal Finland Oy sai alkunsa vuonna 2020, kun neljä kokenutta ammattilaista sai yhteisen idean luoda asiakkaiden tarpeeseen mukautuvan yrityksen.
Uusi yritysjäsen Removal Finland Oy: Palvelua sydämellä

PUHTAUSALA-LEHTI 1/22 TEKSTI MIIA MANNER KUVAT REMOVAL

20.04.2022

Removal Oy liittyi Puhtausala ry:n yritysjäseneksi vuoden 2022 alussa. Yrityksen toiminnan perustana on luotettavuus ja laadukkuus, avaimet käteen -periaatteella.

– Meillä kaikilla on useiden vuosien kokemus erinomaisen asiakaskokemuksen tuottamisesta ja sen kehittämisestä. Toiminnan perustana on luotettavuus ja laadukkuus, avaimet käteen -periaatteella.

Pidämme mielessä työn tehokkuuden ja keskitymme asiakkaalle arvoa tuottaviin asioihin.

Operatiivisesta toiminnasta vastaa palvelujohtaja Tanja Österman. Hänellä on monipuolinen kokemus erilaisesta tehtävistä puhtausalalla, myyntityöstä ja turvallisuuspalveluista.

– Aloitin puhtauspalvelualalla noin kahdeksan vuotta sitten lentokonesiivouksen esihenkilönä. Asiakkaina oli useita eri lentoyhtiöitä ja lähdin kehittämään työtä. Työ oli minulle uutta, mutta olen aina pitänyt haasteita upeana mahdollisuutena. Uuden oppiminen on motivoivaa ja innostavaa.

Österman työskenteli nelisen vuotta lentoasemalla ja siirtyi sen jälkeen tapahtumia tuottavien, elokuvateattereiden, korkean profiilin toimistojen ja liikennevälineiden puhtaanapitoon erikoistuneen siivousalan yksityisen yrittäjän palvelukseen palvelupäällikön tehtäviin.

– Siellä uutta oli asiakkuuksien johtaminen. Lisäksi koulutus, perehdytys ja työsuojelupäällikön tehtävät olivat vastuullani. Suoritin samalla johtamisen erikoisammattitutkinnon, Österman jatkaa.

Kuvassa Tarja Österman

Viime huhtikuussa uudet haasteet kutsuivat jälleen.

– Removal Finlandissa kiehtoi kokonaisvaltainen, laadukas avaimet käteen -palveluajatus sekä luottamukseen ja henkilökohtaiseen palveluun perustuva liiketoimintamalli, sanoo Österman.

Yrityksen pääpaino on vuokranantajille ja asuntosijoittajille kohdennetussa RemoCare -palvelussa.

– Teemme yhteistyötä myös kiinteistöja vuokravälittäjien kanssa ja tarjoamme asiakkaalle helppoa avaimet käteen -palvelua vuokranantajille ja asuntosijoittajille. Palvelemme asiakasta esimerkiksi silloin, kun vuokralainen vaihtuu, tai asunnossa pitää korjata jotain, tehdä remonttia tai vaikkapa vaihtaa pesukone. Tavoitteena on olla tukena asiakkaan huoneiston tai kiinteistön arvon ylläpidossa, jolloin siitä saadaan paras mahdollinen tuotto.

Toinen fokus on muun muassa puhtausja rakennusalan yhteinen työvoimapulan ratkominen.

– Välitämme työvoimaa pääasiassa Euroopasta ja Balkanin maista. Keskitymme erittäin motivoituneeseen, oikean asenteen omaavaan ja osaavaan henkilökuntaan. Meillä on vahvat verkostot ja toimiva prosessi. Haluamme myös kantaa kortemme kekoon harmaan talouden kitkemisessä. Kolmantena kärkenä on muutto- ja varstontyhjennyspalvelut.

– Mitä tahansa, mitä muuttopalvelu pitää sisällään, niin se löytyy meiltä pakkaamisesta alkaen siihen asti, että kaikki tavarat ovat muuttokohteessa paikallaan työpisteen valaisia myöten. Hoidamme

tarvittaessa toimitilojen stailauksen yhteistyökumppanin kautta. Myös siivoukset molemmissa kohteissa ja ylimääräisten kalusteiden ja tavaroiden kierrätyksen oikeaoppisesti.

Tähtäimessä wau-kokemus

Lisäpalveluna Removal Finland tarjoaa varastojen- ja kuolinpesien tyhjennys- ja organisointipalveluita.

– Palvelemme sekä kotimaassa että ulkomailla, voimme hoitaa myös muuton vaikkapa Kreikasta, Österman jatkaa.

Siivousten osalta fokus on erikoissiivouksissa.

– Teemme lisäksi myös käyttöönotto-, remontti-, rakennus- ja allergiasiivouksia, otsonointia, raivaussiivouksia ja kuolinpesään liittyviä tyhjennyssiivouksia.

Removal Finlandilla halutaan tuottaa asiakkaalle ”wau-kokemus”.

– Ajatuksemme on tuottaa laadullista tehokasta palvelua, mikä saa asiakkaan palaamaan ja suosittelemaan palvelujamme eteenpäin. Tavoitteemme on

asiakassuhteen jatkuvuus läpi muutosten tai elämän yrityksestä sekä sukupolvesta toiseen.

– Muutto- ja remonttiprojekteista olemme saaneet useasti palautetta, että olipa helppoa. Juuri sitä tavoittelemme ja toivomme, että asiakas sanoo projektin

päätteeksi ”wau”, ja ottaa meihin yhteyttä uudelleen, päättää Österman.

Removalin tarjoamat palvelut

 • Palvelut vuokranantajille ja asuntosijoittajille
 • Asuntojen välitys ja kalustaminen
 • Työvoiman välitys
 • Luovutus-, remontti-, loppu-, rakennus-, ylläpito- ja yrityksen tai kodin suursiivoukset
 • Nykyisen toimiston tai kodin uudelleenorganisointi ja sisustus
 • Myytäväksi tulevan asunnon stailaus houkuttelevaksi ennen näyttöä ja myyntiä
 • Pakkaus- ja kierrätysapu
 • Kanto- ja kuljetusapu
 • Muuttolaatikot ja suojat kalusteille
 • Asennuspalvelu
 • Ikkunanpesut
 • Varastojen tyhjennykset ja siivoukset
 • Kuolinpesien tyhjennykset ja siivoukset
SSTL Puhtausala ry