Vaikuttavuus

Puhtausalan ammattilainen 2022 -finalistit on valittu

Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaaliin eteni neljä ehdokasta semifinaalissa suoritetun tehtävän perusteella. Finalistit ovat Tiiti Kolehmainen, Teija Laurila, Mirja Liukko ja Raija Tofferi.
Puhtausalan ammattilainen 2022 -finalistit on valittu

19.04.2022

Etätapahtumana toteutettuun semifinaaliin osallistui 13.4.2022 yhteensä 12 kilpailijaa ympäri Suomea. Kilpailijat saivat etukäteen ohjeistuksen verkkoympäristössä toimimiseen. Semifinaalissa kilpailijat vastasivat siivouksen aihealueita koskeviin 24 kysymykseen. Myös vastaamiseen käytetty aika mitattiin. Parhaiten semifinaalitehtävät ratkoivat Tiiti Kolehmainen, Teija Laurila, Mirja Liukko ja Raija Tofferi. Varasijoille nousivat Anneli Erik ja Nina Laurila.

– Semifinalistit ovat valioporukkaa ja erot kilpailijoiden välillä olivat minimaaliset, sanoo Puhtausala ry:n koulutusasiantuntija Outi Komi, joka toimii kilpailun järjestelytoimikunnassa. Kilpailun päätuomari on Päivi Vuorihuhta.

Kilpailun finaali järjestetään Turun miniClean -tapahtuman yhteydessä 28.4.2022. Voittaja palkitaan saman päivän aikana.

Finaaliin valikoituneita ammattilaisia ehdotettiin kilpailuun seuraavin perustein:

Kolehmainen Tiiti, Nurmijärven kunta, Aleksia liikelaitos
”Tiiti suunnittelee työnsä ja ohessa myös muiden työtä. Työskentely on tehokasta ja hän huomaa myös epäkohtia. Tiiti on aina positiivinen ja myönteinen siivousalaa laajasti osaava ammattilainen. Kehittänyt työn ohessa osaamistaan opiskelemalla.” Tiitiä ehdotti kilpailuun Minna Palander.

Laurila Teija, Ähtärin kaupunki sivutoimena Kuntoutuspalvelut TeeKoo
“Teija on tehnyt pitkän ja monimuotoisen uran laitoshuoltajan töissä, hän on työpaikalle se, keneltä voi kysyä varmistuksen asioihin. Ehdokkaan pitkä ura, laaja tietämys, ja osaaminen asioista. On toiminut monen alaa opiskelevan ohjaajana, ja häneltä on varmasti moni saanut hyvä ohjeet työelämään. Kaikille tasavertainen työkaveri, ei hermostu, vaikka kaikki ei menisi niin kuin on toivonut.” Teijaa ehdotti kilpailuun Henna Hautala.

Liukko Mirja, TL-Maint Oy
“Mirja on tunnollinen työntekijä. Haluaa olla alansa huippuosaaja, ja vie osaamistaan ja tietojaan myös työkavereille. Noudattaa annettuja ohjeita, ja tuo tarvittaessa esille epäkohdat tai puutteet työohjeissa, siivouskohteissa, välineissä, menetelmissä yms. Osaa perustella tekemisensä. Varmistaa myös työkaverin osaamisen. Käyttää ammattinimikkeitä ja termejä. Sopii asioita asiakkaidenkin kanssa, yrityksen antamien ohjeiden mukaisesti. Työskentely on kustannustehokasta, huomioiden niin taloudellisuuden, ympäristöasiat huomioiden.” Mirjaa ehdotti kilpailuun Leena Paananen.

Tofferi Raija, Riveria
“Raija on alanvaihtaja. Hän on hyvin innostunut puhtausalasta, hänellä on alan perustutkinto ja nyt hän suorittaa alan ammattitutkintoa. Asiakkaat ja työkaverit antavat hänestä usein myönteistä, positiivista palautetta. Raija on myös esimerkillinen liikkuja. Hän osallistui valtakunnalliseen kilometrikisaan (pyöräily) työpaikkamme Riverian tiimissä ja sijoittui siinä toiseksi. Raija on myös mukana yhteiskunnallisissa asioissa, kuuluen mm. Siun Soten valtuustoon.” Raijaa ehdotti kilpailuun Marja Mäkkeli.

Puhtausala ry