Puhtauden helmetPuhtausala-lehti

Aiki Hoffman – Iloinen organisoija

Puhtausalan monipuoliset työnkuvat innostavat kertomaan lisää alan erilaisista mahdollisuuksista. Tällä kertaa työstään kertoo asiakas- ja palvelukoordinaattori Aiki Hoffman.
Aiki Hoffman – Iloinen organisoija
Teksti Hanna Ojamo Kuvat Indra Hoffman

08.11.2022

Puhtausalalla on useita työnkuvia, jotka harvemmin nousevat esiin. Yksi niistä työnkuvista on puhtausalan siivousväline-, kone-, ja puhdistusainevalmistajien myyntihenkilöiden työnkuva. Muun muassa välinevalmistajien tuki siivouspalveluiden tuottajien arjessa on korvaamatonta ja ansaitsee tulla nostetuksi voimakkaammin esille. Vileda Professionalilla työskentelevän asiakas- ja palvelukoordinaattori Aiki Hoffmanin uratarina on inspiroiva tarina siitä, kuinka monipuolinen ja paljon mahdollistava ala puhtausala on. Hoffmann kertoo tarinaansa ilolla ja hän kertoo myös toivovansa, että hänen tarinansa inspiroisi mahdollisimman monia puhtausalasta kiinnostuneita henkilöitä hakeutumaan alalle.

 

Kesätöihin Suomeen

Hoffmann tuli Suomeen puhtausalan kesätöihin huhtikuussa 2013. Tarkoitus oli olla Suomessa kesän yli ja palata sitten kotiin Viroon, mutta Hoffmann tykästyi puhtausalaan sekä suomalaiseen työkulttuuriin ja halusi jäädä Suomeen pysyvästi. Virossa Hoffmann oli aiemmin työskennellyt myynti- ja markkinointitehtävissä sekä nuorisokeskuksen ohjaajana. Hoffmann on valmistunut Lääne-Viru Collegesta taloustieteen kandidaatiksi vuonna 2012. Ensimmäisessä työpaikassaan Suomessa Hoffmann työskenteli toimitilasiivousta tarjoavassa palveluliikkeessä, jossa hän pääsi tekemään monipuolisesti erilaisia siivoustehtäviä. 

"Suomessa siivousta ja puhtautta arvostetaan, se innosti minut jäämään puhtausalalle töihin."

– Yksi jännittävin muistoni on eräästä toimistokohteesta, jossa siivouksen lisäksi laitoimme aamuisin toimiston henkilökunnalle aamiaisen tarjolle. Henkilökunta kutsuttiin aamiaiselle keskusradion kautta. En vielä puhunut kovin hyvin suomea ja minua jännitti kovasti. Minun piti varmistaa asiakkaan yhteyshenkilöltä useampaan kertaan, meneekö kuulutus oikein, jos sanon mikkiin, että kahvi on valmista. Olin niin ylpeä itsestäni, kun kuulutus meni jännitykseltä oikein. Tykkäsin tosi paljon muutenkin olla siinä toimistokohteessa töissä. Siellä arvostettiin siistijää työyhteisön jäsenenä. Toimiston työntekijät pitivät ovea auki, kun näkivät, että tulen siivousvaunun kanssa ja pyysivät aamiaiselle samaan pöytään. Tuntui mukavalta, että työtämme siistijöinä arvostettiin. Suomessa siivousta ja puhtautta arvostetaan, se innosti minut jäämään puhtausalalle töihin, Hoffmann kertoo.

Monipuolinen urapolku

Hoffmann oppi suomen kielen nopeasti ja pääsi pian etenemään myös työuralla palveluohjaajaksi.              

– Palveluohjaajan tehtävässä olen varmasti oppinut parhaiten organisoimaan asioita. Palveluohjaajat tekevät todella monipuolista ja vastuullista työtä, heillä pitää olla hyvin hallussa sekä asiakkuuden hoitoon että henkilöstöhallintaan liittyvät tehtävät. Lisäksi palveluohjaajat tuuraavat ja lomittavat usein siistijöitä, joten kohteiden palvelusopimukset ja työohjeet pitää myös hallita.

Palveluohjaajan tehtävistä Hoffmann siirtyi palveluesihenkilön työtehtäviin. Palveluesihenkilönä toimiessaan Hoffmann täydensi osaamistaan ja opiskeli puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon. Hoffmann kertoo, että hänen aiemmat taloustieteen opintonsa ja erikoisammattitutkinto puhtausalalta on hyvä yhdistelmä erilaisia opintoja ja niistä molemmista on ollut puhtausalalla työskentelyssä hyötyä. Palveluohjaajana ja esihenkilönä Hoffmann on aina arvostanut siistijöiden merkityksellistä työtä.                           

Hoffmann on aina inspiroitunut hyvästä johtamisesta.

– Arvostusta tunteva ja hyvin toimiva sekä osaava tiimi tekee myös esihenkilötyön helpommaksi, Hoffmann toteaa. 

Puhtausalan eri tehtävistä Hoffmanilla itsellään on vain positiivisia kokemuksia omista esihenkilöistään. Hoffmann on aina inspiroitunut hyvästä johtamisesta. Inspiroivista esihenkilöistä Hoffmann haluaakin nostaa esiin Vileda Professionalin myyntijohtajan Päivi Hurttian

– Päivi on ahkera ja aina valmis tekemään työtä yhdessä koko tiimin kanssa, jotta saavuttaisimme tavoitteemme. Päivin kanssa keskustelu rauhoittaa myös aina mielen ja minulla on lisäksi tunne, että virheetkin ovat sallittuja. Päivi osaa aina neuvoa kuinka asioissa pääsee eteenpäin, jos minusta tuntuu, että työssä on sellainen vaihe, johon tarvitsen tukea.

Monipuolinen työnkuva innostaa

Hoffmann työskentelee Vileda Professionalilla Suomessa erilaisten projektien, tuotteistuksen ja koulutuksen parissa. Virossa Hoffman hoitaa myös aluepäällikön tehtäviä ja Virossa hänen työnkuvaansa kuuluu edellä mainittujen tehtävien lisäksi myös myynti- ja asiakasneuvottelut, tuotelanseeraukset sekä jälleenmyynnistä ja asiakkuuksista huolehtiminen. 

"Aikilla on rohkeus tehdä asioita myös omalla tavalla, sitä arvostan suuresti."

– Monipuolinen ja mielenkiintoinen työnkuva innostaa minua arjessa. Parasta tässä työssä on asiakastyö, jonka kautta voimme helpottaa asiakkaidemme arkea merkittävästi ja tottakai hyvät työkaverit, Hoffmann kertoo.

Vileda Professionalin myyntipäällikkö Petteri Enne kertoo Hoffmanista työkaverina. 

– Aiki on positiivinen ja iloinen sekä helposti lähestyttävä. Hän tarttuu kaikkeen toimeen aina nopeasti. Aikilla on rohkeus tehdä asioita myös omalla tavalla, sitä arvostan suuresti.  Hänen kanssaan on aina helppo tehdä yhteistyötä.

Kirjoita kuvateksti tähän

Rakas harrastus

Hoffmann kertoo rakastavansa puhtauden lisäksi myös musiikkia ja vapaa-ajalla se on hänelle tärkeä harrastus. Hän soittaa ja laulaa myös omassa bändissä. Laulua ja soittamista Hoffmann harrastaa myös perheessä kasvavan pienen poikansa kanssa. 

– Positiivisen luonteeni ja elämänasenteeni johdosta, pystyn myös antamaan itsestäni enemmän asiakastyössä. Toivon, että positiivisuus ja ilo välittyvät kauttani läheisilleni, kollegoille ja yhteistyökumppaneilleni. Olen myös kiitollinen kaikista niistä mahdollisuuksista puhtausalalla, jotka ovat minulle avautuneet, niiden ansiosta olen saanut jatkuvasti kehittää osaamistani.

 

 

Puhtausala ry