SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 06 » Poimintoja ammattimaiseen kotisiivoukseen

Poimintoja ammattimaiseen kotisiivoukseen

Julkaistu 05.06.2017

TEKSTI JA KUVAT: RIITTA TEERIAHO

”Ammattikäyttöön tarkoitetut siivouskoneet kiinnostavat myös kotipalveluyrittäjiä”, kertoi Suomen  kotityöpalveluyhdistyksen puheenjohtaja Eija Lenkkeri.
Kiinnostavia ovat pienet koneet, joita on helppo kuljettaa. Myös koneiden vuokraaminen voisi olla vaihtoehto koneen hankkimiseksi.

Ammattimainen kotisiivooja joutuu ratkaisemaan, millä välineillä asiakkaan luona siivoaa. Voi siivota kokonaan asiakkaan omilla välineillä ja aineilla. Tai voi suositella asiakasta hankkimaan sopivat välineet, jotka säilytetään asiakkaan luona. Mukanaan kotisiivooja tuo sitten esimerkiksi omat siivouspyyhkeet ja mopit, jotka vie mukanaan pestäviksi. On myös mahdollista,että kotisiivooja hankkii omalla kustannuksellaan kunnon välineet asiakkaalle omaa työtään helpottaakseen.
”Tärkeät välineet ovat kestävä pölynimuri ja kuivainpyyhin”,Maarit Karjala VeliMarkin osastolla sanoi.
Mikrokuituisia siivouspyyhkeitä varataan omat joka talouteen siivouskertaa varten. Pyyhkeet ovat hygieenisiä, koska ne voi pestä 95 asteessa.
”Ammattipesukoneen hankintaa kannattaa ruveta harkitsemaan, kun työntekijöitä on kolme. Silloin siivouskohteita on jo niin paljon, että siivoustekstiilien pesu täytyy hoitaa ammattimaisesti”, muistutti Electroluxin Päivi Ström.

Sähköistä työnohjausjärjestelmää kannattaa harkita, kun työntekijöiden määrä on noin viisi. Pancompin järjestelmä koostuu sovelluksesta ja ohjelmasta, jotka toimivat älypuhelimella tai käsilaitteella. Tietoja kohteista välittää niin sanottu tägi tai QRkoodi. Järjestelmällä on neljä eri tasoa, joista suppein sopii jo pienenkin yrityksen käyttöön.

Kristall Pron osastolla esiteltiin iMop-yhdistelmäkoneita, joista esimerkiksi kotisiivouksen franchising-
ketju on jo kiinnostunut. iMopin käyttöaika on noin kaksi ja puoli tuntia, latausaika on neljä tuntia.
Tunnissa se latautuu 80-prosenttisesti. Painoa koneella on 24 kilogrammaa akkuineen. Saatavana on
vaihtoharjat ja vetoalustat, myös timanttilaikkaa voi käyttää.

Alfa Cleaning tuo maahan Fimop-yhdistelmäkonetta. Akun käyttöaika on yksi tunti, samoin latausaika. Yhdellä
vesisäiliöllisellä kone tekee puhdasta jälkeä noin 60 neliömetriä. Pientä kokoa edustaa myös GenieXS.

Tammiholma esitteli Mira 40 -yhdistelmäkoneen,jolla on painoa 23 kilogrammaa.Siinä voi käyttää harjoja tai laikkoja. Työaika on kaksi tuntia. Excentrlattianhoitokone toimii epäkesko-periaatteella.

 

Akku antaa voimaa Handy MotorScrubberiin, joka oli esillä Clean Importin osastolla. Käsikäyttöiseen
laitteeseen saa erilaisia harjoja ja laikkoja, joilla voi puhdistaa keittiö-, saniteetti- tai kulkuvälinepintoja.

”Saumaharja”, heittää Jari Hakkarainen Granumin osastolla heti vastaukseksi kysymykseen ammattimaiseen kotisiivoukseen sopivasta välineestä. Myös mikrokuituinen pyyhe ikkunanpesuun on suositeltava; monessa kodissa pidetään edelleen säämiskää ainoana oikeana ikkunapyyhkeenä.
Fintensidin osastolta löytyivät helposti puhdistettava wc-harja ja kiviharja pinttyneen lian poistamiseen. Pienellä sihtiharjalla on kätevä puhdistaa lavuaari.

Uutuustuotenäyttelyssä oli mukana Nilfiskin akkuimuri, joka sopii käytettäväksi pienissäkin tiloissa.