SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Lehti » Artikkelit » 2017 » 10 » Berner uusiin tiloihin

Berner uusiin tiloihin

Julkaistu 24.10.2017

Kesäkuun lopussa Bernerin neljän toimipisteen henkilöstö siirtyi saman katon alle Helsingin Herttoniemeen. Logistiikkakeskus toimii edelleen Viinikkalassa Vantaalla ja tehdas Heinävedellä.
Monitilatoimistossa on eri liiketoiminnoille kotipesät, joihin on sijoitettu työssä tarvittava välineistö ja aineisto. Omia työpisteitä ei ole.
”Jos haluaa hiljaisuutta, voi mennä kirjastoon, avotilatoimistossa tai kahvilassa voi helposti vaihtaa ajatuksia muiden kanssa”, viestintäpäällikkö Martina Lilius kertoo. Berner on monialayritys ja yhteiset tilat mahdollistavat entistä paremman vuorovaikutuksen myös eri osastojen henkilöstön kesken.
Valitut pintamateriaalit ovat trendikkäitä, lattiat ovat pääosin tekstiilimattoja. Tilat on haluttu pitää ilmavina, esimerkiksi työpistekohtaisia roskakoreja ei ole.
Henkilöstö pääsi vaikuttamaan tilojen suunnitteluun. Kartoitettiin, millaista ja miten työtä tiloissa tehdään, mikä on päivärytmitys ja mitä ne tiloilta vaativat. Tilojen käytölle on myös luotu pelisäännöt. Ne liittyvät muun muassa hiljaisen työtilan varausaikaan, äänenkäyttöön avotoimistossa ja tavoitettavuuteen. Kun omia työpisteitä ei ole, kulloinenkin työpiste ilmoitetaan Skypessä.
Sekä muutossa että uusissa tiloissa huomiota on kiinnitetty myös kierrätykseen. Puoli vuotta ennen muuttoa alkoi omien arkistojen ja työtilan läpikäynti. Tarpeettomaksi käynyttä tavaraa kierrätettiin päiväkodeille, henkilökunnalle ja kierrätyskeskuksiin.  Uusiin tiloihin ei haluta tavaraa kertyvän. Työpäivän päätteeksi työpisteen pöytä on tyhjä, jolloin myös siivooja pääsee tekemään työnsä.
Pro-osaston tilat, johon ammattisiivoustuotteet kuuluvat, löytyvät toisesta kerroksesta. Uutisia on kerrottavana myös toiminnasta.
”Berner on tehnyt sopimuksen Sulapacin ekologisista pakkausinnovaatioista, joita nähdään varmasti tulevaisuudessa myös puhtauspuolen tuotteissa. Viikolla 42 lanseerataan sähköinen tilauskanava proshop.berner.fi, josta kaikki ammattituotteet ovat helposti saatavilla”, myyntijohtaja Jukka Rouvinen kertoo. ”Olemme panostaneet erityisesti sairaalahygieniaan ja -siivoukseen.  Terveydenhuollon tiimimme sai hyvän vahvistuksen 1.10., kun aiemmin tuotekehityskemistinä toiminut Tea Tulkki aloitti desinfektiotuotteiden tuotepäällikkönä.”