Puhtausala-lehtiYrityselämä

Yritysjäsenesittelyssä Puhdistustekniikka TJ Oy

Erikoispuhdistusvälineisiin erikoistunut yritys toimii Kokkolasta käsin koko Suomessa.
Yritysjäsenesittelyssä Puhdistustekniikka TJ Oy
Teksti Miia Manner

04.01.2023

Puhdistustekniikka TJ Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kurikkala on työskennellyt yrittäjänä kymmenisen vuotta. Alkuun yritys myi puhdistuspalveluita, tänä päivänä yritys myy erikoispuhdistusvälineitä ja jonkin verran myös erikoispuhdistuspalveluita.
– Pääasiassa myymme höyrypesureita ammattikäyttöön ja jokapäiväisen siivouksen tueksi. Vuonna 2015 otimme myyntiin Spacevac-menetelmän, jonka avulla voi turvallisesti siivota yläpölyt, eli lattiatasosta pääsee imuroimaan ylärakenteet kevyillä hiilikuituputkilla.

Kokkolasta käsin

Yrityksen toimisto on Kokkolassa, mutta toimialueena on koko Suomi. Kurikan työpäivät koostuvat asiakastapaamisten sopimisesta ja tapaamisista.
– Saatan käydä myyntikäynnillä vaikkapa nokkoskeittiöllä ja myydä sinne keittiön pesua varten höyrypesurin. Höyryä voi käyttää monipuolisesti elintarviketeollisuudessa, metalliteollisuudessa ja hoiva-alalla. Apuvälinehuollot ovat meillä iso asiakasryhmä.
Apuvälineethän pestään aina vuokrausten välillä ja höyry soveltuu tähän todella hyvin. Lisäksi ravintoloissa ja ammattikeittiöissä käytetään paljon hyörypesureita, Kurikkala kertoo.

TJ Puhdistustekniikka Oy:n Jussi ja Iiris Kurikkala.

Lisäksi Puhdistustekniikka TJ myy emäksistä siivousvettä, jolla voi Kurikan mukaan korvata emäksisen puhdistusaineen.
– Z-vettä käytetään jokapäiväiseen siivoukseen emäksisenä yleispuhdistusaineena. Kurikkala kertoo, että Z-vesi on puhdistettua vettä, jonka pH on muutettu elektrolyysissä arvoon pH 12,5. Sen sumutehöyry on vaaratonta ja tuote on täysin biohajoava.

Huoltoa ja varaosia

Puhdistustekniikan maahantuomat laitteet valmistetaan Italiassa.
– Me tarjoamme tietysti myös huolto- ja varaosapalvelut ympäri Suomen. Takuuajan jälkeen toimitamme varaosat mihin tahansa korjaamoon, asiakkaan toiveiden mukaan.

Kurikkala kertoo, että korona-aikana oli hiljaisempaa kuin normaalisti, mutta hän hyödynsi ajan rakentamalla talon perheelleen.
– Työskentelen yhdessä vaimoni Iiriksen kanssa, joka tekee yrityksen toimistotyöt. Lisäksi työllistämme kaksi henkilöä puhdistuspalveluissa.
Kurikkala iloitsee, että arki on normalisoitunut.
– Messut lähtivät meidän osalta käyntiin keväällä Turun miniCleaneissa ja syyskuussa olemme mukana myös Oulussa ja Lahdessa. Haluamme olla mukana alan kehityksessä ja verkostoitua puhtausalalla, joten toivottavasti tavataan messuilla.

Puhdistustekniikka TJ Oy:n yritysesittely on julkaistu Puhtausala-lehden numerossa 4/2022.
SSTL Puhtausala ry