SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 09 » Seniorit juhlamatkalla Tukholmassa

Seniorit juhlamatkalla Tukholmassa

Julkaistu 07.09.2017

Senioreiden yhdistyksen 20-vuotisjuhlamatka Tukholmaan 16.-17.5. toteutui auringon helliessä. Tutustuimme suurkaupungin uusiin kasvaviin asuinalueisiin. Laivarannasta suuntasimme Hammarbysjöstadin merenrantakaupunginosaan, sitten Globenin kautta entisen teurastamoalueen uuteen nousevaan lähiöön Johanneshoviin. Matka jatkui suomalasille niin ikimuistoiseen purkutyön alla olevaan Slusseniin kummastelemaan valtavaa työmaata, johon nousee uusi liikennekeskusportti Mälarenin ja meren väliin.

Kaupungintalon, Riddarholmenin kirkon ja rautatieaseman ohittaen saavuimme Norra Djurgårdsstadenin nousevalle asuinalueelle entisen kaasulaitoksen alueelle. Ohitimme muistomerkiksi jätetyn kaasukellon, johon valmistuu uusi näköalatorni. Alueelle rakennettiin 12 000 uutta asuntoa, teemana ympäristöystävällisyys.

Strandvägenin kautta saavuimme Rosendalin kuninkaalliseen puistoon, missä ihastelimme ja maistelimme Öölannissa kuninkaan mailla kasvatettuja tuotteita. Kiertomatka päättyi aurinkoiselle Södermalmin torille.

Kiittäen mukavasta matkaseurasta

Kaarina