Puhtausala-lehtiYrityselämä

Yhteisöllisyys ja työhyvinvointi menestystekijöinä

Toimistosiivouksiin, kiinteistö- ja rakennussiivouksiin sekä kotisiivouksiin erikoistunut Siivous Lappee on Anniina Koskipalon vuonna 2014 perustama siivousyritys.
Yhteisöllisyys ja työhyvinvointi menestystekijöinä
Teksti Miia Manner

03.03.2023

Toimitusjohtaja Anniina Koskipalo kertoo, että Lappeenrannassa on tällä hetkellä hyvä pöhinä päällä.
– Yksi iso syy hyvää fiilikseen on hyvä tilanne työvoiman osalta. Olemme tällä hetkellä tilanteessa, että emme voi kaikkia potentiaalisia työntekijöitä palkata.
Koskipalo perusti yrityksen alunperin myydäkseen omaa työpanostaan, mutta kasvu lähti heti hyvin käyntiin.
– Satuin hyvään markkinarakoon ja tällä hetkellä toimimme myös Kotkassa, Kouvolassa ja Orimattilassa ja teemme myös rakennustyömaan siivousta ja loppusiivouksia. Noin puolet liikevaihdosta tulee toimistoista, 40 prosenttia rakennusliikkeistä ja 10 prosenttia kotisiivouksista.
Koskipalo kertoo, että yrityksen vahvuus on tiimit, jotka ovat erikoistuneet omaan osaamisalueensa.
– Menestystekijöitä meillä ovat yhteisöllisyys ja työhyvinvointi. Olemme voittaneet muun muassa vuonna 2020 Etelä-Karjalan työhyvinvointikilpailun. Pyrimme yhdessä ylläpitämään ja kohentamaan työkykyä; tarjoamme esimerkiksi kuntosalikortit työntekijöille ja meillä on laaja työterveyshuolto siten, että se palvelee työntekijöiden tarpeita.

Kuva Liisa Kuorttinen


Esihenkilötyöhön panostetaan

Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 30–40 henkeä ja työnjohdossa on kaksi ohjaajaa ja Koskipalon lisäksi toinen esihenkilö.
– Olen johtamista opiskellessa oppinut, että yksi iso syy työpaikan vaihtamiseen on lähiesihenkilö. Sen vuoksi haluamme panostaa esihenkilötyöskentelyyn erittäin paljon. Pyrimme tarjoamaan jokaiselle työntekijälle sen kaltaisia töitä, mistä he itse pitävät ja missä kokevat olevansa hyviä.
– Lisäksi meillä on työsuojelutoimikunta, missä päätetään asioita, mitkä koskettavat meitä kaikkia: millaiset yhteiset pelisäännöt meillä on ja toimikunta ratkoo myös ongelmia, jos ja kun sellaisia ilmenee.
Koskipalo aloitti oman siivousuransa Toivakan koulun perussiivoojaana 14-vuotiaana.
– Se oli ensimmäinen kosketus alaan, tosin silloin en vielä uskonut että jäisin. Lukion jälkeen menin ISS:n palvelukseen, muutin Mikkeliin ja työskentelin siellä kahdeksan vuotta. Huomasin, että pidin todella paljon siitä, että työn jälki näkyi heti ja koin, että olin myös hyvä työssäni. Se vei mennessään.


“Upeat ihmiset ympärilläni ovat kuin lottovoitto”

Koskipalo haluaa kasvattaa yritystään entisestään.
– Olen huomannut, että olen ollut itse pullonkaulana yrityksen kasvulle. Viimeisen kahden vuoden aikana olen delegoinut vastuuta ja se on ollut iso kasvun paikka itselleni. Nyt minulla on mahtava työnjohtotiimi yrityksessäni. Se luo turvaa ja jatkuvuutta; jos minulle sattuisi jotain niin yritys ei kaatuisi siihen. Nämä upeat ihmiset ympärilläni ovat kuin lottovoitto minulle, Koskipalo hehkuttaa.
Siivous Lappeella on alkamassa projekti Etelä-Saimaan kauppakamarin kanssa, missä tavoitellaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.
– Projekti on alkuvaiheessa ja olemme aloittaneet esimerkiksi työntekijöiden kouluttamisen. Sertifikaatin saamme ensi vuonna.
Koskipalo kertoo, että Puhtausala ry veti puoleensa siksi, että hän halusi liittyä yhdistykseen, jonka toiminnasta olisi hyötyä omaan liiketoimintaan.
– Velimarkin Titta Valtonen myös suositteli liittymistä, Koskipalo päättää.

Puhtausala ry