Puhtausala-lehtiYrityselämä

SaRun auttaa arkisissa asioissa

Kotipalvelua tarjoavassa SaRunissa panostetaan ammattitaitoon sekä luottamukselliseen asiakassuhteeseen.
SaRun auttaa arkisissa asioissa
Teksti Sanna Tapola

23.08.2023

SaRun Oy:n tarjoaa Pohjois-Suomen alueella monipuolisia koti- ja puhtaanapitopalveluja niin koteihin kuin yrityksille.
– Tuotamme monipuolista kotipalvelua: siivoamme, teemme ruokaa ja käymme kaupassa. Arkisissa asioissa auttaminen on meidän juttumme. Lisäksi teemme yrityssiivouksia ja pienimuotoiset catering-palvelut onnistuvat meiltä myös, kertoo SaRunin omistaja Piia Runtti.
SaRun on hyväksytty Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle sosiaalihuoltolain mukaisen kotipalvelujen tukipalvelujen palveluntuottajaksi.
– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos asiakkaan toimintakyky on alentunut tilapäisesti tai pysyvästi, hän voi hyödyntää palveluitamme arvonlisäverottomana, Runtti kertoo.    
Laadukas kotipalvelu vaatii Runtin mukaan henkilöstöltä sosiaalista luonnetta ja sitä, että työntekijää on helppo lähestyä.
– Iso osa työstä on sosiaalista, asiakkaan kanssa seurusteleminen on myös tärkeää. Teemme työtä lähellä asiakasta ja suurimmaksi osaksi hänen omassa kodissaan, siksi luottamus ja yhteistyö on äärimmäisen tärkeää.

Kuva Shutterstock

”Parasta ovat ihmiset”

Runtti päätyi yrittäjäksi työskenneltyään henkilökohtaisena avustajana toisen yrityksen kautta.
– Minulla oli aiempaa työkokemusta myös puhtausalalta, ja totesin, että näin voin parhaiten hyödyntää kaiken osaamiseni. Ympyrä ikään kuin sulkeutui, Runtti nauraa.
SaRunissa työskentelee tällä hetkellä seitsemän henkeä. Runtin mukaan vaihtuvuus on ollut pientä ja rekrytoinnissa painotetaan paljon sosiaalista osaamista.
­– Näissä hommissa on oltava sosiaalinen ja moniosaaja. On oltava valmiina tarttumaan työhön kuin työhön. Lisäksi pitää olla tilannetajua.


Kotipalvelutyössä on Runtin mielestä parasta ihmiset, erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten auttaminen.
– Joskus huomaan, että ihmisten on vaikeaa pyytää apua, mutta koen erittäin palkitsevaksi sen, jos asiakas rohkenee olla avoin ja kertoa meille omista asioistaan. Uskon, että me olemme tässä aika hyviä.
Sosiaalisten taitojen lisäksi Runtti peräänkuuluttaa ammatillista osaamista.
– Puhtaanapidon perustaidot on oltava kaikilla. Ei kodeissa voi siivota miten sattuu.
SaRun liittyy puhtausalan verkostoon innostuneena.
– Kaipaan kontakteja muiden yrittäjien kanssa. Toivottavasti voin tsempata muita yrittäjiä itsekin. Ja mistä sitä tietää, vaikka voisimme yhdessä tarjota jollekin asiakkaalle yhdessä laajempaa palvelupakettia, Runtti vinkkaa.

Artikkeli on julkaistu Puhtausala-lehdessä 3/2023.

Puhtausala ry