Yrityselämä

Vantti hankki ympäristöystävällisiä siivousvaunuja

Vanttiin hankittiin keväällä 2022 testikäyttöön siivousvaunuja. Uudet siivousvaunut ovat täysin muokattavissa ja kulkevat toimipisteissä Vantin väreillä teipattuina.
Vantti hankki ympäristöystävällisiä siivousvaunuja

23.03.2022

– Hankimme Vantin puhtauspalvelulle uusia Viledan Origo 2-siivousvaunuja, joista haemme nyt käyttökokemusta ​eri jätejakeiden lajitteluun.​ Vaunuihin saadaan paremmin mahtumaan ja lajiteltua eri jätejakeet, Vantin puhtauspalvelujohtaja Jaana Kivenjuuri kertoo.

Hankinnassa painotettiin vaunujen ympäristöystävällisyyttä, turvallisuutta ja joustavuutta erilaisiin tilanteisiin. 

– Kemikaalit ja välineet pysyvät turvassa lukittavien kansien ja ovien takana. Vaunuja voidaan muokata erilaisten kohteiden tarpeisiin, sillä sangot, laatikot ja hyllyt voidaan kiskojen avulla sijoittaa mihin vain. Vaunujen sangot, laatikot ja hyllyt on valmistettu 50-prosenttisesti kierrätysmuovista ja erityisen vaikutuksen teki se, että vaunun osat on 100-prosenttisesti kierrätettävissä kun ne ovat tulleet elinkaarensa päähän, sanoo Kivenjuuri. 

Vaunujen ovissa on Vantin painatukset, joten vaunut toimivat myös käyntikorttina asiakkaillemme kyseisissä kohteissa.

– Asiakkaamme ovatkin huomanneet uudet vaunut ja antaneet hyvää palautetta.


Uusi vaunuja kehuu myös Vantaan kaupungintalon laitoshuoltaja Irmeli Walden, jonka mukaan vaunut ovat olleet erinomainen uudistus.

– Olen järjestelmällinen ihminen ja näihin vaunuihin saa loistavasti lajiteltua siivousvälineet ja aineet. Minun ei tarvitse olla koko ajan täydentämässä vaunuja vaan voin ottaa kerralla tarvitsemani tuotteet varastosta. Minun työtäni uudet vaunut ovat helpottaneet merkittävästi, enkä vaihtaisi näitä enää pois, Walden kehuu.

Vantti pyrkii tekemään ympäristön kannalta vastuullisia ratkaisuja ja uudet vaunut tukevat tätä tavoitetta jätteen lajittelun ja kierrätettävyytensä osalta.
 

SSTL Puhtausala ry