Innovaatiot

Edelläkävijät erottuivat joukosta Interclean Amsterdamissa

Interclean Amsterdam tarjosi kävijöilleen tänä vuonna aiempaa runsaamman kattauksen puhtautta. Myös kävijämäärä nousi edellisistä messuista, jotka järjestettiin vuonna 2022.
Edelläkävijät erottuivat joukosta Interclean Amsterdamissa
Teksti Sanna Tapola Kuvat Sanna Tapola ja Interclean

23.05.2024

Interclean-messuilla oli mukana yhteensä 875 näytteilleasettajaa yli 143 maasta, ja puhtausalan tuotteet ja palvelut täyttivät peräti 11 näyttelyhallia RAI Amsterdamin messukeskuksessa. Monen näytteilleasettajan pääteemoja messuilla olivat robotiikka ja teknologia, käytettävyys sekä vihreät valinnat.

Amsterdamissa kohtasivat myös uudet teknologiat ja menetelmät sekä pohjoismaalaisin silmin katsottuna jo selvästi vanhentuneet tuotteet.

– Olemme Pohjoismaissa edelläkävijöitä, tämä oli Amsterdamissa selvästi nähtävissä. Meillä on osaamista, jota voidaan hyödyntää muuallakin maailmassa, Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Sari Mattila totesi tyytyväisenä.

Uutta nähtävillä jo miniCleaneissä, viimeistään Finncleanissa 2025!

Kokosimme mielenkiintoisia Interclean-uutuuksia, joihin pääset tutustumaan myös miniClean-näyttelyissä Seinäjoella 28.5., Helsingissä 11.9. ja Kuopiossa 25.9.

– Osa uutuuksista ei ollut vielä Intercleanissa nähtävissä, niihin pääsemme tutustumaan tarkemmin keväällä 2025 järjestettävässä Finncleanissa, vinkkaa Mattila.

Puhtausala ry:n mukana Amsterdamissa olivat myös Tampereen messujen edustajat projektipäällikkö Tuija Sievola ja asiakaspäällikkö Antti Koskela. Yhteistyössä toimivalla tiimillä on katse tiukasti jo Finnclean 2025 -tapahtumassa.

– Saimme Intercleanista paljon hyviä käytännön ideoita, joita voimme hyödyntää ensi maaliskuussa Tamperella, Mattila totesi.

Mielenkiintoisia tuoteuutuuksia ja -päivityksiä Intercleanissa

Scrubmaster B5-yhdistelmäkone, Scrubmaster B75 -yhdistelmäkonerobotti
Hako Ground & Garden

Hako juhli Intercleanissa 75-vuotista osaamista ja avainasiakaspäällikkö Jani Jaatinen esitteli osastolla Scrubmaster B5-yhdistelmäkonetta ja Scrubmaster B75 -yhdistelmäkonerobottia.

Amsterdam Innovation Award -kilpailussakin mukana ollut Scrubmaster B5 on nivelöidyllä varrella varustettu kevytkäyttöinen yhdistelmäkone, jolla voi pestä kaikkiin suuntiin. Koneessa on pantentoitu Hako Delta-Cleaning -pesujärjestelmä. Scrubmaster B5 soveltuu erinomaisesti pieniin tiloihin kuten sairaaloihin potilashuoneisiin, pukuhuoneisiin tai esimerkiksi junavaunuihin.

– Scrubmaster B75 on älykäs yhdistelmäkone, jonka voi esimerkiksi ajastaa. Siinä on 75 litran likavesisäiliö, ja 65 cm:n työleveys lautasharjoilla. Koneen kääntösäde on vain 1,3 metriä. Olemme panostaneet myös ohjelmistokehitykseen, sillä tuntien ja käyttöasteen seuraaminen on oltava ketterää, Jaatinen toteaa.

Rekola Reflex -kuivain
OrboTech

Rekolan Reflex -sarjan kuivain on uudistunut: sen kuivainosa on tehty joustavammaksi puhtaustasosta tinkimättä. OrboTechin myyntijohtaja Ville Kujala kertoi, että uudistuksen myötä tuotanto on myös tasalaatuisempaa.

Reflex-sarjan mikrokuitupyyhe on myös saanut päivityksen.
– Kiinnitysosa on vaihdettu muovisesta kankaiseen. Vanha muovinen kiinnitysosa teki pyyhkeestä jäykän ja nyt uuden kankaasta toteutetun kiinnitysosan myötä pyyhkeen voi myös taittaa helposti, Kujala kertoi.

Motorscrubber Dryft -yhdistelmäkone
OrboTech

Dryft on uusi akkukäyttöinen, mopin lailla toimiva, nivelletty yhdistelmäkone. Se on suunniteltu ergonomiseksi ja kone painaa vain muutaman kilon. Dryft siivoaa reunat ja nurkat tarkasti, ja siinä on magneettiset kiinnitysosat.

– Dryft sopii myös Rekolan siivousvaunun kyytiin, Kujala vinkkasi.

Katrin System rullapyyheannostelija
Metsä Tissue

Katrinin osastolla on nähtävillä uudet System rullapyyheannostelijat. Mustana ja valkoisena saatavilla olevalla annostelijalla on suuri kapasiteetti: Paperin laadusta riippuen se sisältää jokaisen täytön jälkeen 570–715 arkkia. Annostelija on suunniteltu minimoimaan paperinkulutusta. Sitä on helppo käyttää erottuvan painalluspinnan ansiosta, joka näyttää uuden arkin syöttökohdan, jos paperi ei ole näkyvissä. Annostelija on saatavilla myös anturitoiminnolla.

Equipe-siivousvaunu, Vermop ONe -ohjelmistoratkaisu
Vileda Professional

Vileda Professionalin osastolla oli ensimmäistä kertaa esillä myös Vermopin siivousvaunut ja -järjestelmät. Viledan myyntipäälikkö Jussi Ruisniemi esitteli Vermopin satellittivaunua, johon voi liittää erilaisia vaunun osia. Satelliittivaunu sopii käytettäväksi esimerkiksi hotelleissa. Vaunuihin on saatavana myös Vermop ONe -ohjelmistoratkaisu, joka kerää monipuolisesti dataa työnteosta.

Amsterdamissa esillä olivat myös Viledan uudet kudotut siivouspyyhkeet.
– Olemme pyrkineet käyttämään pyyhkeissä niin paljon kierrätettyä raaka-ainetta kuin se on siivouksen laatu huomioiden mahdollista, Ruisniemi kertoi.

Uusia tuotteita akkuperheeseen: tekstiilipesuri, lakaisukone, Kira 40
Kärcher

Kärcherin myyntijohtaja Vappu Vanhalalla ja tuotepäällikkö Juho Mäyryllä oli esiteltävänään monta uutta tuotetta.

– Esimerkiksi uusi tekstiilipesuri, lakaisukone ja Kira 40 -robotti-imuri täydentävät akkukäyttöisten koneiden perhettämme, kertoo Vanhala.

Kärcherin hiilijalanjälkilaskuri tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden laskea hiilijalanjäljen perustuen omaan työkokonaisuuteen. Kärcher on toteuttanut laskelmat kaikista yhdistelmäkoneistaan ja asiakas voi lisätä laskuriin omat tietonsa.

Maxx Brial Synbiotic -sarja
Ecolab

Ecolabin avainasiakaspäällikkö Arto Lehtonen kertoi Ecolabin osastolla yrityksen uusimmasta innovaatiosta MAxx Brial Synbiotic -sarjasta. Patentoidun sarjan neljässä tuotteessa on hyödynnetty probioottien voimaa.

– Käyttämämme probiottit mahdollistavat sen, että Maxx Brial Synbiotic -tuotteet toimivat laajalla lämpötila-alueella, aina 5–44 asteeseen, Lehtonen kertoi.

Lionsbot R3 ScrubPro -yhdistelmäkonerobotti
CC-tukku

CC-tukun toimitusjohtaja Jukka Tapola esitteli Lionsbotin osastolla uudistunutta Lionsbotin R2 ScrubPro -puhdistusrobottia. Robotilla on 40 cm:n levyinen telaharja, jolla se pesee pinnat tehokkaasti.

Robottiin on lisätty kameroita, ja sen käytettävyyttä on parannettu. Konetta voi ajaa myös manuaalisesti ja imujalassa on magneettinen kiinnitys.

– Uutta on myös seinään kiinnitettävä Magic Tag, joka kertoo bluetooth-yhteyden avulla robotille, missä se on. Tämä on hyvä lisäominaisuus esimerkiksi toimistossa, jossa on useita kerroksia, lisäsi Tapola.

Phantas, all in one -robotti ja Scrub 50 Pro -yhdistelmäkonerobotti
Cleanbots

Pieniin ja keskisuuriin tiloihin suunniteltu Phantas imuroi, pesee, moppaa ja lakaisee. Robotti on nyt saatavana kahvallisena, mikä helpottaa koneen liikuttamista. Tarkkojen sensoreiden avulla Phantas voi puhdistaa tilat myös reunoilta ja lisäksi pienen kokonsa ansiosta se mahtuu työskentelemään pöydän alla.

Intercleanissa 2022 palkittu Scrub 50 Pro on nyt monipuolistunut entisestään.
– Vedentäyttöaseman avulla robotti lataa akut sekä täyttää ja tyhjentää vesisäiliöt itsenäisesti, kertoi Cleanbotsin toimitusjohtaja Teemu Tiittanen.

Safe-T-imop-yhdistelmäkone
Kristall Pro

Kristall Pro ja koko i-team juhlivat i-mopin 10-vuotista menestyksekästä taivalta puhtausalalla. Kristall Pro on myös yksi i-teamin ensimmäisistä yhteistyökumppaneista. Kristall Pron Sirkku Murtomäki kertoi, että i-mop esiteltiin Suomessa ensimmäisen kerran Finnclean-messuilla vuonna 2014. I-mop on kehittynyt vuosien varrella vauhdilla, eikä valko-turkoosiin pukeutuneella tiimillä ole aikeita nostaa kaasua polkimelta. Lisää on siis luvassa!

I-team esitteli Intercleanissa maailman ensimmäisen puhdastilaan soveltuvan yhdistelmäkoneen, Safe-T-imopin.
– Safe-T-imopissa on patentoitu teknologia, ja se on muista i-mopeista poiketen suunniteltu mustaan väritykseen, jotta se erottuu joukosta. Muut i-mopit voi brändätä oman yrityksen ilmeeseen, sanoi Kristall Pron Petri Porkola.

Nilfisk SC25 -yhdistelmäkonerobotti
Nilfisk

Nilfiskin toimitusjohtaja Jari Kaapeli esitteli uusia kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita ja kertoi yrityksen uutuustuotteista Nilfiskin tyylikkäällä osastolla. Uusi SC25 palaa automaattisesti latautumaan telakkaan ja se myös tyhjentää likaveden ja täyttää puhtaan veden automaattisesti. Robotti on IEC-sertifioitu ja se on jo Suomessa tilattavissa.

– SC25 on uusi tulokas kyseiseen kokoluokkaan, ja robotissa on automaattinen pesuainejärjestelmä. Robotin äly tulee Lionsbotilta ja kone Nilfiskiltä, Kaapeli kertoo.

Rapid-O
Christeyns

Elintarviketeollisuuden ja tekstiilihuollon vahva toimija Christeyns suuntaa katsettaan jatkossa vahvemmin myös ammattisiivouksen toimialalle. Christeynsin Arto Laaksonen esitteli Intercleanissa uutta Rapid-O-erikoispesukonseptia.

– Rapid-O mahdollistaa pesukoneissa tekstiilien kylmäpesun, lyhyemmät pesujaksot sekä pidentää tekstiilien käyttöikää, Laaksonen kertoi.

Tork Constant Tork
Essity

Torkin osastolla testasimme Tork Constant -ilmanraikastinta, joka annostelee tuoksua tasaisesti ja raikastin on suunniteltu helposti ja nopeasti täytettäväksi. Tork Constant hyödyntää ainutlaatuista ja ponnekaasutonta huipputeknologiaa peittääkseen ikävät hajut jatkuvasti. Raikastin kestää jopa 90 päivää ennen kuin se vaatii täyttöä, ja siihen on saatavilla monia eri tuoksuja, jotka peittävät ikävät hajut ja tekevät WC:n ilmasta tasaisen raikkaan.

Puhtausala ry