SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Ajankohtaista » 2018 » 04 » SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous Gustavelundissa

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous Gustavelundissa

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous Gustavelundissa

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous pidettiin Gustavelundissa Tuusulassa 21.4.2018. Paikalla oli 44 osallistujaa. Avauspuheenvuorossaan liiton hallituksen puheenjohtaja Marja Mäkkeli toivoi uusia nuoria tekijöitä alalle. Tässä tarvitaan alan julkisen kuvan kirkastamista ja oikeaa tietoa nykypäivän siivoustyöstä.

Kokouksessa puhetta johti Marja Mäkkeli, sihteereinä toimivat Päivi Hokkanen ja Tarja Valkosalo sekä ääntenlaskijoina ja pöytäkirjan tarkastajina Matti Ahonen ja Jarmo Konttila.

Toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström esitteli vuoden 2017 toimintakertomuksen, jonka kokous hyväksyi pienin korjauksin. Tässä yhteydessä nousivat esiin ehdotukset konetilaston julkistamisesta, tutkimushankkeiden tarjoamisesta oppilaitoksille sekä perehdytyksestä liittohallituksen jäsenille koulutus- ja tutkimus- sekä tiederahastosta. Rahastojen sääntöihin on tehty päivitykset.

Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus.

Vuonna 2020 vietettävää liiton 50. juhlavuotta varten on aloitettu historiikin kokoaminen.

Liiton jäsenrekisteri on siirretty Yhdistysavaimeen, mistä on jo saatu noin 8 000 euron säästö postituskuluissa. Tässä yhteydessä esitettiin toive yksinkertaisemmasta kirjautumisesta Yhdistysavaimen sivulle.

Ajankohtaista SSTL Puhtausala ry:stä -osuudessa Tarja Valkosalo esitteli tekeillä olevan Puhtausalan tietopankin, johon kerätään avointa tietoa osaamisen kehittämiseen ja kouluttamiseen. Tietopankin verkko-osoitteen nimeen pääsi vaikuttamaan äänestämällä nimeä tai jättämällä oman ehdotuksen.

Sipi Sammakolle on ehdotettu kaveriksi Pöpö Pupua, joka esittelisi hyvää hygieniaa lapsille. Pöpö Pupu esittäytyi videolla.

Toiminnanjohtaja esitteli uuden tietosuojalain GDPR:n ja toimenpiteet, joita se asettaa yhdistysten ylläpitämille rekistereille ja muille henkilötiedoille, eli yhdistyksissä kannattaa pitää GDPR-kevätsiivous.

Kevätkokouksen yhteydessä osanottajat pohtivat viidessä pienryhmässä liiton toimintaan liittyviä kysymyksiä. Ryhmien aiheina olivat Näkyvyyden ja profiilin kohottaminen vetäjänään Marja Mäkkeli, Jäsenmäärän lisääminen (Yusuf Özel), Kaupallisten toimintojen kehittäminen (Juuso Viherlaakso), Alan kehittäminen (Ismo Korhonen) ja Puhtausalan luottamusohjelma (Tarja Valkosalo). Tuloksista kuullaan myöhemmin.

Puheenjohtaja Marja Mäkkeli ja toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström luovuttivat liiton hopeisen kunniamerkin Harri Piipariselle. Pyöreitä vuosia täyttäneelle Pärrelle kokous esitti onnittelut yhteislauluna.

Päivän ohjelmassa oli Franz Schniderin esitys Vaikuta kehollasi – kehonkielen merkitys työelämässä sekä vierailu Lottamuseoon. Päivän päätti yhteinen illallinen Gustavelundin Into-ravintolassa.

Kokouksessa puhetta johti Marja Mäkkeli ja sihteereinä toimivat Tarja Valkosalo ja Päivi Hokkanen.

Puheenjohtaja Marja Mäkkeli ja toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström luovuttivat liiton hopeisen kunniamerkin Harri Piipariselle.

Franz Schnider kertoi kehonkielestä.

Workshopeissa työstettiin liiton strategian pääteemoja.

Sipi Sammakolle on ehdotettu kaveriksi Pöpö Pupua, joka esittelisi hyvää hygieniaa lapsille.

Päivän ohjelman päätteeksi vierailtiin Lottamuseossa.