SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 05 » Home ja terveys -kirjan uusi painos ilmestynyt

Home ja terveys -kirjan uusi painos ilmestynyt

Julkaistu 19.05.2017

Uudistettu ja laajennettu Home ja terveys -kirja on kattava katsaus kosteusvauriohomeiden, hiivojen ja sädesienten esiintymiseen sekä terveyshaittoihin.

Tähän uudistettuun ja laajennettuun painokseen on lisätty tuorein tieto. Mm. luvut hometoksiineista ja niiden mittaamisesta, aktinobakteereiden ja pölypunkkien haitoista ja potilaiden kliinisistä tutkimusmahdollisuuksista (homevasta-aineiden ja muiden immunologisten tutkimusten käyttö) on uudistettu. Uutta on myös tiivis katsaus hometutkimuksen historiaan ja tärkeimpien kansansairauksien epidemiologiaan ja terveystalouteen sekä viimeisenä oleva luku ”Viemärikaasut sisäilmaongelmana”.

Tuula Putus on työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori, Turun yliopistossa hän on työskennellyt vuodesta 2010 alkaen. Hän on tutkinut kosteusvauriorakennusten homeiden ja muiden mikrobien terveyshaittoja lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on mm. ohjannut useita väitöskirjatöitä ja muita opinnäytetöitä sekä kouluttanut lääkäreitä, terveystarkastajia ja rakennusalan ammattilaisia.

Lue lisää