SSTL Puhtausala Ry
Etusivu » Tapahtumat » Finnclean-messut, Tampere

Finnclean-messut, Tampere

Ajankohta: 
10.05.2017 - 12.05.2017

Finnclean 2017: Sinä ja puhtausala kehityksen kärjessä

 

Pohjoismaiden merkittävin puhtausalan tapahtuma Finnclean järjestetään 10.–12.5.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Messujen aukioloajat

10.5.2017 keskiviikko klo 12-17
11.5.2017 torstai klo 10-17
12.5.2017 perjantai klo 10-16

 

Messukuljetukset

Maksuttomat kuljetukset Tampereen Rautatieasema – Tampereen Messukeskus

Keskiviikkona 10.5. klo 11.05 – 16.05 tunnin välein.
Torstaina 11.5. klo 9.05 – 16.05 tunnin välein.
Perjantaina 12.5. klo 9.05 – 15.05 tunnin välein.

Tampereen Messukeskus – Tampereen Rautatieasema

Keskiviikkona 10.5. klo 11.35 – 16.35 tunnin välein, viimeinen lähtö klo 17.15.
Torstaina 11.5. klo 9.35 – 16.35 tunnin välein, viimeinen lähtö klo 17.15.
Perjantaina 12.5. klo 9:35 – 15.35 tunnin välein, viimeinen lähtö klo 16.15.

Näiden lisäksi palvelevat joukkoliikenteen linjat 14 ja 34, katso tarkemmat tiedot saapumiseen liittyen finnclean.fi -sivuilta.

 

Rekisteröityminen

Muista rekisteröityä messuille, pääset sisään maksutta. Rekisteröitymään pääset tästä.

Oletko tulossa messuille ison ryhmän kanssa? Tällöin voit tehdä rekisteröitymisen koko ryhmälle. Täytä tiedot oheiseen exceliin ja lähetä se osoitteeseen asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi

Tärkeimmät tiedot ovat nimi ja sähköposti. Mikäli ilmoittautuneilla ei ole kaikilla sähköpostiosoitetta, ilmoittautumiset voi ohjata kootusti myös yhteen osoitteeseen, mistä sitten kyseinen henkilö voi tulostaa ja jakaa kaikille rintamerkit. Rintamerkin viivakoodi luetaan tapahtumaan tultaessa. Tulostaminen onnistuu myös sisääntuloaulassa nimellä, mikäli rintamerkki sattuu unohtumaan tai rikkoontumaan.

 

Ohjelma

Keskiviikko on suunnattu erityisesti päättäjille. Ohjelmaan kuuluu avajaisseminaari, joka alkaa klo 14.00. Avajaisseminaarin alustuksissa tartutaan puhtauspalvelun laatuun erityisesti hankinnan ja laadunhallinnan näkökulmista. Illalla on näytteilleasettajien kutsuvieraille tarkoitettu päättäjäilta.

Torstai on ammattilaispäivä, ohjelmassa on viisi koulutusta ja ohjelmalavalla mm. kaksi työasumuotinäytöstä.
Klo 17 alkaa SSTL Puhtausala ry:n järjestämä ohjelmallinen iltatilaisuus "Pikku Amsterdam", jossa julkistetaan mm. Puhtausalan vuoden teko.

Lue lisää ja osta lippusi Pikku Amsterdamiin täältä!

Perjantai myöskin on ammattilaispäivä, ja koulutuksia on tarjolla kolme. Ohjelmalavalla tapahtuu koko ajan, aamupäivällä on Puhtausalan ammattilainen -finaali ja iltapäivällä palkitseminen. Lisäksi iltapäivällä palkitaan uutuustuotekilpailun voittajat.

Katso koko ohjelma finnclean.fi -sivuilta.

Messuilla on runsas koulutustarjonta. Tutustu koulutuksiin!

Näytteilleasettajat löydät finnclean.fi -sivuilta.

 

Työnantaja / esimies! Muistathan, että ammattimessut ovat usein verovähennyskelpoinen kulu. Lue lisää sivun lopusta. Yhdistämällä messukäyntiin koulutuksen tai pari saat loistavan henkilöstön koulutuspäivän. Kysy myös ryhmäalennusta yli 10 henkilön ryhmille.

 

Kilpailut

Puhtausalan Vuoden teko valitaan ensimmäisen kerran ja voittaja julkistetaan torstaina Pikku Amsterdam -tilatilaisuuden alussa.

Puhtausalan ammattilainen -kilpailun finaali pidetään perjantaina aamupäivällä ohjelmalavalla ja sen läheisyydessä. Voittaja julkistetaan klo 14.30 ohjelmalavalla.

Uutuustuotenäyttely ja -kilpailu. Uutuustuotenäyttelyn löydät messualueen keskeltä, SSTL Puhtausala ry:n osaston ja ohjelmalavan välittömästä läheisyydestä. Uutuuksia palkitaan neljässä sarjassa: välineet, koneet, aineet ja palvelut. Asiantuntijaraati ja messukävijät valitsevat kategorioiden voittajat ja yleisö äänestää messujen merkittävimmän innovaation. Äänestäminen tapahtuu messujen aikana. Etukäteen uutuustuotteet esitellään huhtikuussa ilmestyneessä Puhtausala-lehden numerossa 2/2017 sekä messujen uusituilla sivuilla.

 

Majoitus

Messujen ajalle 10.-12.5. on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Ilveksestä (Hatanpään valtatie 1) seuraavasti:

Standard 1-hengen huone 125 € / vrk
Standard 2-hengen huone 145 € / vrk

Huonehintoihin sisältyy aamiainen, arvonlisävero sekä asiakassauna. Tarjoushinnan saa mainitsemalla varauksen yhteydessä kiintiötunnuksen Finnclean. Kahden hengen huonetta varattaessa tulee ilmoittaa molempien majoittujien nimet.

Varaukset kiintiöstä tulee tehdä 21.4.2017 mennessä. Majoituksen voi maksaa hotelliin käteisellä, pankki- tai luottokortilla. 

Huonevaraukset voi tehdä Sokos Hotels Myyntipalveluun, avoinna ma-pe klo 08.00 – 20.00, puh. 020 1234 600, email sokos.hotels@sok.fi
tai suoraan hotellin vastaanottoon: Original Sokos Hotel Ilves, puh. 020 1234 631, email ilves.tampere@sokoshotels.fi

 

Uutuustuotekilpailu

SSTL Puhtausala ry järjestää yhdessä Tampereen Messut Oy:n kanssa uutuustuotekilpailun näytteilleasettajille. Finnclean-messuilla palkitaan uutuuksia neljässä sarjassa:

  • Välineet
  • Koneet
  • Aineet
  • Palvelut

Uutuus on tuote/palvelu, joka on tullut Suomen markkinoille 1.1.2015 jälkeen, tai on tulossa vielä ennen messuja. Uutuustuotteet esitellään Puhtausala-lehden messunumerossa (2/2017, ilmestyy 21.4.2017), messujen uutuustuoteosastolla, joka sijaitsee aivan messualueen keskipisteessä sekä messujen verkkosivuilla (huhtikuun loppupuolelta lähtien).

Tutustu uutuustuotteisiin!
 
Asiantuntijaraati ja messukävijät valitsevat kategorioiden voittajat ja yleisö äänestää messujen merkittävimmän innovaation. Äänestäminen tapahtuu messujen aikana, äänestysaikaa on perjantaihin klo 13 asti, ja voittajat palkitaan perjantaina 12.5.2017 klo 14.00.

 

 

 

Ammattimessujen hyödyntämisestä veroetua yritykselle

Yritysten kannattaisi käyttää ammattimessuja nykyistä enemmän hyödyksi henkilöstönsä koulutuksissa. Harva tietää, että verottaja kannustaa yrityksiä tähän ylimääräisellä laskennallisella verovähennyksellä.

Koulutusvähennys koskee kaikkia elinkeino- tai maataloustoimintaa harjoittavia työnantajia.

Veroedun saa, kun messukäynti on osa työnantajan koulutussuunnitelmaa, liittyy työntekijän ammatillisen osaamisen edistämiseen ja on työntekijän palkallista työaikaa. Messukäynnin tulee kestää vähintään kuusi tuntia. Myös vähintään tunnin kestävä messuvierailu käy jos se on osa etukäteen suunniteltua koulutuskokonaisuutta, jonka kokonaiskesto on vähintään kuusi tuntia.

Nämä edellytykset täyttyvät ammattitapahtumissa kuten Finnclean-messuilla helposti, sillä tavallisesti ammattimessut tarjoavat laajan näyttelyn ja kymmenien tai jopa satojen yrityskontaktien ohella runsaasti ajankohtaisseminaareja, tietoiskuja, tapaamismahdollisuuksia ja muuta ohjelmaa. Ammattimessut ovat läpileikkaus oman toimi-alan tilanteeseen ja tehokas verkostoitumispaikka samaa työtä tekevien kollegojen kesken. Lisäksi messut ovat tehokas rekrytointipaikka. Suosituimmat ammattitapahtumat keräävät Suomessakin vuosittain kymmeniä tuhansia messuvieraita.

Koulutusvähennyksestä tehdään verottajalle selvitys omalla lomakkeellaan. Sen jälkeen verohallinto arvioi tapauskohtaisesti edellytysten täyttymisen. Vastuu vähennysten oikeellisuudesta on aina työnantajalla. Verohallinnon ohje koulutusvähennyksen perusteista ja laskentatavoista löytyy sivulta http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Elinkeinoverotus/Tyonantajan_koulutusvahennys(31685)

Lisätietoja: Messujärjestäjien Unioni ry, sihteeri Reija Könönen (Osuuskunta Suomen Messut), puh. 050 560 4614, reija.kononen@messukeskus.com