Puhtausalan esihenkilö- ja asiantuntijapäivät 26.–27.1.2023

Aloita puhtauden työvuosi 2023 inspiroitumalla yhdessä alan kollegojen kanssa! Puhtausalan esihenkilö- ja asiantuntijapäivät avaavat uuden vuoden innostavalla ja asiantuntevalla ohjelmalla.

Puhujat kertovat omista erityisosaamisalueistaan sekä antavat ideoita omaan työhön ja arkeen. Vuoden 2023 tapahtumassa kuulet puhtausalan digitaalisesta murroksesta, vastuullisesta ostamisesta, siivottavuuden huomioimisesta sekä moniosaaja Perttu Pölösen ajatuksia tulevaisuuden työelämästä. Minkälainen osaaminen auttaa meitä ja mikä on arvokasta tulevaisuudessa? Tapahtuma huipentuu Vuoden esihenkilö -kilpailun voittajan palkitsemiseen.

Aika: to–pe 26.–27.1.2023
Paikka: Hilton Helsinki Strand, John Stenbergin ranta 4, Helsinki tai etänä 
 

Ilmoittaudu nyt!

Majoitus

Voit varata majoituksen Hilton Helsinki Strandista alennettuun hintaan, alennuskoodi on Hiltonin sivuille jo täytetty valmiiksi. Jos menet sivuille jotain muuta kautta, muistathan käyttää varaustunnusta CMTG20. Huomaathan, että kaikkiin yksittäisiin majoitusvarauksiin tarvitaan varaajan luottokorttitiedot varauksen takuuksi.

Ohjelma

Torstai 26.1.2023

8.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.30 Tervetuloa
Sari Mattila, SSTL Puhtausala ry

10.00 Digitaalinen murros puhtausalalla, osa 2

Tomi Teikko, yrittäjä, futuristi ja digitaalisten ihmiskeskeisten palveluiden arkkitehti

Tomi Teikko on työskennellyt puhtausalan digitaalisuuden parissa viitisen vuotta. Hän on pitkän it-uransa aikana muun muassa kehittänyt Emphatic Building -älyratkaisun rakennuksen digitalisoimiseen. Tomin ajatus on, että digitalisaation pitää helpottaa ihmisten elämää ja tehostaa toimintaa, ei vaikeuttaa tai hidastaa. Lähtökohtaisesti kaikkien sovellusten pitäisi olla niin helppokäyttöisiä, että niitä osaisi käyttää kuka tahansa. Tomi sai loistavat palautteet vuoden 2022 esihenkilö- ja asiantuntijapäivillä. On aika puhtausalan digitaalisen murroksen jatko-osalle.

11.30 Puhtausalan selvityksiä: Puhtauspalvelujen vastuullinen ostaminen ja puhtausalan tulevaisuudet skenaariot

Teemaa alustavat Aino Aho, SSTL Puhtausala ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Sari Mattila, SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja – Suomi maailman siisteimmäksi ja puhtaimmaksi maaksi -luotsit

12.00 Puhtauspalvelujen ostamisen tulevaisuus – Case Senaatti-kiinteistöt

Kirsti Liljeroos, tuotepäällikkö, toimitilapalvelut, Senaatti-kiinteistöt

Kirsti Liljeroos työskentelee puhtaus-, kokous-, catering-, toimisto-, käyttöönotto- ja muuttopalveluiden tuotepäällikkönä. Liljeroos on työskennellyt useita vuosikymmeniä puhtausalalla erilaisissa työtehtävissä. Vuodesta 2007 lähtien hän on tehnyt palveluiden kehittämiseen liittyviä työtehtäviä Senaatissa. Kirsti on oikea henkilö kuvaamaan puhtauspalvelujen ostamisen tulevaisuutta näköalapaikalta.

12.30 Lounas

13.30 Vastuullinen puhtaus elämäntyönä

Tarja Jantunen, toimitusjohtaja, vastuullisen puhtauden elämäntyöntekijä / Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut

Tarja Jantusen johtama Päijät-Hämeen laitoshuoltopalvelut tekee vastuullisesti yhteiskunnallisesti tärkeää työtä tuottaessaan puhtautta asiakkaiden eri elämänvaiheissa. Yritys luo puhtautta niin päiväkodeille, kouluille kuin sairaaloille aina leikkaussaliin asti 12 kunnan alueella. Tarja kertoo, miten vastuullisuus näkyy yrityksen toiminnassa, jossa ”elämäntyö on puhtaus”.

14.15 Iltapäiväkahvi

14.30 Epävarmuuden sietäminen

Mari Rosendahl, Tiimi- ja organisaatiovalmentaja, Voimavarakeskeinen työnohjaaja (STOry), Työelämän asiantuntija / Toisintekijät Oy

Epävarmuus on läsnä työelämässä ja elämässä enemmän kuin koskaan. Se vaikuttaa työhömme väistämättä ja sitä kautta niin johtajuuteen kuin siihen, miten tulevaisuutta tulkitaan. Mitä se tuo tullessaan? Mitä uskallan odottaa tulevalta? Miten epävarmuutta oppii sietämään? Tule kuulemaan ja oivaltamaan epävarmuuden inhimillisiä näkökulmia ja sen hyödyntämistä johtamisen eri osa-alueilla!

16.00 Päivän yhteenveto

16.15 Päivän ohjelma päättyy

19.00 Illallinen

Perjantai 27.1.2023

8.30 Aamukahvi

9.00 Rakennusten P1-laatutason loppusiivous ja testausjärjestelmä

Juha Takkunen, aluejohtaja ja puhtaudenhallinnan asiantuntija / Sirategroup Oy

Juhalla on yli 12 vuoden kokemus P1-rakentamisesta ja aiheen kouluttamisesta yrityksissä, julkisilla toimijoilla ja oppilaitoksissa. Juha on ollut mukana useissa tutkimushankkeissa (mm. P1-puhtausluokan rakentaminen, ilmanvaihtojärjestelmät, terveydenhuollon rakentamisen puhtaudenhallintaohjeistus, tekstiililattioiden puhtauden vaikutus sisäilmaan, käsittelemättömän puupinnan puhdistettavuus). Hän on myös luennoinut useamman kerran Sisäilmayhdistyksen sisäilmastoseminaarissa. Taustalla on vankka käytännön kokemus loppusiivouksista ja aito halu edistää rakennusten puhtauden asiaa.

9.45 Siivouksellisuuden huomiointi ja omavalvonta nykytekniikalla

Sari Niinimäki, tuotepäällikkö ja työntutkija, Atop Oy

Siivouksellisuuden huomioiminen rakennuksen suunnitteluvaiheessa vaikuttaa suoraan rakennuksen ylläpitokustannuksiin, sillä ylläpitokustannukset kulkevat rakennuksen mukana monta kymmentä vuotta. Siivoukseen tarvittava aika vaikuttaa suoraan siivouskustannuksiin: hankalasti siivottava tila vie enemmän aikaa. Siivouksellisuuden huomioiminen edistää myös henkilöstön ja käyttäjien hyvinvointia ja työviihtyvyyttä. Nykyaikainen tekniikka omavalvonnan apuna puolestaan tuo näkyväksi puhtauspalvelujen sovitun laadun toteutumisen ja antaa monipuolista tietoa johtamisen ja suunnittelun tueksi. Nykytekniikka tuo puhtauspalvelutyöhön luotettavuutta ja varmuutta.

10.15 Kahvi

10.30 Puhdasta tulevaisuutta

Perttu Pölönen, futuristi, visionääri, tietokirjailija, Sävelkellon keksijä ja moniosaaja.

Työelämä pirstaloituu. Keikkatyöläisyys yleistyy, mikroyrittäjyys lisääntyy eikä varmoja ammatteja enää ole. Minkälainen osaaminen auttaa meitä ja mikä on arvokasta? Kannattaako keskittyä yhteen asiaan vai tehdä kaikenlaista? Perttu maalaa työn tulevaisuuden ison kuvan ja puhuu muun muassa työn evoluutiosta, ihmisen ja koneen yhteistyöstä, inhimillisistä taidoista, uusista koulutusmahdollisuuksista, asiantuntijuuden muuttumisesta ja sukupolvien välisestä dialogista. Tulemmeko näkemään inhimillisen vallankumouksen?

12.00 Vuoden esihenkilö -kilpailun voittajan julkistaminen / JHL, KITA, PALTA, PRO,SSTL

12.30 Lounas

Tilaisuus päättyy.

Ilmoittaudu nyt!

SSTL Puhtausala ry