SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Esittely

SSTL Puhtausala ry

SSTL PUHTAUSALA RY

SSTL Puhtausala ry on  puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö, jonka tehtäviin kuuluvat alan osaamisen ylläpito, kehittäminen, oppimateriaalin tuottaminen, tiedottaminen, neuvonta ja koulutus. SSTL Puhtausala ry yhdistää puhtausalasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset ja yhteisöt. Liitto on perustettu vuonna 1970.

SSTL Puhtausala ry toimii puhtausalan puolueettomana etujärjestönä ja asiantuntijana; työehtosopimusasiat eivät kuulu SSTL Puhtausala ry:n toimialaan.

SSTL Puhtausala ry:n henkilöjäsenet ovat liiton jäseniä joko suoraan tai paikallisten jäsenyhdistysten kautta. Liittoon kuuluu 13 paikallista jäsenyhdistystä sekä valtakunnallinen senioreiden yhdistys. Lähes 100 yritysjäsentä edustavat kattavasti puhtausalaa. Liittokokouksia järjestetään vuosittain kaksi. SSTL Puhtausala ry:n edustajat toimivat asiantuntijajäseninä useissa eri puhtausalan kehityshankkeissa.

Siivoussektori Oy on SSTL Puhtausala ry:n omistama osakeyhtiö, joka huolehtii liiton julkaisu-, näyttely- ja koulutustoiminnasta.

Tutustu vuoden 2017 toimintaan

 

 

 

SSTL Puhtausala ry:n hallitus

SSTL Puhtausala ry:n hallituksen jäsenet valitaan liiton syyskokouksessa. Hallituksen jäsenen ja puheenjohtajan toimikausi on kaksi vuotta.

Hallituksen jäsenet 2019

Marja Mäkkeli, puheenjohtaja (Karjalan Puhtausala ry, toinen oikealta)
Marju Haarala (Pohjois-Pohjanmaan Puhtausala ry)
Päivi Klemetti (Uudenmaan Puhtausala ry)
Erja Hammarén (Uudenmaan Puhtausala ry)
Päivi Kontkanen (Lapin Sty)
Eeva-Leena Lappalainen (Karjalan Puhtausala ry)
Ismo Korhonen (Uudenmaan Puhtausala ry)

Varajäseniä ovat Päivi Hokkanen (Varsinais-Suomen Puhtausala ry) ja Matti Ahonen (Uudenmaan Puhtausala ry).

 

Siivoussektori Oy

Siivoussektori Oy on 1986 perustettu, SSTL Puhtausala ry:n kokonaan omistama puhtausalan näyttely-, koulutus- ja julkaisutoimintaan erikoistunut osakeyhtiö, joka huolehtii Puhtausala ry:n arvonlisäveron alaisesta toiminnasta. Se toteuttaa omistajansa arvopäämääriä eli lisää puhtausalan ammattitietoutta ja ammattialan tunnettuutta. Sen ehkä näkyvin tuote on vuonna 1970 perustettu Puhtausala-lehti (ent. PUHTAUS&PALVELUsektori, Siivoussektori). Lehti kertoo lukijoilleen puhtausalan uutuudet ja tärkeät tapahtumat, ylläpitää ammattitietoutta ja antaa vinkkejä oman fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin lisäämiseen.

Siivoussektori Oy tuottaa SSTL Puhtausala ry:n julkaisusarjaan oppimateriaalia, jota alan oppilaitokset käyttävät oppikirjoina ja puhtausalan ammattilaiset tietolähteenään. Tärkeimpänä näistä julkaisuista on Siivoustyön käsikirja, jonka ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 1971, silloin Valtiovarainministeriön järjestelyosaston toimesta. Käsikirjasta on tehty käännös ruotsiksi. Vuoden 2017 aikana saatiin ensimmäiset e-kirjat.

Yhtiön kolmantena tukijalkana on koulutus ja näyttelytapahtumat, joita se järjestää SSTL Puhtausala ry:n toimeksiannosta. Finnclean, pohjoismaiden suurin puhtausalan messutapahtuma, on käsite alalla. Sen näyttelyosastoilta löytyvät kaikki alan merkittävimmät yritykset ja näyttelyvieraiden voi sanoa kattavan kaikki puhtausalan päättäjät. Finnclean-messujen yhteydessä pidettävissä koulutuksissa käyvät ammattiosaamistaan päivittämässä itseään ja alaansa arvostavat ihmiset.

miniClean-tuotemerkin alla Siivoussektori Oy järjestää yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa alueellisia koulutus- ja näyttelytapahtumia.

Esimies- ja asiantuntijapäivät on yksi esimerkki Siivoussektori Oy:n tuottamista vuosittain toistuvista tapahtumista.

Siivoussektori Oy:n hallituksen jäsenet 2019

Harri Piiparinen, puheenjohtaja, toimitusjohtaja / OrboTech Finland Oy
Aino Aho, siivouspalvelupäällikkö / HOK-Elanto
Sari Mattila, liiketoimintajohtaja / SOL Palvelut Oy
Juuso Viherlaakso, toimitusjohtaja / Kemvit Oy
Minna Konttila, tuotejohtaja / ISS Palvelut Oy

 

SSTL Puhtausala ry:n yhteistyökumppanit ja jäsenyydet eri yhteisöissä

Yhteistyökumppanit:

Jäsenyydet eri yhteisöissä:

SSTL Puhtausala ry on pohjoismaisen puhtausneuvoston, NRR:n (Nordiska Rengøringsteknisk Råd) jäsen. Pohjoismaiseen puhtausneuvostoon kuuluvat myös kaikki SSTL Puhtausala ry:n pohjoismaiset sisarjärjestöt: Städbranschen Sverige Ruotsista (http://www.stadbranschensverige.se/), NRTF Norjasta ja DRF Tanskasta (www.d-r-f.dk).